• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99011607540
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

عضو کمیته ملی کارون:

طرح انتقال آب بهشت‌آباد نتیجه‌ای جز خشک شدن سفره‌های زیرزمینی چهارمحال و بختیاری ندارد

طرح انتقال آب بهشت‌آباد نتیجه‌ای جز خشک شدن سفره‌های زیرزمینی چهارمحال و بختیاری ندارد
عکس تزئینی است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری عضو کمیته ملی کارون با اشاره به کاهش بارندگی در استان چهارمحال و بختیاری در چند سال اخیر، اظهار کرد: اجرای طرح انتقال آب بهشت‌آباد نتیجه‌ای جز خشک شدن سفره‌های زیر زمینی استان در پی نخواهد داشت.

مهدی پژوهش در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص طرح انتقال آب بهشت‌آباد اظهار کرد: توسعه پایدار به معنای در نظر گرفتن تمام مناطق، مردم، امکانات و بهره‌مندی از شرایط، به صورت مساوی و برابر است، نمی‌توان برای استانی بی‌آب و کم آب، عدم برداشت را لحاظ و استانی را از وجود آب سیراب کرد.

عضو هیات علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه شهرکردبا اشاره به اینکه این تونل در محلی احداث می‌شود که حساس‌ترین گسل‌های زاگرس در آن منطقه قرار گرفته؛ به گونه‌ای که ۴۵ گسل در مسیر بهشت‌آباد قرار دارد که ۵ مورد از آن‌ها فوق‌العاده حساس است، تاکید کرد: حفاری در این مناطق به دلیل تخلیه شدن آب درون گسل‌ها و خشک شدن چشمه‌ها مشکلات زیادی را برای منطقه ایجاد خواهد کرد.

پژوهش ادامه داد: سد بهشت آباد درست بر روی ابر گسل زاگرس میانی در منطقه زلزله خیز اردل احداث می‌شود که در صورت تکمیل و بهره‌برداری از سد و تونل بهشت‌آباد، با توجه به زلزله‌خیز بودن منطقه و خاک سست و آبرفتی و رانش‌های پی‌درپی خاک، مردم منطقه با فاجعه هولناکی مواجه می‌شوند، همچنین روستاها، شهرها و زمین‌های حاصلخیز  بالادست سد در منطقه، در دریاچه سد غرق خواهند شد و درصورت شکسته شدن سد تمام روستاها و مناطق زیر دست سد از بین خواهد رفت.

وی تاکید کرد: با اجرای طرح انتقال آب بهشت‌آباد، مناطق حفاظت شده تنگ صیاد، آبشار دره عشق، غرب سبزکوه و کلار، تالاب چغاخور،سولگان و مناطق قرق و شکارممنوع، تالاب گندمان، علی آباد، حیات وحش و تنوع زیستی و گونه‌های گیاهی و جانوری کوهستان‌های اطراف درمعرض خطر جدی و انقراض قرار گرفته و اکوسیستم طبیعی و خدادادی منطقه و استان دچار تغییرات شدید اقلیمی خواهند شد.

وی با بیان این‌که بهشت‌آباد یکی از طرح‌هایی است که شدیدا از لحاظ زیست محیطی ایراد دارد، خاطرنشان کرد: طول این تونل ۶۷ کیلومتر بوده و با توجه به زهکشی تونل کل آب‌های سطحی و زیر سطحی به عمق ۳۰۰متر از ورودی تونل در بهشت آباد، تا ۱۳۰۰متر خروجی تونل در چرمهین اصفهان حدود ۳۵کیلومتر از خط الراس تونل به اطراف خشک شده یا بسیار کم آب و در معرض تهدید جدی قرار می‌گیرند، ضمن اینکه منطقه زیر دست از جمله دوپلان، مشایخ و ارمند نیز به شدت آسیب خواهد دید.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری در معرض خشکسالی قرار گرفته است، تصریح کرد: تمامی دشت‌های واقع در حوضه بهشت‌آباد ممنوعه بحرانی و ممنوعه هستند و تامین آب شرب در این حوضه از نظر کمی و کیفی بحرانی است.

عضو هیات علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد آگاه‌سازی مردم در خصوص استفاده بهینه از آب، جلوگیری از بارگذاری جدید بر روی منابع آبی چهارمحال و بختیاری، جلوگیری از روش‌های کشت محصولات آب‌بر از جمله صیفی‌جات و تغییر نوع کشت محصولات را از جمله راهکارهای مناسب برای مصون نگه‌داشتن آینده کشور از مشکلات عنوان کرد.

طرح بهشت‌آباد عنوانی است که برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران به کار برده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۶ ۰۹:۲۸

اینم میشه مثل سد گتوند

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۶ ۰۹:۳۹

کاملا نظر غیرکارشناسی است.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۶ ۱۲:۲۰

باسلام اگر این انتقال آب باعث خشکسالی میشه چرا مسولان استان کاری نمی کنن؟