• شنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98121007421
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

نظرات یک استاد دانشگاه درباره مواجهه ما با واقعیتی به نام کرونا

نظرات یک استاد دانشگاه درباره مواجهه ما با واقعیتی به نام کرونا

ایسنا/اصفهان عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اصفهان با تاکید بر ضرورت اجتناب مسئولان از تصمیماتی که به اعتماد اجتماعی آسیب می‌زند، گفت: اکنون در مقابله با ویروس کرونا از مرحله حساسیت روانی به مرحله نگرانی رسیده‌ایم و بعد از آن هراس ایجاد می‌شود که در صورت کنترل نشدن به وحشت اجتماعی تبدیل خواهد شد.

رضا اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تاثیر کرونا و اخبار مربوط به آن بر جامعه، اظهار کرد: باید در این مسئله دو مبحث را از یکدیگر جدا کرد که یکی از آن‌ها واقعیتی به نام ویروس کرونا و مشکلاتی است که برای افراد جامعه ایجاد کرده و مبحث دوم، ذهنیت افراد جامعه از جمله تصورات، افکار و نگرش‌هایی است که درمورد این ویروس دارند.

وی با اشاره به اینکه گاهی ذهنیت افراد لزوماً با واقعیت‌های عینی همخوانی ندارد، گفت: اکنون در مقابله با ویروس کرونا از مرحله حساسیت روانی به مرحله نگرانی رسیده‌ایم و بعد از آن هراس ایجاد می‌شود که در صورت کنترل نشدن به وحشت اجتماعی تبدیل خواهد شد.

این جامعه شناس یکی از عوامل ایجاد ترس از کرونا را تجربه کشورهای دیگر در مقابله با این بیماری دانست و افزود: فوت بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از مبتلایان به این ویروس تجربه‌ای است که به دست آمده، این موضوع ویروس کرونا را در اذهان عمومی با مرگ معادل سازی می‌کند. همچنین رشد کرونا به صورت تصاعد هندسی و کنترل سخت آن مخصوصاً در محیط‌هایی که امکان قرنطینه جمعی وجود ندارد، وحشت اجتماعی را افزایش می‌دهد.

اسماعیلی درخصوص استراتژی مسئولان و مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولویت قرار دادن پدیده حساس‌سازی مردم جامعه، تصریح کرد: مسئولان به گونه‌ای عمل می‌کنند که مردم حساس شده و شیوه‌های مراقبت را به درستی انجام دهند، در نتیجه بیشتر از خود مراقبت می‌کنند، در عین حال که به دیگر افراد جامعه هشدار می‌دهند تا سطح سلامت جسمی افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل مسائلی که اخیراً در جامعه ایرانی رخ داد درجه اعتماد اجتماعی کاهش یافته و آسیب دیده است، به همین دلیل متولیان وزارت بهداشت ضمن تدوین استراتژی گذر از مرحله نگرانی به حساس سازی؛ باید بازآفرینی اعتماد اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهد، به این معنا که در این بازآفرینی از تصمیمیاتی که به اعتماد اجتماعی آسیب بیشتری می‌زند خودداری کنند.

اجتناب از تصمیماتی که به اعتماد اجتماعی آسیب می‌زند

این استاد دانشگاه با تاکید بر ضرورت اجتناب از تصمیماتی که به اعتماد اجتماعی آسیب می‌زند، گفت: نمونه‌ای از تعارضات نظام تصمیم گیری در این ایام، تعطیل کردن مراکز آموزشی در سطح دانشگاه و در مقابل آن استمرار جریان آموزش در نهاد آموزش و پرورش است که این تعارض موجب تخریب بیشتر اعتماد اجتماعی به خصوص در استان اصفهان می‌شود.  

اسماعیلی در ادامه‌ اظهار کرد: جریان اطلاع رسانی و ارائه خدمات به بیماران مسئله بسیار مهمی است که باید دقیق، شفاف و روزانه گزارش شود، درحالی که عملکرد کند مسئولان باعث کاهش اعتماد اجتماعی شده است و اگر از زمانی که اولین فرد به این ویروس مبتلا شد، اطلاع رسانی‌ها به طور دقیق انجام می‌شد از اعتماد اجتماعی پایدارتری برخوردار بودیم.

تاثیرات مثبت شفاف سازی اخبار و اطلاعات

وی در پاسخ به تاثیرات مثبت شفاف سازی اخبار و اطلاعات، تاکید کرد: ممکن است شفاف سازی در یک دوره زمانی کوتاه مدت باعث افزایش نگرانی در جامعه شود، اما اساساً نگرش و رفتار مردم در مورد این بیماری و زمینه دقیق‌تر و با احتیاط‌تر خواهد شد.

این جامعه شناس تصریح کرد: این موضوع در کادر پزشکی بیشتر قابل ملاحظه است، برای مثال می‌بینیم که اتاق‌های بیمارستان مملو از وسایل شونده و ضدعفونی کننده شده که نشان دهنده استفاده بیشتر از این وسایل برای مراقبت بیشتر است و این به معنای تغییر رفتار افراد بر اثر شفاف سازی و دقیق بودن اطلاعات مربوط به ویروس کرونا است.

اسماعیلی افزود: قبلاً رفتارهایی از جمله دست دادن یا درآغوش کشیدن را بسیار زیاد در سطح جامعه شاهد بودیم، اما دراین ایام واقعا شاهد کاهش اینگونه رفتارها هستیم که نشان دهند تغییر رفتار افراد جامعه است.

مواجهه ما با واقعیتی به نام ویروس کرونا

به گفته وی آنچه اهمیت دارد مواجهه ما با واقعیتی به نام ویروس کرونا است. با یک بررسی اجمالی می‌توان به جدی بودن این مسئله پی برد، اما برخی افراد در فضای مجازی به صورت طنز با چنین مسئله با اهمیتی برخورد کرده‌اند، یا برخی برداشت سیاسی از این واقعه دارند.

وی ابراز عقیده کرد احتمالا در ایران حداقل تا آخر فروردین ماه سال ۹۹  با ویروس کرونا درگیر هستیم که باید تمهیدات لازم برای مقابله با آن اندیشیده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha