• چهارشنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98113022739
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

تبلیغات بی‌پایه؛ بالا رفتن از نردبانِ وعده‌های پوشالی و رویای صندلی سبز

تبلیغات بی‌پایه؛ بالا رفتن از نردبانِ وعده‌های پوشالی و رویای صندلی سبز

ایسنا/خراسان رضوی تبلیغات نامزدهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، از بامداد پنجشنبه ۲۴ بهمن‌ماه آغاز شده و تا ساعت ۸ صبح پنجشنبه یکم اسفندماه ادامه دارد؛ در این میان برخی از روش‌های تبلیغاتی نامزدها به ابتذال کشیده شده و برخی از کسانی که خود را مدعی قانون‌گذاری فرض کرده‌اند برای تکیه زدن به صندلی سبز مجلس وعده‌های توخالی می‌دهند و حتی برخی از آنها بی‌آنکه بدانند محدوده اختیارات نمایندگان چیست، مردم را ترغیب می‌کنند تا به آنان رأی دهند.

البته فقدان سواد سیاسی – اجتماعی و نبود زیرساخت‌های حزبی از عوامل ایجاد چنین اتفاقاتی است، عدم برخورد جدی با نامزدهایی که در هر دوره تخلفاتی را مرتکب می‌شوند و یا وعده‌های خارج از محدوده اختیارات خود می‌دهند نیز از دیگر عواملی است که باعث شده در هر دوره مسائل عجیب و غریب‌تری را شاهد باشیم.

اما باید دید ترمز این رفتارهای ناشایست چه زمانی کشیده می‌شود.

در این جا خبرنگاران ما در شهرستان‌های مختلف خراسان رضوی از تبلیغات نامتعارف در شهرشان گزارش داده‌اند. یکی در ستادش جشن ولنتاین برگزار می‌کند، یکی مرزهای سیاسی استان را بر هم می‌زند و دیگری شال و فلش پخش می‌کند...

کلیپی از یکی از  نامزدهای انتخاباتی این روزها دست به دست می‌چرخد که در آن راه پیشرفت شهرستان‎های جوین و جغتای را جدایی از سبزوار و اتصال به حوزه‎ بجنورد در خراسان شمالی اعلام می‌کند؛ این وعده با واکنش کاربران زیادی در این حوزه انتخابیه به ویژه شهرستان‌های جوین و جغتای روبه‌رو شده است.

هم‌چنین یکی دیگر از نامزدهای حوزه انتخابیه سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن به مناسبت ولنتاین مراسم جشن برگزار کرد و انتشار آن در فضای مجازی حاشیه‌ساز شد.

از دیگر حاشیه‎های تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اجاره ماشین‎ها و پارک آن‌ها در خیابان کاشفی سبزوار برای تبلیغات است که مزاحمتی برای رفت و آمد شهروندان ایجاد کرد و پارک کردن خودروهای دارای کارت پارک نیز در این مسیر دچار مشکل شد.

اما حاشیه‎های تبلیغات انتخابات نامزدها در سبزوار به نقاط حاشیه‎ای این شهر هم رسید به طوری که برخی از نامزدهای این حوزه انتخابیه شام‌های تبلیغاتی و برخی اقلام و مواد غذایی در مناطق حاشیه شهر توزیع نموده‌اند.

شهروندانِ نیشابوری نیز شاهد حرکت دسته‌ای افراد در خیابان و پیاده‌رو هستند که یکباره صلوات می‌فرستند و یا نام کاندیداهای مورد حمایت خود را فریاد می‌زنند، گاهی هم یک وانت که پشت آن پر از آدم است در خیابان تردد می‌کند و افراد پشت وانت نیز با بلندگو نامی را صدا می‌زنند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی نیز در حوزه انتخابی نیشابور و فیروزه پا را از سفره‌های شام و ناهار فراتر گذاشته‌اند و چیزهایی شبیه فلش بین مردم پخش می‌کنند.

تعدادی از نامزدهای انتخاباتی، با کمترین سابقه سیاسی برای از میدان بیرون کردن رقبای خود در حوزه انتخابی کاشمر، بردسکن، خلیل‌آباد و کوهسرخ دست به دامن وعده‌های پوشالی شده‌اند. این در حالی است که از 27 نامزد انتخاباتی در دیار ترشیز شامل شهرستان‌های کاشمر، خلیل آباد، بردسکن و کوهسرخ برخی از آن‌ها وعده‎هایشان اغراق‌آمیز است.

 یکی از نامزدها در بیان اهدافش وعده‎هایی بزرگ داده و می‌گوید: «ماموریت بزرگ ما رساندن ترشیز به قدرت اول اقتصادی در ایران است و در مدت 4 سال با تکیه بر جوانان قدرتمند ترشیز و برنامه حرفه‌ای، ترشیز را به قدرت اول اقتصادی در ایران تبدیل  و برای پرداخت یارانه یک میلیون تومانی به مردم تلاش می‎کنم.»

 یا دیگری نمایندگی مجلس را به حدی تنزل داده که گویا قرار است وارد جزئی‎ترین امور اجرایی شهر شود به طوری که در بازدید از جمعه بازار وعده داده است که برای تامین سرویس بهداشتی در محل جمعه بازار تلاش کند.

یکی دیگر از کاندیداها عملکرد نمایندگان ادوار گذشته مجلس را زیر سؤوال برده و اعلام می‌کند؛ تاکنون به اندازه کافی کاری صورت نگرفته و حتی به اندازه شهرهای اطراف پیشرفت نکرده‎ایم و او می‎خواهد با 18 ساعت کار روزانه عقب ماندگی‌ها را جبران کند.

دیگری می‌خواهد دفتر نماینده را از شمال به جنوب شهر حوزه انتخابیه منتقل کند تا این اقدام بر روی کسب و کار و قیمت زمین‎ها تاثیر بگذارد. وی مدعی شده در این منطقه دروغ بسیار گفته شده و او می‌خواهد با صداقت رفتار کند .

 حتی برخی از آن‌ها شعارهایی برای رسیدن به وحدت و اجماع بر سر یک یا دو کاندیدا سر داده‌اند و هم قسم شده‌اند. تعدادی از نامزدهای هم سلیقه نیز برای تجمیع آرای شرکت کنندگان اجماع کرده‌اند، برخی به این تصمیم اعتراض کرده و راه خود را در پیش گرفتند و اینک چند نامزد وابسته به یک طیف سیاسی در کارزار انتخابات حضور دارند.

اما پس از تقسیم شدن استان خراسان بزرگ، شهرستان فاروج که پیش از آن یکی از بخش‌های شهرستان قوچان بود به بخش ارتقاء یافت و به استان خراسان شمالی پیوست و اکنون حوزه انتخابیه قوچان و فاروج تنها حوزه انتخابیه در سطح کشور است که در دو استان همجوار قرار دارد، بنابراین با توجه به این شرایط یکی از بیشترین وعده‎های نامزدهای انتخاباتی در قوچان پیوستن این شهر به استان خراسان شمالی است، زیرا بسیاری از مردم عدم پیشرفت این شهر در سال‌های اخیر را بی‎توجهی و عدم تخصیص مناسب اعتبار به این شهرستان می‎دانند.

از دیگر اقدامات می‌توان به پرداخت وجه نقد در قبال نصب بنر تبلیغاتی یکی از کاندیداها در مغازه‌ها اشاره کرد. همچنین فراخوان همگانی برای ایجاد کارناوال و خودرونویسی و وعده کارواش رایگان برای متقاضیان پس از پایان انتخابات از دیگر وعده‌های یکی از نامزدهای انتخاباتی در قوچان و فاروج است.

توزیع اقلام مختلف همچون فلش، شال زنانه و... توزیع شام‎های تبلیغاتی با هزینه‌های فراوان و توزیع سبدهای غذایی و بن کالا با حمایت برخی ازخیریه‎ها در سطح شهر، دعوت از یک فوتبالیست ملی‌پوش بازنشسته غیر بومی برای حمایت از یک کاندیدا، دروغگویی برخی نامزدهای انتخاباتی در خصوص حمایت شخصیت‎های برجسته سیاسی و اعلام دروغین انصراف یک کاندیدا به نفع دیگری و برگزاری جلسه نمایشی با هدف ائتلاف یک جریان سیاسی، بدون حضور سایر کاندیداها و اعلام کناره‎گیری سایرین به نفع یک کاندیدا، پرداخت وجه و وعده‎های مختلف به رقبای ناشناخته برای کناره‌گیری به نفع یک کاندیدا، پرداخت وجه و وعده‌های مختلف به ۵ کانال و یک گروه بزرگ تلگرامی در قوچان و فاروج برای حمایت تمام قد از یک کاندیدا از جمله وعده‎های نامزدهای انتخابات مجلس در این منطقه است.

البته این‎ها مشتی از نمونه خروار وعده‎های پوشالی برخی نامزدهای انتخاباتی و تبلیغات نامتعارف در برخی از شهرهای استان خراسان رضوی است.

ما حرفی از کاغذهای پخش شده در خیابان و پیاده‌رو و نصب پوسترها و تبلیغات روی در و دیوار شهر و نازیبا کردن آن، آلودگی‌های بصری و صوتی و ایجاد مزاحمت‌های مجازی به میان نمی‌آوریم...

گزارش از: جواد افتخاری، فرانک پاکزاد، حمید دلاوری‌هروی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha