مهندس «اقبال اسماعیلی» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: رسالت اصلی شرکت شهرک های صنعتی تامین زمین و زیرساخت های (آب، برق، گاز، تلفن و ...) لازم جهت استقرار واحدهای صنعتی و تولیدی در شهرک ها و نواحی صنعتی است.
وی با اشاره به رسالتهای نرمافزاری شرکت، گفت: موضوع آموزش واحدها در این زمینه اهمیت بالایی دارد و به دنبال انجام کارهای با کیفیت در زمینههایی مانند عارضه یابی و کمک های فناورانه و آموزشهای نوین مورد نیاز به واحدهای صنعتی هستیم و خوشبختانه با همکاری دانشگاهها تاکنون برای آموزش واحدهای صنعتی تفاهمنامههایی به امضا رسیده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان ایلام با اشاره به صندوق ضمانت صنایع کوچک به عنوان بخش حمایتی در حوزه بانکی صنایع کوچک و متوسط، تصریح کرد: ما میتوانیم تا حدود 3 میلیارد تومان از طریق این صندوق وثایق بانکی را جهت واحدهای تولیدی تامین کنیم که کمک خوبی است و سالیانه مبلغ 800 میلیون تا 1 میلیارد تومان در قالب کمکهای فنی اعتباری به واحدها از طریق بانک صنعت و معدن به متولیان واحدها کمک میشود.
اسماعیلی با بیان اینکه 14 شهرک و ناحیه صنعتی در استان داریم، تصریح کرد: تقریبا در ایلام، سیروان، شباب و بدره زمین برای واگذاری به سرمایه گذاران به اتمام رسیده است و استقبالی که در دو سه ماه از طرف سرمایه گذاران بومی شده، نقطهای عطف و مایهی امیدواری است.
وی شهرستان سیروان را نمونهای موفق در این زمینه اعلام کرد و گفت: از اوایل دههی 90، در طول 8 سال ، یک واحد صنعتی در این شهرستان مستقر شده بود اما در یک سال اخیر قرارداد واگذاری 20 واحد صنعتی انجام شد و هماکنون برای استقرار واحدهای جدید صنعتی کمبود زمین برای واگذاری داریم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان ایلام، با بیان اینکه در شهرک صنعتی آبدانان وضعیت چندان مطلوب نیست، تصریح کرد: نگاه بخشی از سرمایهگذاران به مرکز استان متمرکز است و علاقمند هستند در مرکز استان کار سرمایهگذاری را انجام دهند، هر چند این کار با مشقات و سختیهایی همراه است اما تمام تلاش ما این است که سرمایه گذاران با کمترین مشکل به تولید بپردازند.
اسماعیلی از در نظر گرفتن تخفیف و استفاده از تبصرههای خاص در واگذاری زمین ، در شهرستانها خبر داد و گفت: در این زمینه به شرکتهای دانشبنیان توجه ویژهای شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان در باره آخرین وضعیت ناحیه صنوف آلاینده شهر ایلام گفت: این ناحیه صنفی در زمینی به مساحت 13 هکتار با تمام شرایط ویژه شهرک ها و نواحی صنعتی با هزینه بالغ بر 5 میلیارد تومان آماده استقرار واحدهای هدف می باشد.
اسماعیلی گفت: انتقال این اصناف با اولویت جوشکاران، آلومینیوم و کابینت کاران و درودگران است که با توجه به ضعیف بودن این قشر از نظر اقتصادی و تاکیدات استاندار استان، سعی برآن شده قیمت زمین واگذاری حداقل در نظر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان تاکید کرد: انتقال صنوف آلاینده و مزاحم باعث ارتقا سیمای شهر و نیز ایجاد کارگاههای تخصصی، تسهیل در کسب و کار و توجه جدی و زیربنایی به بهداشت عمومی، صنفی و اجتماعی می شود و دیگر مزیت انتقال صنوف مزاحم و آلاینده به شهرک های صنفی علاوه بر بازگشت آرامش به شهر و زیبا سازی آن، موجب روان سازی ترافیک، کاهش حجم مراجعات روزمره مردم به مرکز شهر و نقاط پر تردد میشود.
اسماعیلی تصریح کرد: ۶۰ درصد واحد های تولیدی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان ایلام فعال اند و بیشتر واحدهای غیرفعال به خاطر رسوب بدهی بانکی، عدم بروزرسانی تجهیزات و خطوط تولید، عدم رقابت پذیری با سایر واحدهای مشابه تعطیل و غیرفعال شدهاند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 69 قرارداد احداث واحدهای تولیدی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان منعقد شده که نسبت به سال های گذشته رشد چشم گیر 230 درصدی داشته است، تصریح کرد: زمینه واگذاری زمین در نواحی صنعتی از رشد خوبی برخوردار بوده و با اختصاص حدود ۷ میلیارد تومان در سال 98 بودجه این شرکت نسبت به سال 97 رشد 72 درصدی داشته است.
انتهای پیام
نظرات