«سیدمسعود عظیمی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ضرورت اصلاح قانون مربوط به خدمات کشور و تعطیلی پنج شنبهها، اظهار کرد: مشکل بزرگی که در کشور احساس میشود، تعطیلی پنج شنبه و جمعه ادارات دولتی و سازمانها در پایتخت است چرا که اصولاً اکثر سازمانهای استانی برای رفع مسائل مختلف اداری وابسته به پایتخت هستند اما پنجشنبه ارتباط با مراکز در تهران قطع است و این موضوع اصلاح قانون خدمات کشوری مربوط به ساعات کاری را میطلبد.
وی افزود: به منظور ایجاد هماهنگی در سیستم اقتصادی وابسته به ادارات استان، باید شهرستانها و مراکز کشور و همچنین پایتخت با یک مدل اداره شوند، در حالی که در شرایط کنونی با ناهماهنگی ایجاد شده از بهرهوری نیز کاسته میشود.
معاون استاندار با بیان این که باز بودن تعدادی از مدارس در پنج شنبه ها و بسته بودن تعدادی دیگر و همچنین بسته بودن تعدادی از شرکتهای دولتی در استانها به دنبال تعطیلی سازمانهای مرکزی در پایتخت منجر به کاهش بهره وری میشود، خاطرنشان کرد: تعطیلی پنج شنبه ها منجر به افزایش راندمان کاری و بهره وری میشود و کارمند و کارگر پس از یک هفته کار متراکم و مستمر فرصتی برای خانواده و سایر مسائل یافته و میتواند برای شروع هفته بعدی خود را آماده کند.
وی به تاثیر این تعطیلی دو روزه در حوزه ایران گردی، نشاط اجتماعی و رونق بخشی در حوزه سفر اشاره کرد و در مورد تاثیر در آن در رونق سفرهای کوتاه مدت گفت: اگر فردی قصد مسافرت به مکانی به فاصله حداقلی ۳۰۰ کیلومتر و برگشت این مسافت با خودروی شخصی را داشته باشد به ازای رفت و برگشت در مجموع ۱۶ ساعت زمان نیاز دارد که با تعطیلی پنجشنبهها میتواند این فرصت را کسب کند.
عظیمی ادامه داد: بخش عمده ای از جامعه کارمند یا شاغل در مشاغل غیردولتی هستند و همچنین در صورتی که فرزند دانش آموز نیز داشته باشند، با تعطیلی پنجشنبهها فرصتی برای سفر در شعاع حداقل ۳۰۰ کیلومتری را کسب میکنند.
وی سفرهای کوتاه مدت را عامل رونق اقتصادی برشمرد و گفت: این سفرها منجر به ایجاد گردش مالی نسبتاً مناسبی در مسیر حرکت محل گردشگران به خصوص در محل رسوب مسافر و مقصد میشود و میتواند سایر مشاغل مرتبط به گردشگری مانند خرید سوغات و صنایع دستی، اقامت و استفاده از صنعت هتل داری و رستورانها و مجتمع های بین راهی را تحریک کند، از طرفی راهنمایان گردشگری، موزهها، سایر اماکن تاریخی و کمپهای کویرنوردی و مشاغل وابسته به فعالیت جوامع محلی نیز رونق یافته و در نتیجه نشاط اجتماعی در جامعه ایجاد میشود.
این مسئول با تاکید بر این که پنج شنبه ها به معنای خاموشی شهر و اقتصاد شهر نیست، گفت: در این روز نه تنها گردشگی و سایر مشاغل رونق مییابد بلکه بخش مربوط به خدمات مورد نیاز مردم مانند بانکها و سایر خدمات نیز متوقف و تعطیل نخواهند بود بلکه خدمات غیرحضوری و اینترنتی رونق گرفته و از طرفی مراکز کشیک نیز به منظور رفاه مردم فعال خواهند بود.
وی به تعطیلی دانشگاههای دولتی در روز پنج شنبه ها اشاره و تصریح کرد: دانشگاهها به عنوان یکی از دیگر زیرساختهای کشور به خصوص در زمینه آموزش پنج شنبهها تعطیل هستند و این ناهماهنگی به وجود آمده نیازمند جمع بندی در کل استانهاست.
وی به صرفه اجتماعی و اقتصادی تعطیلی در روز پنج شنبه ها نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مهد کودکی را تصور کنید که مراجعان آن فرزندان یک شخص بانکی و یک معلم است، حال پنج شنبهها معلم تعطیل است و بانکدار تعطیل نیست، با این وجود مهد کودکها هم تعادلی در فعالیت خود ندارند لذا این تعطیلی لازمه ایجاد هماهنگی در سیستم اموزشی و ادارات دولتی و غیر دولتی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استان یزد در پایان با تاکید بر این که طرح تعطیلی پنج شنبه ها دارای معایبی نیز هست، گفت: هر طرحی نقاط قوت و ضعف و معایب و مزایی را دارد که این مسئله در مورد تعطیلی پنج شنبه ها نیز صادق است اما مزایای این طرح نسبت به معایب آن بسیار بیشتر است.
انتهای پیام
نظرات