• چهارشنبه / ۷ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 98120705306
  • منبع : نمایندگی همدان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا اعلام کرد

بهبودی ۳ بیمار مبتلا به کرونا در همدان/بستری شدن ۷ بیمار مشکوک در بیمارستان

بهبودی ۳ بیمار مبتلا به کرونا در همدان/بستری شدن ۷ بیمار مشکوک در بیمارستان

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا به آمار مبتلایان به کرونا در استان همدان اشاره کرد و گفت: تاکنون در استان همدان یک مورد فوتی داشته‌ایم و سه مورد مشکوک هم بستری شده‌اند که بهبود یافته و از بیمارستان مرخص خواهند شد. 

دکتر رشید حیدری‌مقدم شامگاه سه شنبه ۶ اسفندماه در هشتاد و هشتمین جلسه صحن شورای اسلامی شهر همدان، با اشاره به اینکه در طول تاریخ بشر همواره شاهد همه گیری‌هایی مانند کروناویروس بوده‌ایم، افزود: ماهیت این ویروس کمی متفاوت‌تر از دیگر ویروس‌هاست و اتفاقی است که به اجبار از یک ماه قبل شروع شده، از طرف دیگر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی این ویروس به یک اپیدمی جهانی تبدیل شده و مختص ایران نیست.

وی با تأکید بر لزوم مدیریت بحران در جامعه در شرایط فعلی اظهار کرد: مردم به عنوان سرمایه اجتماعی باید به دولت اعتماد داشته باشند چرا که بی اعتمادی مردم باعث می‌شود عواقب را افراد جامعه تحمل کنند و متأسفانه مهمترین چالش کشور درباره کروناویروس، رواج شایعات غیرعلمی است که جنگ تمام عیاری را شروع کرده است.

حیدری مقدم ادامه داد: این دوره باید با تدبیر، عقلانیت و هوشمندی مدیریت شود و ما با ۱۵ هزار نیرو و ۴۰۰۰ پزشک بحران‌هایی به مراتب شدیدتر از کرونا را نیز مهار می‌کنیم و تنها خواسته‌ای که از مردم داریم این است که اجازه دهند با آرامش کارهای پزشکی انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی با دامن زدن به شایعات و اخبار غیرموثق مشکلی از جامعه حل نمی‌شود، تصریح کرد: به طور قطع شایعات دارای اتاق فکری هستند که با برنامه و هوش بیشتری نسبت به ما عمل می‌کنند و می‌خواهند مملکت را تخریب کنند.

۷ بیمار مشکوک مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در ادامه به آمار مبتلایان به کرونا اشاره کرد و گفت: تاکنون در استان همدان یک مورد فوتی داشته‌ایم و سه مورد مشکوک در یکی از شهرستان‌ها بستری شده‌اند که بهبود یافته اند و فردا-چهارشنبه ۷ اسفندماه- از بیمارستان مرخص خواهند شد. 

حیدری مقدم ادامه داد: در هر کدام از بیمارستان سینا و بعثت ۲۰۰ تخت به عنوان plan A برای بیماران احتمالی درنظر گرفته شده است و تاکنون نمونه‌هایی که از افراد مشکوک گرفته شده مثبت نبوده‌اند و تنها هفت مورد مشکوک مبتلا به بیماری کرونا بستری هستند که بدحال نیستند.

وی تصریح کرد: از هر ۱۰۰ نفر که به بیماری کرونا مبتلا شوند، ۸۰ نفر اصلاً متوجه نمی‌شوند و تنها علائم سرماخوردگی دارند و بهبود می‌یابند، ۱۸ نفر که علائم بیماری را داشته باشند به زندگی عادی بازمی‌گردند و تنها ۲ درصد که بیشتر شامل سالمندان و بیماران خاص هستند، دچار مرگ می شوند.

این مقام مسئول در ادامه تأکید کرد: افراد سالم به هیچ‌ وجه لزومی به استفاده از ماسک ندارند و تنها افرادی که علائم سرماخوردگی دارند یا در تماس با بیماران هستند باید از ماسک استفاده کنند.

اگر علائم بیماری دارید اول به خانه های بهداشت بروید

وی با بیان اینکه اگر کسی علائم بیماری را مشاهده کرد به مراکز درمانی مراجعه کند، تصریح کرد: تمامی خانه‌های بهداشت استان همدان به طور رایگان در حال خدمت رسانی به مردم هستند و مردم می‌توانند ابتدا به خانه‌های بهداشت مراجعه کنند و اگر تشخیص داده شد، به بیمارستان‌ها بروند.

حیدری مقدم با اشاره به اینکه تمامی امکانات استان را در اختیار بیماری کرونا گذاشته‌ایم، اظهار کرد: احتمالاً در آینده پیک بیماری بیشتر می‌شود و به طور قطع با برنامه‌هایی بر مبنای واقعیت آن مرحله را نیز پشت سر می‌گذاریم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که آرامش را به بطن جامعه بازگردانیم و علت پایین بودن شیوع بیماری در همدان اطلاع رسانی قوی در سطح استان است همچنین برآورد شده است که پیک ویروس سه تا چهار هفته باشد اما احتمال دارد طولانی تر نیز بشود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در پایان کمبود ماسک در داروخانه‌ها را معضلی فرهنگی خواند و اظهار کرد: باید فرهنگسازی در سطح جامعه انجام شود که مردم به اندازه کافی ماسک خریداری کنند و به طور قطع هفته آینده معضل کمبود ماسک در کشور حل خواهد شد.

مهمتر از کرونا، ترس اجتماعی است

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: بزرگترین مسئولیت ستاد و مسئولان وزارت بهداشت در این شرایط شفافیت، پاسخگویی، اطلاع رسانی صحیح و اغناسازی جامعه است و باید توضیح شفاف درباره ماهیت بیماری، خانواده بیماران و جامعه انجام شود.

کامران گردان با بیان اینکه مهمتر از کروناویروس که نیاز به مدیریت اجتماعی، هدایت و رهبری علمی دارد، موضوع ترس اجتماعی است که در واقع از کرونا واگیردارتر است، خاطرنشان کرد: بازار سیاه لوازم بهداشتی مردم را نگران کرده در حالیکه این موضوع به راحتی قابل مدیریت است.

وی درباره آموزش خودمراقبتی و خودمدیریتی مردم بیان کرد: لزوم مشارکت فعالانه سازمان‌های غیردولتی و مردم نهاد برای آموزش و ترویج سبک زندگی سالم و ارتقاء سواد سلامت تأثیر زیادی در این امر خواهد داشت همچنین پیشنهاد می‌شود وزارت بهداشت نسبت به حمایت جدی و برنامه ریزی شده در اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و ترویج رفتار و فرهنگ سلامت اقدام کند.

اتوبوس‌ها هر شب ضدعفونی می شوند/مواد ضدعفونی به تاکسیداران می دهیم

شهردار همدان نیز به اقدامات شهرداری همدان در وضعیت کنونی اشاره کرد و گفت: ضدعفونی هر شب اتوبوس‌ها، کنترل سرویس‌های بهداشتی عمومی و مدیریت فضاهای عمومی از جمله این اقدامات است و درباره مباحث آموزشی نیز با مراکز بهداشت هماهنگ شده ایم و بیلبوردهایی به این منظور در اختیار آن‌ها قرار داده شده است‌.

عباس صوفی ادامه داد: مرکز مدیریت بحران جزوات آموزشی را آماده کرده و در ستاد قرارگاه زیستی نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم که مجموعه مدیریت شهری هر کاری برای سلامت مردم انجام خواهد داد همچنین از فردا یا پس فردا مواد ضدعفونی رایگان در اختیار تاکسی‌ها قرار داده خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha