بهنام اجاقلو در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: علت غیرفعال شدن برخی از واحدهای پرورش قارچ، نبود بازار مناسب و ارائه نشدن تسهیلات حمایتی به تولیدکنندگان و پرورشدهندگان قارچ در استان زنجان بوده است؛ لذا توجه به چنین واحدهای تولیدکنندهای در سطح استان زنجان بسیار حائز اهمیت است.
این مسئول گفت: گفتنی است در حال حاضر دو واحد صنعتی فعال پرورش قارچ خوراکی در سطح استان زنجان دایر بوده که یکی از این واحدهای فعال پرورش قارچ خوراکی، در شهرستان ابهر و دیگری در شهرستان خرمدره است.
اجاقلو با بیان اینکه میزان تولید روزانه صنعتی و خانگی قارچ خوراکی معادل ۲۶۸۷ کیلوگرم است، به عبارتی به صورت سالانه معادل ۹۶۷ تن قارچ خوراکی در سطح استان زنجان تولید میشود، عنوان کرد: میزان تولید روزانه واحدهای خانگی پرورش قارچ خوراکی در استان زنجان معادل ۱۵۱۰ کیلوگرم است که ۱۱۷۷ کیلوگرم قارچ خوراکی در واحدهای صنعتی به صورت روزانه تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه قارچ خوراکی در استان تنها مصرف داخلی نداشته بلکه به استانهای تهران، البرز و کردستان ارسال میشود، ادامه داد: اشتغال مرتبط با امور پرورش قارچ خوراکی در سطح استان زنجان در دو بخش مستقیم و غیرمستقیم حادث میشود. تعداد شاغلان در بخش مستقیم پرورش قارچ خوراکی ۱۰۵ نفر است؛ این در حالی است که تعداد ۲۵۰ نفر بهصورت غیرمستقیم در بخش پرورش قارچ خوراکی مشغول به فعالیت هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان به مزایای پرورش قارچ خوراکی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: پرورش و تولید قارچ خوراکی نیاز به محیطی کوچک و امکاناتی کم دارد. تولید قارچ به علت خواص فراوانی که در این محصول وجود دارد، بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام
نظرات