• سه‌شنبه / ۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99010502157
  • خبرنگار : 50042

منتقل‌کننده اخبار ناگوار نباشیم

منتقل‌کننده اخبار ناگوار نباشیم

ایسنا/گیلان پیگیری مکرر اخبار مرتبط با شیوع سریع ویروس کرونا آغازگر اضطراب است، از این رو میزان مواجهه خود با رسانه‌های غیرمستند و غیرقابل اعتماد را محدود کنیم و خود نیز منتقل‌کننده اخبار ناگوار نباشیم.

موضوعات خبری مانند جنگ، فقر، قحطی، بیماری و بی عدالتی می‌تواند تاثیرات زیادی بر افراد جامعه بگذارند. تحقیقات نشان داده‌اند این واکنش‌های استرسی در بانوان و کودکان بیش از مردان است و بانوان جزئیات اخبار منفی را بیشتر به خاطر می‌سپارند.

زندگی انسان‌ها نسبت به قرن‌ها پیش‌ رو به پیشرفت بوده و به دلیل افزایش ارتباطات و نقش رسانه‌ها و فضای مجازی، ما امروزه از فجایع بیش از گذشته آگاه می‌شویم که تاثیر روانی اخبار بد را دو چندان می‌کند.

سروان مرضیه عفتی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تاثیر پیگیری اخبار بر استرس و اضطراب ناشی از شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: استرس و اضطراب ناشی از شیوع ویروس کرونا، واکنشی قابل درک در مقابل چیزی است که برایمان ناشناخته بوده و این ترس یک غریزه‌ انسانی است که از ما در برابر تهدید محافظت می‌کند و ما را ملزم به رعایت نکات و توصیه‌های بهداشتی می‌کند.

کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره معاونت اجتماعی پلیس گیلان افزود: اما وحشت‌زدگی زمانی به وجود می‌آید که مردم تهدیدی را بیش از حد برآورد کرده و توانایی‌های مقابله با آن را دست کم می‌گیرند.

وی ادامه داد: پیگیری مکرر اخبار مرتبط با شیوع سریع ویروس کرونا آغازگر اضطراب است، از این رو موضوع اهمیت دارد که میزان مواجهه خود با رسانه‌ها و مخصوصا رسانه‌های غیرمستند و غیرقابل اعتماد را محدود کنیم و خود نیز منتقل‌کننده اخبار ناگوار نباشیم.

عفتی توصیه کرد: تمرین کنیم تا در سلام و احوال‌پرسی‌های روزانه به جای تمرکز بر اخبار ناگوار مثل کمبودها و میزان مرگ و میرها، بر خبرهای مثبت و امیدبخش مثل درمان افراد بیمار و امید دادن به یکدیگر تکیه کنیم.

این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه میزان مقاومت افراد در برابر شرایط اضطراب یکسان نیست لذا دقت کنیم با نشر اخبار نگران‌کننده سلامت ذهن و روان دیگران را به خطر نیاندازیم، تصریح کرد: حواسمان باشد افرادی هستند که ما آنها را دوست داریم و نگران‌شان هستیم مثل فرزندان‌مان، پس مواظب سلامت روان آنها نیز باشیم زیرا آنان توانایی تحلیل اخبار بد را به درستی ندارند و بهتر است که دور از اخبار بد باشند.

به گزارش ایسنا؛ به هر حال اخبار بخش جدایی ناپذیر زندگی ما هستند اما این خودمان هستیم که به فکرمان اجازه می‌دهیم به چه چیزهایی دقت کنیم. باید بدانیم، نگرانی و ناراحتی از اخبار بد، طبیعی است و ما تنها فردی نیستیم که تحت تاثیر قرار می‌گیریم؛ در هنگام شنیدن اخبار بد در مورد ثبات زندگی خود، دچار اضطراب می‌شویم و پیگیری وسواس‌گونه اخبار منفی، ما را نسبت به آینده نامطمن می‌کند لذا باید تلاش کنیم برای ساعاتی در روز، از اخبار بد دوری کنیم و به فعالیت‌های مورد علاقه خود بپردازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha