• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99022819749
  • منبع : نمایندگی کردستان

استاندار کردستان:

آتش سوزی تهدید جدی برای منابع طبیعی است

 آتش سوزی تهدید جدی برای منابع طبیعی است

ایسنا/کردستان استاندار کردستان آتش سوزی در عرصه‌های طبیعی را تهدید جدی برای حوزه منابع طبیعی دانست و افزود: اجرای طرح و رفع تداخل اراضی ملی نیز مساله مهمی است که باید به آن توجه داشت.

بهمن مرادنیا شامگاه شنبه در دیدار با مدیرکل و معاونین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار کرد: با وجود اینکه منابع طبیعی از حوزه های مهم است اما گاهی سرگرم شدن به دیگر امور باعث می‌شود تا این حوزه مهم مغفول بماند.

وی با قدردانی از عملکرد منابع طبیعی استان در حفظ و حراست از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد: در نیمه نخست خرداد، شورای برنامه ریزی ویژه منابع طبیعی تشکیل و اولویت طرح‌های این بخش مشخص می‌شود تا اعتبار لازم برای اجرای آنها مصوب شود.

استاندار کردستان، آتش سوزی در عرصه‌های طبیعی را تهدید جدی برای حوزه منابع طبیعی دانست و افزود: اجرای طرح و رفع تداخل اراضی ملی نیز مساله مهمی است که باید به آن توجه داشت.

مرادنیا اجرای طرح‌های آبخیزداری، آبخوانداری را گامی مهم برای تغذیه سفره‌های زیرزمینی و جلوگیری از افت سطح منابع آبی دانست و عنوان کرد: از دیگر طرح‌های مهمی که در این حوزه انجام شده، جنگل کاری ۸۱۴ هکتاری در حاشیه سد گاوشان کامیاران است، که اجرای چنین طرح‌هایی در دیگر مناطق استان که قابلیت اجرا داشته باشند، باید توسعه یابد.

وی به تفکر و دیدگاه اشتباهی اشاره کرد که همه بدنبال استفاده از منابع طبیعی هستند ولی کمتر به اهمیت و جایگاه منابع طبیعی پرداخته‌اند و ذکر کرد: علت اصلی این مساله حتی در بین مدیران اجرایی منبود آگاهی لازم است و باید سرمایه‌گذاری و توجه لازم به این مساله معطوف شود چرا که منابع طبیعی هم پایان پذیر است و به همین دلیل باید برنامه ریزی مناسبی برای حراست از منابع طبیعی داشته باشیم.

استاندار کردستان گفت: باید برنامه‌ریزی موثری انجام شود تا مدیرانی که از منابع طبیعی استفاده می‌کنند به فکر حفظ و حراست از آن هم باشند.

بهره‌مندی ۲۸۲ روستا از طرح آبخیزداری

 سعدی نقشبندی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این نشست گفت: برای انجام پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در سال جاری ۲۳۳ میلیارد ریال برای عملیات بیولوژیکی، بیومکانیکی و مکانیکی آبخیزداری در قالب ۲۵ زیر حوزه آبخیز مصوب شده است.

وی افزود: سال گذشته، میزان تخصیص اعتبار برای اجرای طرح‌های منابع طبیعی، نسبت به سال قبل از آن، ۸۵ درصد افزایش داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان بیان کرد: پارسال با وجود شرایط تحریم از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، به دستور رهبر معظم انقلاب، مبلغ قابل توجهی برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری در کل کشور هزینه شد که سهم کردستان از این اعتبار برای اجرای طرح‌های بیولوژیک در جنگل، مرتع  و عملیات مکانیکی و بیومکانیکی در حوزه های مصوب و دارای مطالعه آبخیزداری ۴۱۰ میلیارد ریال بود.  

نقشبندی ذکر کرد: برای انجام پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری در سال ۹۹ نیز تا امروز ۲۳۳ میلیارد ریال برای عملیات های بیولوژیکی، بیومکانیکی و مکانیکی آبخیزداری در قالب ۲۵ زیر حوزه آبخیز مصوب شده است.

وی تاکید کرد: با اجرای طرح‌های آبخیزداری در سال جاری جمعیتی بیش از ۶۷ هزار و ۳۸۹ نفر در ۲۸۲ روستا از مزایای اجرای طرح های آبخیزداری بهره مند می‌شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: طرح‌های بیولوژیک، بیومکانیک و مکانیکی آبخیزداری در اجرای سیاست‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور حفاظت توسعه اصلاح و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی با هدف کنترل روان آب ها و کاهش مخاطرات سیل جلوگیری از فرسایش، افزایش نفوذپذیری خاک و تقویت سفره‌های زیرزمینی و در نهایت  تقویت پوشش گیاهی جنگل ها و مراتع استان انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha