جنگل های بزداغی به دلیل وجود گونه های متفاوت گیاهی همچون درختان ارس، فندق و درختچه های ارغوان از چشم گردشگران غیر حرفه ای نیز پنهان باقی نمی ماند.
به گزارش ایسنا، درختچه های بی نظیر ارغوان در دره ای سرسبز از این جنگل به مساحت 350هکتار واقع شده است که زیبایی این منطقه را با فرارسیدن بهار دوچندان می کند.
هرساله در اردیبهشت ماه، این دره به اوج زیبایی رنگ ها در طبیعت تبدیل می شود و ارغوان های این دره و طبیعت بکر، زیبایی خاصی به منطقه می بخشد.
ارغوان درختچه ای از خانواده پروانه آسا و از مشخصات بارز آن این است که این درخت در اول بهار می روید و دارای گلهای نیام که از مشخصه این تیرهاست میباشد و گلهای آن زودتر از برگ های آن در می آید و دارای شاخههای متقابل است. بلندی آن گاهی به ۱۲ متر هم میرسد، اما بیشتر به صورت درختچه است.
برگ های ارغوان به شکل قلب، بدون کرک و دارای کنارههای صاف است، گل های صورتی رنگ این درخت در اوایل بهار، در گروه های سه تا شش تایی، روی شاخهها و حتی روی ساقه اصلی، پیش از رشد برگها پدید میآیند و چون عده آنها بسیار زیاد است، منظره زیبایی به درخت میدهد و این دره را تبدیل به عروس جنگل بزداغی می کند.
گل های ارغوان همراه با گونه های دیگر همچون تنگراس، بادامشک و پسته وحشی و ارس در این منطقه رشد می کند.
گفتنی است اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی به منظور حفظ این گونه ارزشمند درختان ارغوان این منطقه را به عنوان ذخیره گاه معرفی کرده است تا از وجود هر خطری در آمان باشند.
انتهای پیام
نظرات