کمیل طیبی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص تاثیر کرونا ویروس بر اقتصاد کشور، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از واحدهای تولیدی فعالیت خود را محدود کردهاند که این بار هزینهای را ایجاد میکند، از سوی دیگر در این شرایط دولت ناچار است منابع مالی را برای مقابله با این ویروس در نظر بگیرد که در مجموع میتواند بر بودجه دولت اثرگذار باشد.
وی با تاکید بر اینکه وجود بحرانهای مختلف همانند ویروس کرونا بر رشد اقتصادی اثرگذار است، گفت: شیوع این ویروس در کشور موضوعی ناخواسته بود که نیاز به تجدیدنظر در بودجه دارد، چرا که محل مشخصی برای آن تعیین نشده است.
وی در ادامه با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی در بودجه و تاکید بیشتر بر وصول مالیات ها ابراز عقیده کرد: در شرایط کنونی و کاهش فعالیتهای اقتصادی، احتمالا شاهد رکودی خواهیم بود که بر درآمدهای دولت تاثیر خواهد گذاشت.
طیبی با اعتقاد بر اینکه کرونا ویروس اثر کوتاه مدتی بر اقتصاد کشور ندارد، تصریح کرد: آثار این بیماری را به دلیل هزینههای آن میتوان در میان مدت و بلندمدت بر اقتصاد کشور شاهد بود، چراکه اکنون با پایین آمدن راندمان کار در کشور، بخش دولتی و خصوصی باید همانند گذشته حقوق ها را پرداخت کند و فعالیتها و انجام وظایف را به آینده موکول کند که این منجر به هزینههای بالایی در اقتصاد کشور میشود.
وی در خصوص دلایل نوسانات موجود در بازار، گفت: به طور قطع بار روانی ایجاد شده در پیوستن و نپوستن ایران به FATF منجر به این نوسانات شده است، از سوی دیگر بحث تسویه های مالی، ایجاد تقاضای اضافه در پایان سال و همچنین افزایش تورم و ... منجر به نوسانات بازار شده است.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تاکید کرد: از سوی دیگر میزان نقدینگی نیز بر افزایش قیمتها تاثیر میگذارد.
انتهای پیام
نظرات