• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99021409472
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

کمربندهایی که نفس را تازه می‌کنند

کمربندهایی که نفس را تازه می‌کنند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری پدیده ریزگردها از جمله مهم‌ترین معضلاتی است که بسیاری از مناطق کشور به ویژه استان‌های غرب و جنوب غرب را درگیر خود کرده است.

کمربند سبز در اطراف شهرها می‌تواند به عنوان یک فیلتر هوای شهر را تصفیه کرده و در  کاهش آثار آلودگی‌های زیست‌محیطی نقش بسزایی ایفا کند.

بیژن دادرس، عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد در گفت‌گو با ایسنا در خصوص مزایای ایجاد کمربندهای سبز در اطراف شهرها، اظهار کرد: جلوگیری از توسعه افقی شهرها، حل مشکل آلودگی و ریزگردها، حفظ هویت پیرامونی شهرها، جلوگیری از تخریب زمین‌های کشاورزی از مهم‌ترین اهداف ایجاد کمربندهای سبز اطراف شهرها محسوب می‌شود.

این مدرس دانشگاه افزود: امروز معضل ریزگردها بسیاری از شهرهای بزرگ کشور را تهدید می‌کند، بنابراین ایجاد کمربند سبز در برخی از استان‌ها از اواخر دهه ۷۰ کلید خورد، اما متاسفانه گاهی شاهد هستیم که دستگاه‌های مدیریت شهری به محدوده کمربندهای سبز تعدی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ایجاد کمربند سبز برای اولین‌بار به صورت آکادمیک در لندن ایجاد شد، عنوان کرد: در قرن نوزدهم در راستای جلوگیری از رشد بی‌رویه شهر لندن، جلوگیری از پراکندگی جمعیت، جلوگیری از آلودگی هوا و مشکلات زیست‌محیطی و گردشگری ایده ایجاد کمربند سبز در لندن اجرایی شد.

این فعال محیط‌زیست با اشاره به اجرای طرح‌های قطاع سبز در شهرها، گفت: در این طرح ایجاد فضای سبز از مرکز شهر به صورت شعاع سبز آغاز و به محیط پیرامون شهرها گسترش پیدا می‌کند این مسئه در کاهش آلودگی شهرها نیز موثر است و همچنین سرانه فضای سبز را نیز افزایش می‌دهد.

کمربندهای سبز با اهداف گردشگری به بخش خصوصی واگذار شود

وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص حفظ حریم شهرها، توصیح داد: طبق مصوبه مجلس در فروردین‌ماه سال ۹۶ مقرر شد در اطراف شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت  کمربند سبز برای جلوگیری از ریزگرد و کاهش آلودگی شهرها ایجاد شود.

دادرس ادامه داد: می‌توان موضوع ایجاد کمربندهای سبز را با اهداف گردشگری و ایجاد مراکز تفریحی به بخش خصوصی واگذار کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد در ادامه با تأکید بر اهمیت حفظ کوهستان‌ها در کشور، یادآور شد: کوهستان‌ها منبع‌های عظیمی برای تولید آب هستند و آب تولید شده در کوهستان‌ها در دشت‌های پایین دست به صورت چشمه و رودخانه خود را نشان می‌دهد.

حفظ آب و خاک؛ از مهم‌ترین مباحث در ایجاد کمربند سبز

وی افزود: اگر مناطق کوهستانی ما تخریب شود، قطعا آب داخل زمین نفوذ نمی‌کند و آب حاصل از بارش‌ها به صورت روان‌آب و سیل از دسترس خارج می‌شود، بنابراین حفظ آب و خاک از مهم‌ترین مباحث در ایجاد کمربند سبز است، بنابراین باید سکونتگاه‌ها را از این طریق در اطراف کوهستان‌ها محدود کنیم.

دادرس با بیان اینکه کوهستان‌ها و دشت‌ها جزو منابع ملی هستند، خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم کوهستان‌ها به عنوان رگ حیاتی مورد دست درازی و تعرض قرار بگیرند، این مسئله فقط مختص کوهستان‌های زاگرس و البرز نیست، حتی کوهستان‌های پراکنده در شرق کشور  نیز نقش مهمی در این مسئله دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha