گروههای جهادی در آذربایجان شرقی و به تبع آن تبریز نیز برای خدمت رسانی، سر از پای نشناخته و برای جبران کمبودها، دست به کار شدند؛ از دوخت ماسک و لباس بیمارستانی گرفته تا توزیع بستههای معیشتی و بهداشتی و غربالگری و ضدعفونی کوچهها و مجتمعها.
فعال شدن بیش از 200 کارگاه تولید ماسک توسط بسیجیها و گروهای مردمی، توزیع بستههای معشیتی در مراحل مختلف(در هر مرحله بیش از 40 هزار بسته)، ضدعفونی مستمر اماکن عمومی و محلات و غربالگری 98 درصدی مردم استان، گوشهای از کارنامه درخشان نیروهای مردمی و بسیجی آذربایجان شرقی در دوران کرونایی است.
در این میان بانوان نیز خوش درخشیده و همانند روزهای دفاع مقدس که جبهه را پشتیبانی میکردند، اقدام به راهاندازی کارگاههای تولید ماسک و لباس بیمارستانی در خانهها و یا پایگاههای بسیج کردند که فعالیت خواهران زینبی حوزه حضرت زینب(س) سپاه الغدیر تبریز نمونه بارز آن است.
بعد از مشاهده اولین نمونه کرونا مثبت در آذربایجان شرقی در هشتم اسفند ماه، بانوان جهادگر و زینبی حوزه حضرت زینب(س) سپاه غدیر تبریز همپای کادر درمان و سایر نهادهای متولی، پا به عرصه گذاشته و صحنههایی که تداعیگر دفاع مقدس بود را به نمایش گذاشتند.
غربالگری 19 هزار نفر از مردم تبریز توسط حوزه حضرت زینب(س)
خواهران بسیجی حوزه حضرت زینب(س) که در مجموع 11 نفر هستند، اقدام به سازماندهی ظرفیتهای مردمی و بسیجی در این حوزه کرده و علاوه بر فعالیتهای جهادگرانه در حوزه تولید ماسک، تهیه و توزیع بستههای معیشتی، طی ماههای اخیر توانستند 19 هزار نفر از مردم تبریز را در حوزه استحفاظی خود غربالگری کنند.
این بانوان زینبی برای استفاده از ظرفیت خیران در راستای تهیه و توزیع بستههای معیشتی بین اقشار نیازمند و آسیب دیده از کرونا، خودشان آستین همت بالا زده و یک به یک به خیران اطلاع رسانی کرده و در این رابطه نیز موفق شدند تا کنون نزدیک 900 بسته معیشتی بین افراد شناسایی شده توزیع کنند.
فرمانده حوزه حضرت زینب(س) سپاه غدیر تبریز در گفتوگو با ایسنا، به فعالیتهای جهادگران بانوان بسیجی و همچنین نیروهای مردمی اشاره کرده و میگوید: جوانان امروزی هم نشان دادند که همانند جوانان دوران دفاع مقدس تحت هر شرایطی در کنار مردم هستند؛ جوانان تبریزی از دوخت ماسک و لباس بیمارستانی گرفته تا غربالگری کرونا، دست به کار شدند تا آسیبهای کرونا به حداقل برسد.
حمیده رزاقپور که خود نیز در کنار نیروهایش جهادگرانه در عرصه مقابله با کرونا فعالیت دارد، ادامه میدهد: بعد از شیوع کرونا در استان دغدغه بسیاری داشتیم و نمیخواستیم افراد را در این شرایط به بیرون از خانه بکشانیم، اما جوانان جهادگر تبریز خودشان مشتاقانه و مجدانه پیشقدم شدند و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به مقابله با کرونا پرداختند.
وی با بیان اینکه فعالیتهای مقابله با کرونا را از صفر شروع کردیم و درنهایت فعالیتهایمان در قالب هشت کارگاه تولید ماسک و گان(کارگاه بیرونی و خانگی) تداوم یافت، اظهار میکند: روزانه حداقل ۱۰۰۰ ماسک در این کارگاهها تولید میشد؛ اکنون نیز به دلیل مرتفع شدن نیازها، کارگاههای بیرونی را تعطیل کردهایم، اما کارگاههای خانگی به خواسته خود افراد همچنان فعال هستند و تولیداتشان را استریل و نگهداری میکنیم تا در صورت نیاز توزیع شود.
وی با اشاره به خرید دستگاه استریلیزاسیون، میافزاید: ماسکهای تولید شده را به صورت رایگان بین کادر درمانی و اقشار محروم جامعه و همچنین ۴۰۰ لباس گان هم تولید و در مراکز درمانی توزیع کردیم؛ همچنین فرآیند استریل را نیز خودمان انجام داده و مراکز درمانی نیز با مشاهده نحوه استریل و کیفیت ماسکها به تولیدات ما اعتماد کرده و مطالبه میکردند.
فرمانده حوزه حضرت زینب(س) سپاه غدیر تبریز با بیان اینکه تمامی اقدامات خود را با استفاده از ظرفیتهای مردمی و نیروهای بسیجی انجام میدهیم، میافزاید: با همکاری مراکز بهداشت نیز روند غربالگری را از دو درصد به 98 درصد رساندیم؛ خط تلفنهای حوزه حضرت زینب(س) و همچنین پایگاههایمان نیز به ۴۰۳۰ وصل هستند و در این رابطه به طور لیستی با مردم تماس گرفته و در صورت نیاز به مراکز بهداشت مربوطه معرفی میکنیم.
وی میگوید: در راستای توزیع بستههای معیشتی نیز با خیران تماس گرفته و به صورت مجازی برای مشارکت در این عمل خیر دعوت کردیم و درنتیجه حدود 890 بسته غذایی و همچنین پکهای بهداشتی توسط این حوزه بین اقشار نیازمند که از قبل توسط پایگاهها و مساجد محلات شناسایی شده بودند، توزیع شد.
رزاق پور با بیان اینکه خودمان تمامی بستهها را با کمک خیران تهیه میکنیم، ادامه میدهد: مرحله دوم کمکهای معشیتی را نیز اجرا کرده و تلاش میکنیم دوباره در عید فطر و سایر روزها این روند استمرار داشته باشد.
وی با اشاره به نظرات مثبت مردم نسبت به عملکرد نیروهای بسیجی در بحران کووید19، میگوید: به خاطرکرونا تردد خود را در سطح شهر کم کرده بودیم، اما زمانی که برای خرید و... بیرون میرفتیم، مردم استقبال بسیار گرمی کرده و میگفتند که «بسیج در بحران کرونا خوش درخشید».
بسیجیها همیشه در صحنه هستند
فرمانده حوزه حضرت زینب(س) سپاه غدیر تبریز میافزاید: البته بسیجیها همیشه در صحنه هستند، اما امروز نمود آن بیشتر شده است، امروز اگر بستههای معیشتی توزیع میکنیم، قبل از کرونا نیز در توزیع جهیزیه، بستههای معیشتی و... فعال بودیم.
وی ادامه میدهد: رزمایش مواسات و کمک مومنانه در راستای لبیک گویی به منویات مقام معظم راهاندازی شد. این رزمایش، حرکتی نمایشی نیست، بلکه جلوههای اتحاد و همدلی مردم ایران را در سطح دنیا برجسته کرده و باعث شد تا نیازمندان و آسیب دیدگان از کرونا قدری دلگرمتر شوند و تاثیرات روانی خوبی درپی داشت.
وی با بیان اینکه بحران کرونا با تمام بدیهایش، سبب ایجاد همدلی و روحیه نشاط در جامعه شد، ادامه میدهد: این جریان باعث شد همه به صحنه بیایند و بدون درنظر گرفتن منیتها به نیازمندان و جامعه کمک کنند.
رزاقپور میگوید: بعد از کرونا برای هر روزمان دعا میکردم که مبادا توفیق خدمت در روزهای بعدی از ما گرفته شود؛ به چشم یک توفیق و امتحان الهی به این موضوع نگاه میکردم و حقیقتا هم این چنین بود.
وی به علاقه و خیز مردم برای کمکرسانی اشاره میکند و میافزاید: علاوه بر نیروهای خودمان، افراد بسیاری از کادردرمانی، اساتید دانشگاه، معلمان و... بودند که پیشقدم شده و خواستار همکاری با ما شدند و در تهیه ماسک، توزریع بستههای معشیتی و... همکاری کردند.
وی با بیان اینکه نیروهای بسیجی جدای از مردم نبوده و همین مردم هستند که ظرفیتهای خود به میدان میآورند تا در قالب بسیج سازماندهی شود، ادامه میدهد: گاه افرادی هم تماس میگرفتند و میگفتند: «میخواهیم در تولید ماسک کمک کنیم اما نمیدانیم چگونه شروع کنیم»؛ ما این افراد را سازماندهی میکردیم و درحقیقت کار بسیج، سازماندهی ظرفیتهای مردمی است.
فرمانده حوزه حضرت زینب(س) سپاه غدیر تبریز تاکید میکند: خیران هم خودشان پیشقدم شده و به واسطهی اعتمادی که به بسیج داشتند، کمکهای خود را میسپردند تا بین نیازمندان توزیع کنیم.
وی در خاتمه اظهار میکند: بسیج، از مردم و برای مردم است و در هر صحنهای که مردم نیاز داشته باشند، وارد عرصه شده و جهادگرانه فعالیت خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات