علیقلی ایمانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: برای تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی باید به موضوعات هدایت، حمایت و فراهم کردن خدمات مناسب برای تولیدکنندگان توجه جدی داشت.
وی بابیان اینکه برای ایجاد تغییر ابتدا باید کشاورز را با انجام آموزش، هدایت کرد افزود: نیاز است آموزشهایی برای افزایش بهرهوری و کاهش ضایعات محصولات به کشاورزان ارائه شود تا با این کار افزایش تولید محصول در واحد سطح را داشته باشیم.
دبیر خانه کشاورز استان گلستان، به اهمیت بهکارگیری از تکنولوژی و ماشینآلات نو در افزایش تولید اشاره کرد و گفت: لازمه تحقق افزایش عملکرد در واحد سطح، حمایت از کشاورزان با سرمایهگذاری در زیرساختهای تولید است.
ایمانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بخش کشاورزی در استان گلستان خرده مالکی است، پذیرش تغییر از سوی آنها سخت است و تصمیمات کلان بهسختی اجرایی میشود.
وی با اشاره به بالابودن قیمت نهادههای کشاورزی، اظهار کرد: نمیتوان با نهادههای گرانقیمت انتظار جهش در بخش تولیدات محصولات کشاورزی را داشت. هر چه جلوتر میرویم، هزینههای تولید بیشتر افزایش پیدا میکند. این امر کاهش تولید را در پی خواهد داشت.
دبیر خانه کشاورز استان گلستان گفت: افزایش سه برابری قیمت سم و افزایش سرسامآور قیمت تراکتور، دنباله بندهای کشاورزی و هزینه خدمات در حالی اتفاق افتاده که محصول کشاورزان در بهترین حالت برابر با میزان تورم افزایش یافته است.
ایمانی در ادامه با انتقاد از عملکرد ضعیف در بازرگانی محصولات کشاورزی، گفت: در حال حاضر که در فصل برداشت سیبزمینی قرار داریم شاهدیم که محصول کشاورز باقیمت بسیار کم و پایینتر از قیمت تمامشده از کشاورز خریداری میشود و دلالان و واسطهها نرخ تعیین میکنند. سازمان تعاون روستایی استان نمیتواند نقش اینها را ایفا کند و دست دلالان و واسطهها را کوتاه کند؟ در حال حاضر سازمان تعاونی روستایی استان هیچ نقشی در بازرگانی ندارد. این سازمان میتواند با تعامل با دیگر استانها باقیمتی منصفانه سیبزمینی را از کشاورز خریداری و باقیمت منصفانه در اختیار مصرفکننده قرار دهد.
وی بیان کرد: صنایع تبدیلی در استان بهمنظور ایجاد ارزش افزوده در استان ایجاد شده در حالی که کشاورزان استان از این صنایع بهرهای نمیبرند. صاحبان کارخانجات میتوانند با کشاورزان قرارداد توافقی به امضاء برسانند و خیال کشاورز را از فروش محصول خود راحت کنند.
وی افزود: صنایع تبدیلی بخش کشاورزی که در استان ایجاد شده، به درد کشاورزان نمیخورند؛ زمانی که محصول کشاورزان استان نیاز به فروش دارد این صنایع درهای خود را میبندند.
دبیر خانه کشاورز استان گلستان تصریح کرد: وجود چنین مشکلاتی باعث میشود که جوانان ما حتی آنهایی که تحصیل کرده بخش کشاورزی هستند، به انجام کار کشاورزی ورود پیدا نمیکنند.
انتهای پیام
نظرات