اگر تولید گازهای گلخانهای به همین صورت ادامه داشته باشد رسیدن به هدف فوق غیرممکن خواهد بود. طبق بررسیهای جدید اگر تولید گازهای گلخانهای محدود نشود در آینده بیش از ۲۰ درصد از کره زمین با جمعیت یک سومی انسانی شاهد اقلیم بسیار گرم خواهند بود. طبق گزارشی که از سوی آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده، قطع استفاده از کربن و جلوگیری از گرمایش جهانی تا حدودی الزام آور شد.
نویسندگان این گزارش دادههای تاریخی ۶۰۰۰ ساله را جمعآوری کردند تا از شرایط بحرانی پیش روی انسان پرده بردارند. طبق این بررسیها انسان با هر میزان از بارش و خاک حاصلخیز سازگاری داشته اما تنها عاملی که تشکیل زندگی انسان را مورد مخاطره قرار داد دمای بیش از حد بوده است.
نتایج تحقیقات نشان داد که انسان تنها در یک بازه دمایی امکان زندگی دارد که این بازه به طور میانگین بین ١١ تا ١۵ درجه سانتیگراد است. در این دما بیشتر محصولات کشاورزی رشد مناسبی دارند و حیوانات اهلی نیز توانایی زندگی دارند به همین منظور محققان این بازه دمایی را به نام "بازه مناسب اقلیمی برای زندگی انسان" معرفی کردند. هرچند عوامل دیگری در زندگی انسان دخیل است اما دما یکی از حیاتی ترین فاکتورهای زندگی برای گونه انسان است.
متاسفانه در صورت تداوم وضعیت کنونی شوک بزرگ دمایی در انتظار انسان است که ما تاثیرات دمای بیش از حد را بر روی انسان تاکنون مشاهده کردهایم، از مرگ و میر مربوط به گرما تا کاهش زمان مناسب برای فعالیتهای انسانی به دلیل بالا بودن دمای هوا، هرچند از فونیکس تا دهلی نو و تا دبی انسان تاحدودی با گرمای هوا سازگار شده است اما گرمای هوا میتواند آسیب جدی به انسان وارد آورد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، نویسندگان از سناریو RCP8.5 پرده برداشتند که تداوم افزایش تولید کربن، وضعیت بیش از ۲۰ درصد از مساحت کره زمین شبیه صحرای آفریقا با میانگین دمایی بالای ۲۹ درجه سانتیگراد میشود که پیشتر مساحت چنین نواحی حدود ۷/۰ درصد بوده است. این اتفاق زندگی بیش از ۳ میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار میدهد و آنها را مجبور به مهاجرت میکند.
طبق مدل ارائه شده بیشتر مساحت کشور برزیل، هند و خاورمیانه غیر قابل سکونت خواهد شد و این موج گرما حتی نواحی جنوبی آمریکا را نیز در بر میگیرد اما اروپا و آمریکای شمالی برای زندگی انسان دمای مناسبتری خواهند داشت که موج جدیدی از مهاجرت به نواحی سیبری و شمالی کره زمین را درپی خواهد داشت.
قسمت تلخ دیگر گرمایش جهانی افزایش مهاجرت انسان به دلیل تغییرات اقلیمی است که هیچگاه تاکنون با این حجم مشاهده نشده است و تا سال ۲۰۷۰ به صورت مستمر ادامه خواهد داشت و تنها راه جلوگیری از این اتفاق مهار تولید گازهای گلخانهای است.
انتهای پیام
نظرات