پرویز قزلباش عصر امروز (۴ اسفند) در جلسه فوقالعاده پدافند زیستی غیرعامل که در سالن پیامبر اعظم استانداری زنجان برگزار شد، ضمن قدردانی از همکاری دستگاهها در بحث مقابله با ویروس کرونا، در رابطه با عملیاتی شدن برنامهها در مورد کرونا ویروس جدید، اظهار کرد: بر اساس مصوبات جلسات گذشته پدافند زیستی غیرعامل و ستاد دانشگاهی، توسط استاندار زنجان به دستگاهها ابلاغ و بخش عمده این مصوبات انجام شد ولی بازهم نیاز به استمرار و مداومت داشته و متناسب با شرایط پیش آمده باید اقدامات خود را گسترش، تعمیق و یا تصمیمگیریهای جدیدی در این خصوص اتخاذ کنیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون مورد مثبتی از ابتلا به ویروس کرونا در استان وجود نداشته است ولی این به این معنی نیست که این ویروس در استان وجود ندارد، زیرا ویروس کرونا در استان قم وجود دارد و ممکن است در همه استانها نیز باشد، افزود: ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن در بیش از ۹۵ درصد موارد، مواردی با علائم خفیف و یا بهبودیابنده است و از آنجایی که علائم آن مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، بیماریهای ویروسی و تنفسی دیگر بوده، ممکن است فرد مبتلا شده و بهبود یافته باشد.
این مسئول با اشاره به اینکه ویروس کرونا، قدرت انتشار بالایی دارد و میتواند مسریتر از آنفلوانزا باشد، تصریح کرد: بیماری کرونا ویروس جدید هیچ درمان دارویی و واکسنی ندارد. به دلیل شباهت این ویروس با آنفلونزا، در مواردی اشتباه گرفته میشود. روند بیماران مبتلا به ویروس کرونا از لحاظ بالینی همانند آنفلوانزا و سرماخوردگی آغاز میشود و به سرعت به سمت علائم تنفسی (تنگی نفس و سرفههای خشک) میرود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه تا به امروز هیچ داروی مشخصی برای درمان بیماری کرونا وجود ندارد، ادامه داد: امروزه دانشمندان، داروهایی را امتحان کردند که در این خصوص موثر بوده ولی فعلا برای عمومی کردن و استفاده کاربردی در سطح وسیع، نیاز به مطالعه بیشتری دارد. این در حالی است که تا تیرماه سال آینده واکسن ویروس کرونا به دست ما نخواهد رسید.
قزلباش با اشاره به اینکه محور اصلی پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا، توجه به بهداشت فردی و اصول اولیه بهداشت و رعایت آن در روابط اجتماعی است، اظهار کرد: هر چه در زمینه آموزش و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا فعالیت داشته باشیم، برای مبارزه با این ویروس موفقتر خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در طی چند روز گذشته حدود ۲۰۰ هزار عدد ماسک اختصاصی و جراحی در بخش خصوصی توزیع شده، با این وجود کمبود آن ممکن است به دلیل سودجویی برخی از افراد باشد، افزود: ماسک زدن به طور علمی در سه مورد؛ افراد دچار بیماری کرونا، افرادی که از بیماران مراقبت میکنند و کادر درمانی که با بیماران سر و کار دارند، توصیه میشود. تنها نکته بسیار مهم در خصوص این بیماری، رعایت نکات بهداشتی بوده و در سطح وسیع قابلیت اجرا دارد.
این مسئول در رابطه با تشکیل هستههای آموزشی و اشاره به اینکه این هستهها در ادارات تشکیل شده است، تصریح کرد: سمینارهایی در خصوص بازآموزی پزشکان در گروههای مختلف و مدیران مدارس تشکیل شده است. وظیفه این هستهها آموزشهای مورد نیاز در خصوص بیماری کرونا در مدارس، دانشگاهها، مهدکودکها، ادارات و غیره است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان با تاکید بر لزوم کاهش تجمعات مردمی بهویژه تجمعات طولانیمدت و بدون تهویه نامناسب، ادامه داد: از ظرفیت همه واحدهای درونبخشی و برونبخشی استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم هزینههای متحمل شده را کاهش داده و آرامش بیشتری را برای مردم فراهم کنیم.
قزلباش با اشاره به اینکه انتقال ویروس کرونا به صورت انتشار ترشحات از بزاق افراد آلوده است که طبیعتا میتواند از طریق دستهای آلوده، سرفه و عطسه و انتشار آن و از نیز طریق آلوده کردن سطوح اتفاق بیافتد، در رابطه با ضرورت لغو برنامهها تجمعی، اظهار کرد: تجمع به اشکال مختلف از قبیل همایشها، سمینارها، کنسرتها، جشنها، اردوها، مسابقات ورزشی، آزمونهای علمی، سینما، مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، مهدهای کودک، آموزشگاهها و ... میتواند موجب انتقال ویروس کرونا شود.
وی در رابطه با موضوع قلیان، اظهار کرد: یک مشکل فرهنگی در بحث قلیان وجود دارد و آن این است که افراد دور هم جمع شده و قلیان را دست به دست میکنند که سبب انتقال بزاق و ویروس کرونا میشود. استعمال قلیان به طور عادی ۱۰۰ الی ۱۵۰ برابر کشیدن سیگار مضر است. زمانی که ویروس کرونا منتشر شود، چون همراه با بخارات بوده، دودی که فرد از دهان خود به فضا انتشار میدهد، قدرت نفوذ این بیماری را بیشتر کرده و مشکلات بسیار جدی را ایجاد خواهد کرد.
این مسئول با اشاره به اینکه ویروس کرونا از دو ساعت تا یک روز میتواند در سطوح باقی بماند، تصریح کرد: بخشی از آلودگی به این ویروس از طریق سطوح آلوده انتقال مییابد، بنابراین در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی در رستورانها و ... این ویورس انتقال خواهد یافت که برای جلوگیری از آن باید در حد معقول با وایتکس سطوح آلوده تمیز شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه همه گروههای سنی به ویروس کرونا مبتلا میشوند ولی بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال بوده و افراد دچار بیماریهای زمینهای بیشتر در خطر هستند، خاطرنشان کرد: انجام تمهیدات بهداشتی در دستگاههای اجرایی، بانکها، زندانها، خوابگاهها، پایانههای مسافربری و راهآهن ضروری بوده و لازم است چنین مکانهایی ضدعفونی شود، این در حالی است که تا تیرماه سال آینده آمادگی داریم با ویروس کرونا مقابله کنیم.
محمد محمدیقیداری، مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه گفت: یکهزار نفر در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند. تعطیلی مهدکودکها بستگی به تصمیمات استان دارد و تمهیداتی نیز باید در این زمینه برای مراکز سرپناه معتادان اندیشیده شود.
انتهای پیام
نظرات