• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ / ۲۲:۳۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99012011539
  • منبع : سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی مطرح کرد

کاهش تاثیرات منفی تحریم‌ها با تغییر الگوی کشت

کاهش تاثیرات منفی تحریم‌ها با تغییر الگوی کشت

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با تغییر الگوی کشت، تاثیرات منفی ناشی از تحریم‌های اعمال شده در امر واردات نهاده‌های دامی کاهش می‌یابد.

اکبر فتحی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات ناشی از ویروس کرونا در بخش کشاورزی استان که در اتاق جلسه برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: تداوم تحریم اقتصادی در ماه‌های اخیر و شیوع بیماری کرونا در کشور، تاثیر نامطلوبی بر فعالیت‌های اقتصادی از جمله کشاورزی استان و کشور برجا گذاشته است.

وی ادامه داد: شیوع بیماری کرونا در کشور، در کنار مخدوش ساختن فعالیت‌های معیشتی و کسب و کار مردم، صادرات و واردات محصولات کشاورزی استان از جمله واردات نهاده‌های دامی مورد نیاز را نیز تحت الشعاع قرار داده است.

وی افزود: این موضوع موجب نگرانی‌هایی در بخش تولید، صادرات و واردات محصولات کشاورزی استان شده که باید کارشناسان و متخصصان کشاورزی برای رفع این موانع و مشکلات پیشرو، راهکارهای علمی و عملی لازم را ارائه دهند. 

فتحی با اشاره به این که یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی زراعی در سطح آذربایجان شرقی قرار دارد، اظهار کرد: از این میزان، 800 هزار هکتار به اراضی دیم و 400 هزار هکتار به اراضی آبی و نیمه آبی اختصاص دارد اما 50 درصد از اراضی دیم به صورت آیش و بلاکشت باقی می‌مانند.

وی با تاکید بر این‌که در شرایط تحریم و بیماری کرونا نیز فعالیت‌های تولیدی، صادرات و کشاورزی تعطیل پذیر نیست، گفت: می توان از اراضی بلاکشت با در نظرگرفتن موارد و مباحث علمی و تناوب کشت، استفاده بهینه و حداکثری کرد تا در حد امکان برخی از این موانع و کمبودها برطرف شوند. 

وی متذکر شد: نامگذاری سال 99 تحت عنوان سال جهش تولید از طرف مقام معظم رهبری ایجاب می‌کند تا زمینه‌های افزایش تولید در واحد سطح و جهش تولید در محصولات کشاورزی را فراهم سازیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: در بحث تولیدات دامی یکی از راهکارهای موثر در راستای جهش تولید، ارائه برنامه، تعریف عملیات اجرایی و تدوین شیوه نامه‌های مقتضی در این خصوص است که باید توسط کارشناسان کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی گفت: با احصاء واحدهای تولیدی دام و طیور استان و میزان برآورد دقیق تولید واحدها، می‌توان بدون ایجاد زیرساخت‌های جدید و احداث اماکن دامی تازه، با تدوین برنامه‌های تخصصی و علمی ظرفیت تولیدی واحدهای فعال را در راستای جهش تولید ارتقاء بخشید.

وی عنوان کرد: تغییر الگوی کشت مزارع زراعی از جمله مزارع گندم، یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌تواند در راستای کاهش محدودیت‌ها و موانع به وجود آمده در واردات نهاده‌های دامی مورد بازنگری و تحقیق و بررسی قرار گیرد.

 فتحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت ارائه آمار دقیق و از باغات و اراضی زراعی استان در خصوص افزایش عملکرد در واحد سطح، تصریح کرد: تطبیق آمار و بروز کردن ارقام و اعداد مربوط به سطح باغات و اراضی زراعی آذربایجان شرقی، اصلی ترین اقدام عملیاتی ممکن در راستای کاهش نواقص و رفع موانع پیشرو در بخش باغات و زمین‌های کشاورزی استان است که باید عملی شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، وی با یادآوری تاثیرگذاری مثبت و مطلوب مباحث ترویجی و آموزش‌های علمی کشاورزی به کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی در راستای افزایش تولید در واحد سطح، گفت: ایجاد و راه اندازی تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و ساختارهای مردم نهاد در بخش کشاورزی، از دیگر روش‌ها و راهکارهای جهادی است که می‌تواند جهش تولید در واحد سطح را محقق کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha