• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99011809590
  • خبرنگار : 50061

باغداران برای کاهش خسارت یخبندان، توصیه‌ها را جدی بگیرند

باغداران برای کاهش خسارت یخبندان، توصیه‌ها را جدی بگیرند

ایسنا/قزوین معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: با توجه به حساس بودن مراحل رشدی درختان میوه و احتمال آسیب‌دیدگی در اثر سرما، باغداران توصیه‌های فنی را به‌کار گیرند تا از بروز کاهش خسارت یخبندان جلوگیری شود.

مجید اسماعیلی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اعلام کرد: با توجه به تغییر نقشه‌های پیش‌بینی و  ورود سامانه بارشی و همراهی آن با سامانه سرد قطبی و پیشروی خط برف به عرض‌های پایین‌تر احتمالاً بخش‌هایی از استان درگیر این سامانه بارشی خواهند شد که کاهش ناگهانی دما تا آستانه‌های زیر صفر و یخبندان به خصوص در روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه را در پی دارد.

وی ادامه داد: با توجه به حساس بودن مراحل رشدی درختان میوه و احتمال آسیب‌دیدگی در اثر خطر سرما، باغداران می‌بایست توصیه‌های فنی را به‌کار گیرند تا از بروز کاهش خسارت یخبندان جلوگیری شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: باغداران بایستی تعداد کافی بخاری پلارهای باغی، دمنده‌های حرارت‌زا و دراگون‌های پشت تراکتوری یا ثابت و فن‌ها را نصب کنند.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ادوات مرتبط با سرمازدگی باید در شرایط یخبندان تشعشعی به‌کار گرفته شوند و در غیراین‌صورت لزومی برای بکارگیری این ادوات نخواهد بود چراکه در صورت تداوم وقوع و وزش باد، ابرناکی و یا بارش و رگبار خطر سرمازدگی بسیار کاهش پیدا می‌کند.

بنابراعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، اسماعیلی از باغداران استان قزوین خواست: نسبت به انجام عملیات سم‌پاشی و محلول‌پاشی طی امروز ۱۸ فروردین و فردا اقدام کنند و مزارع کلزا را برای رصد آفت شته و علف‌های هرز پایش کرده و در صورت مشاهده به صورت لکه‌ای با آفات مبارزه کنند؛ ضمناً از اواخر وقت سه‌شنبه به جهت وزش باد و رگبار و رعد و برق به هیچ عنوان محلول‌پاشی صورت نگیرد.

وی همچنین به باغداران استان توصیه کرد: به علت کاهش دما در روز چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته جاری کشاورزان برای استفاده از کود سرک در غلات دیم پاییزه و مقابله با مخاطرات احتمالی اقدام کنند؛ همچنین بهتر است هرچه زودتر عملیات بیل‌کاری پای درختان و کوددهی، آغاز هرس باغات میوه و انگور و کوددهی، آماده‌سازی و سرویس ماشین‌آلات برای انجام عملیات خاک‌ورزی در باغات و مزارع، آماده‌سازی و لایروبی مسیرهای انتقال آب، اتمام کاشت نهال و اتمام سم پاشی‌های زمستانه صورت پذیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha