حجت الاسلام مجتبی نظری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بررسی دورهی مرجعیت زندگی حضرت امام بسیار مهم است، گفت: زمانی که در جامعهی جهانی دین از سیاست جدا و به مفهوم نادرستی تعبیر شده بود، امام راحل سیاست و دین را به طور کامل تعریف و رابطهی منطقی بین دین و سیاست ایجاد کردند.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) حکومت اسلامی را در دورهی غیبت امام زمان(عج) ضروری دانستند، گفت: امام راحل حمایت مطلق از ولایت فقیه در حکومت اسلامی را به عنوان نظریهی جدید مطرح کردند، امام مقبولیت و مشروعیت را تحت عنوان مردم سالاری دینی بیان کردند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: مصلحت و احکام حکومت در حوزهی سیاست دو ابزار مهم امام خمینی(ره) بود که در آن مصلحت مبنا بوده و احکام حکومتی براساس مصلحت صادر شده است.
وی یادآور شد: امام خمینی(ره) عنصر زمان و مکان را در اجتهاد موثر دانستند و این ویژگی باعث پویایی فکر و اجتهاد امام راحل شد.
وی افزود: حضرت امام به احکام اولیه، ثانویه و حکومتی معتقد بودند و این افق دید امام ابزاری برای ارائه سیستم حکومتی جدیدی در جهان شد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امام خمینی ساختار نظام بین الملل را به شدت نقد کردند، گفت: امام خمینی(ره) قوانین، عملکرد و ساختار حکومتی غرب و شرق را که بر اساس آن جهان را مدیریت میکردند به شدت مورد انتقاد قرار دادند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه توجه و بازخوانی وصیت نامهی امام راحل بهترین راه برای شناخت شخصیت بزرگ ایشان است، گفت: برای شناساندن شخصیت امام(ره) به نسل امروزی، معتقدم شناخت سه شخصیت میتواند تفسیر ایشان باشد.
حجت الاسلام نظری افزود: شناخت سه شخصیت شهید مطهری، شهید بهشتی و شهید سلیمانی میتوانند نسل جوان را با شخصیت امام راحل آشنا کنند.
وی با بیان اینکه وحدت مردم با انگیزهی عدالت ضروری است، بیان کرد: وصیت نامهی امام(ره) نیز بهترین متن برای شناخت ایشان است، همانطور که در ابتدای وصیت نامهی امام به رمز حدوث و بقای انقلاب تاکید شده است.
انتهای پیام
نظرات