عشایر به حکم طبیعت ناچار به کوچ بوده و مناطق تعریف شده میزبان آنها هستند تا زنان و مردان عشایر با برپایی سیاه چادرهای خود زندگی ییلاقی خود را در مراتع همدان آغاز کنند. امسال نیز بنابر رسم هر ساله با توجه به وجود کروناویروس، عشایر از قشلاق رخت بسته و وارد خاک استان شده اند.
حفظ سلامت عشایر در این شرایط پرخطر وظیفه سنگینی بر دوش مسئولان استانی گذاشته که باید پایش سلامت آنها نیز همانند سایر شهروندان مورد توجه قرار گیرد بنابراین طرح پایش سلامت و غربالگری عشایر همدان با حضور مسئولان مرکز بهداشت و اداره امور عشایر برگزار شد و سلامت عشایر مورد بررسی پزشکان متخصص و بهیاران قرار گرفت.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در حاشیه اجرای طرح غربالگری عشایر به خبرنگار ایسنا گفت: عشایر یکی از جمعیت های تحت پوشش سیستم بهداشتی کشور بوده و همزمان با ورود عشایر به شهرستان همدان طرح غربالگری به صورت سالانه انجام شده و امسال به علت وجود کروناویروس این طرح با حساسیت بیشتری انجام شده است.
دکتر محمد خیراندیش با بیان اینکه تاکنون ۲۳۰۳ نفر شامل ۸۵۵ خانوار به صورت تلفنی غربالگری شده اند که به همین میزان اطلاعات سلامت آنها در سامانه سیب نیز به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: با ورد عشایر در یک ماه گذشته کار غربالگری به صورت حضوری آغاز شده و تاکنون شش سامانه از عشایر استان به صورت معاینه فردی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به خدمات قابل ارائه به عشایر در طرح غربالگری اظهار کرد: این خدمات شامل آموزش هایی از قبیل شناساندن کووید ۱۹، تب سنجی به صورت دیجیتال و بحث ارائه کلر مادر به خانواده ها برای ضدعفونی کردن آب شرب است.
خیراندیش ادامه داد: برنامه های روتین که هر ساله برای پایش سلامت عشایر نیز انجام میشود، مانند مراقبت از بیماران فشارخون، دیابت، مادران باردار، واکسیناسیون و ارائه مکمل های غذایی است که همانند همه مردم دیگر مورد بررسی قرار میگیرد و حساسیت در جمعیت عشایر این است که بیماری های خاموش زودتر شناسایی شود تا بهتر تحت درمان باشند.
وی با اشاره به ادامه روند توزیع اقلام بهداشتی در بین عشایر بیان کرد: با توجه به لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای پیشگیری از کرونا اقلام بهداشتی شامل ماسک، دستکش، مواد ضدعفونی کننده و بروشورهای آموزشی به اندازه نیاز در بین عشایر توزیع و توصیههای بهداشتی نیز ارائه شد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در پایان اظهار کرد: از ۱۱ مرکز با ۲۲ سامانه عشایر تاکنون شش مرکز با هشت سامانه مورد پایش قرار گرفته است که ۲۰۳ نفر شامل ۵۰ خانوار را شامل میشود.
به گزارش ایسنا، در پایش سلامت و طرح غربالگری، وضعیت سلامت عشایر منطقه ییلاقی تکمه تاش ارزانفود شهرستان همدان مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات