مصطفی مافی، رئیس پارک علم و فناوری قزوین در گفتوگو با ایسنا گفت: قزوین یک استان صنعتی و دانشگاهی است ولی این دو بخش نمیتوانند به خوبی با هم پیوند برقرار کنند چون خروجی دانشگاه مستقیماً نمیتواند در صنعت مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای ارتباط صنعت و دانشگاه یک زنجیره وجود دارد دانشگاهها باید با مراکز رشد، مراکز رشد با پارکهای علم و فناوری و پارکهای علم و فناوری نیز با شهرکهای علمی و تحقیقاتی و شهرکهای علمی و تحقیقاتی نیز با شهرکهای صنعتی در ارتباط باشند.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین خاطرنشان کرد: از ۱۰ سال پیش مراکز رشد در دانشگاههای بزرگ استان راهاندازی شدند که این مراکز در مجموعه بزرگتری به نام پارکهای علم و فناوری کنار هم قرار گرفتند و در حقیقت میتوان گفت که پارکها زنجیره دیگر برای توسعه واحدهای فناور هستند؛ در آینده نیز در شهرکهای علمی و تحقیقاتی کارگاههایی برپا خواهد شد تا با صنعت در تعامل باشد.
وی افزود: اگر در استان موفق به راهاندازی شهرکهای علمی و تحقیقاتی شویم میتوانیم بگوییم زنجیره تکمیل و پیوند صنعت و دانشگاه محقق و عملیاتی شده است؛ در استانهایی نظیر اصفهان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی این زنجیره تکمیل شده و تا زمانی که این زنجیره در قزوین تکمیل نشود نمیتوانیم انتظار داشته باشیم پیوند صنعت و دانشگاه شکل بگیرد.
مافی تصریح کرد: در صورت تکمیل زنجیره بین دانشگاه و صنعت میتوانیم شاهد توسعه شرکتهای دانشبنیان باشیم و بر این اساس خروجی واحدهای فناور نیز برای صنعت کاربرد خواهد داشت.
وی گفت: استانداری و نهادهای مربوطه زمین مورد نیاز را برای راهاندازی شهرک علمی و تحقیقاتی در اختیار پارک علم و فناوری قزوین قرار دادهاند ولی اعتبار لازم برای ایجاد زیرساخت آن وجود ندارد و اعتبارات پارک و علم و فناوری در حدی نیست که بتوانیم این زیرساختها را تکمیل کنیم و از شرکتهای دانشبنیان نیز نمیتوان انتظار داشت که چهار میلیارد تومان برای این شهرک هزینه کنند.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین با اعلام اینکه هزینههای چند میلیاردی برای برقرسانی به شهرک علمی و تحقیقاتی پیشبینیشده است، بیان کرد: با توجه به کمبود منابع مالی پارک حتی بودجه لازم برای واگذاری به واحدهای نوآور را ندارد پس راهاندازی شهرک دور از انتظار است.
وی افزود: مجمع خیرین علم و فناوری میتواند برای احداث شهرک علمی و تحقیقاتی ورود پیدا کرده و این مشکل را در استان قزوین حل کند؛ اکنون مشاهده میکنیم خیرین در بخشهای مختلف وارد میدان شده و حتی موقوفات با عناوین مختلفی در استان به ثبت میرسد. در حال حاضر مدرسهسازی و مسجدسازی فرهنگسازی شده است اگر بخشی از وقفها به سمت اشتغال هدایت شود شاهد اتفاقات خوبی در استان خواهیم بود.
این مسئول اظهار کرد: برای راهاندازی شهرک علمی و تحقیقاتی چند فاز اجرایی تعریف شده است که برای فاز نخست حدود هشت تا ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است علاوه بر آن شرکتها نیز بهواسطه تسهیلات اعطا شده نیز میتوانند چهار برابر آورده مالی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ۱۰ تا ۱۵ شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری آمادگی ورود به شهرکهای علمی و تحقیقاتی را دارند و اگر بهصورت میانگین در هر شرکت ۴۰ نفر مشغول به کار شوند برای ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر شغل ایجاد خواهد شد.
مافی اشاره کرد: در حال حاضر ایجاد هر شغل پایدار ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که با راهاندازی شهرک علمی و تحقیقاتی در پارک علم و فناوری با ۴۰ میلیون تومان میتوان شغل پایدار ایجاد کرد.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین در پایان گفت: همانگونه در شهر به مسجد، مدرسه و بیمارستان نیاز داریم به اشتغالزایی هم نیاز داریم، در دیگر استانهای کشور خیرین علم و فناوری به این بخش ورود پیدا کردند و در استان قزوین رسانهها با تشریح فواید آن میتوانند نقش بهسزایی در فرهنگسازی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات