دکتر مسلم سلطانی در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: پرفشاری خون یکی از علل اصلی ناتوانی و بیماری در جامعه محسوب می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نظیر نارسایی و سکته قلبی را تا دوبرابر افزایش می دهد.
وی نارسایی کلیه را از دیگر عوارض پرفشاری خون اعلام و اظهارکرد: درصد قابل توجهی از مردم از بیماری خود خبر ندارند و برای درمان اقدامی نکردند و یا درمان آن ها کافی نیست.
سلطانی عنوان کرد: سطح فشارخون در جوامع صنعتی بالاتر بوده و تا حدودی علت آن ناشی از چاقی است .
وی بر تاثیر پیروی از اصول تغذیه مناسب و تحرک فیزیکی و ورزش در پیشگیری از پرفشاری خون اشاره و اضافه کرد: چاقی و اضافه وزن دو عامل قوی و مستقل برای پرفشاری خون است و شرایط محیطی و ژنتیکی در شیوع آن تاثیر به سزایی دارد.
سلطانی توضیح داد: شیوع فشارخون بالا در جمعیت های مختلف با میزان نمک طعام مصرفی در رژیم غذایی ارتباط دارد و ممکن است اضافه شدن فشارخون با افزایش سن در صورت مصرف بالای نمک تشدید شود.
وی مصرف الکل، استرس های روانی و اجتماعی و فعالیت بدنی ناکافی را در بروز پرفشاری خون موثر دانست و خاطرنشان کرد: وجود یک زمینه ارثی قوی در حدود 15 تا 35 درصد در بروز پرفشاری خون موثر است و به طور کلی فشارخون بازتابی از اثر چندین ژن مستعد کننده و عوامل محیطی است.
وی تاکید کرد: با توجه به این که این بیماری علامت خاصی ایجاد نمی کند، افرادی که زمینه ارثی فشارخون بالا دارند، باید نسبت به افراد دیگر جامعه بیشتر برای کنترل و پیشگیری اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات