• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99020704771
  • خبرنگار : 50061

در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان حرف نزنیم؛ عمل کنیم

در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان حرف نزنیم؛ عمل کنیم

ایسنا/قزوین مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه بروکراسی اداری و سرمایه مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: در راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند حمایت از سوی مسئولین هستیم، این کمک‌ها می‌تواند به صورت تسهیلات و یا کاهش روند اداری باشد؛ اگر حمایت‌ها تنها در حد حرف باشد اکثر شرکت‌ها محکوم به شکست خواهند بود.

ابراهیم مظفری، دکترای مهندسی مکانیک مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت فن‌آوران ابزارساز آریا در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این شرکت اواخر سال ۹۷ تاسیس و با انجام خدمات و فعالیت فنی مهندسی شروع به‌کار کرد.

وی ادامه داد: توسعه ایجاب می‌کرد که ماشین آلات و دستگاه‌های صنعتی برای تولید در شرکت تهیه شود و در ابتدای کار با یک کارگاه کوچک شروع به کار کردیم؛ به‌دلیل تولید محصولات استراتژیک و بازار خوبی که در اختیار داشتیم کار به سرعت توسعه پیدا کرد و ظرف مدت یک سال یک کارخانه در شهرک صنعتی لیای قزوین احداث و تجهیزات از کارگاه کوچک به کارخانه منتقل شد.

مدیرعامل شرکت فن‌آوران ابزارساز آریا تصریح کرد: امروز شرکت فن‌آوران ابزارساز آریا در قالب یک کارخانه مجهز در عرصه تولید سیستم‌های پیشرفته مانند سرومکانیزم، ماشینکاری کرایوژنیک، ابزارسازی مدرن و قطعه‌سازی فعالیت می‌کند.

وی افزود: در شروع کار فعالیت خود را با چهار نفر آغاز کردیم ولی طبق پروانه بهره‌برداری و مجوزهای تأسیس این شرکت مجاز به استخدام ۱۸ پرسنل برای بخش تولیدی و خدماتی هستیم که در حال حاضر این تعداد نیرو به صورت مستقیم فعالیت دارند؛ البته لازم به ذکر است که این شرکت به‌صورت غیرمستقیم برای بیش از ۶۰ نفر اشتغالزایی داشته است.

مظفری خاطرنشان کرد: نوسانات قیمت تأثیر زیادی در روند احداث شرکت و تولید محصولات دارد؛ می‌توانیم بگوییم که نوسانات قیمت هزینه احداث یک کارخانه را به چند برابر افزایش داده است. این هزینه‌ها فشار بسیار سنگینی به مجموعه‌ها وارد کرده و محاسبات آن‌ها را بر هم ریخته است و جبران مابه‌التفاوت هزینه‌ها بسیار سنگین است که این امر کار را برای تولیدکننده سخت می‌کند.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم از مشکلات سخن بگوییم درد دل بسیار است؛ برای احداث یک شرکت بروکراسی اداری، گرفتن انشعابات و مجوزها زمان زیادی را می‌طلبد برای مثال برای گرفتن یک انشعاب باید شش ماه دوندگی کنیم.

این دکترای مکانیک بیان کرد: انرژی و زمان گرفته شده از تولیدکننده صدمات زیادی به کار آن‌ها وارد می‌کند و موجب از دست رفتن زمان طلایی می‌شود برای مثال یک تولیدکننده اگر برای تسهیلات به بانک مراجعه کند در صورت آماده بودن مدارک، تنها تشکیل پرونده تا دریافت وام یک‌سال به طول می‌انجامد و اگر در این مدت فرد نیازمند این تسهیلات باشد تمام بدهی‌های قبلی او سررسید می‌شود؛ بدین‌ترتیب شرکت‌ها محکوم به ورشکستگی می‌شوند.

وی با بیان اینکه طی ۶ ماه اخیر بیش از ۱۰۰۰ صفحه کپی مدارک به ادارات استان دادم، اشاره کرد: برای یک درخواست باید یک هفته مدارک را در اختیار ادارات قرار دهیم و پس از آن یک سال به طول می‌انجامد تا به درخواست رسیدگی شود.

مدیرعامل شرکت فن‌آوران ابزارساز آریا گفت: ما این سخنان را هزاران بار تکرار کرده‌ایم ولی گامی برای شرکت‌های دانش بنیان و حتی دیگر شرکت‌های صنعتی برداشته نمی‌شود.

وی تشریح کرد: سرمایه مهم‌ترین مشکل پیش‌روی شرکت‌های نوپا است و در راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند حمایت از سوی مسئولین هستیم، این کمک‌ها می‌تواند به صورت تسهیلات و یا کاهش روند اداری باشد تا شاهد توسعه بیشتر این بخش‌ها باشیم؛ اگر حمایت‌ها تنها در حد حرف زدن باشد اکثر شرکت‌ها به سرنوشت‌های مشابه گرفتار و محکوم به شکست خواهند بود.

مظفری تأکید کرد: من به شخصه تسلیم‌ناپذیر هستم، در بدترین حالت‌ها که با مشکل مالی روبه‌رو شدم خودم پای کار ایستادم و حتی بنّایی انجام دادم تا کار را پیش ببرم؛ ولی کسانی که روحیه شکننده‌تری داشته باشند در این مراحل اذیت خواهند شد.

وی اظهار کرد: بازار محصولات ما در کشور به قدری بزرگ است که مجموعه ما اگر بتواند بازار داخلی را پوشش دهد کار بزرگی انجام داده است اما حتماً در فازهای توسعه‌ای در خصوص مقدار تولید مشتاق صادرات هم هستیم و در سال ۹۹ این  امر را محقق خواهیم کرد.

این دکترای مکانیک خاطرنشان کرد: محصولات این شرکت شامل چهار محصول دانش بنیان از جمله سروُ مکانیزم، شیرهای سروُ الکتروهیدرولیک، تراستر ولو و مخازن نیتروژن مایع است. همچنین ماشین‌های برودتی و انواع ابزارهای براده‌برداری مدرن از دیگر تولیدات این شرکت است.

وی گفت: تنوع محصولات دانش‌بنیان در شرکت فناوران ابزارساز آریا بسیار زیاد است و شاید بتوان گفت در استان قزوین جزو شرکت‌های سطح یک در تنوع محصولات هستیم.

مظفری با اشاره به اینکه شرکت فناروان ابزارساز آریا تنها تولیدکننده محصولات معرفی شده در کشور است، ادامه داد: اگر دیگر شرکت‌ها برای تولید در این عرصه وارد شوند بازار به اندازه کافی وجود دارد و ما نیز آنان را همراهی و یاری خواهیم کرد تا آن‌ها هم قوی شده و تولید محصول داشته باشند.

مدیرعامل شرکت شرکت فن‌آوران ابزارساز آریا در پایان یادآور شد: بخشی از مواد اولیه آلیاژی به کاررفته در برخی از محصولات شرکت فناوران ابزارساز آریا مشابه داخلی ندارند و همین امر کار را دشوار کرده است، تا این لحظه با روش‌های مختلف مواداولیه خود را تهیه کرده‌ایم و هر جا که به مشکل برخوردیم آستین همت را بالا زدیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha