صفدر نیازی ۱۰ تیرماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سرانه اراضی کشاورزی از ۵ هزار و ۳۰۰ متر به یکهزار و ۱۸۰ متر کاهش داشته است، اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی وزارت جهادکشاورزی تأمین امنیت غذایی است و با توجه به محدودیت اراضی کشور ما موظف هستیم از اراضی کشاورزی با جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز و جلوگیری از خرد شدن اراضی محافظت کنیم.
معاون حفظ کاربری و یکپارچهسازی سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه مشوقهایی برای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی توسط دولت در نظر گرفته شده است، گفت: اگر یکپارچهسازی اراضی به حد نصاب برسد، هزینههای آبیاری تحت فشار برای کشاورزان کاملا رایگان است.
وی با اشاره به سوداگریهای صورت گرفته در تغییر اراضی کشاورزی، یادآور شد: در ۱۰ سال گذشته حدود ۱۹۸ هزار مورد تغییر کاربری در اراضی کشاورزی انجام شده است که در همین راستا حدود ۸۰ پرونده در محاکم قضایی تشکیل و بیش از ۵۰ هزار رأی نیز به نفع ما صادر شده است.
نیازی در خصوص اجرای احکام در حوزه مستثنیات اراضی کشاورزی کشور، عنوان کرد: ۱۰ هزار حکم اجرا نشده در کشور و حدود ۲۰۰ حکم اجرا نشده در این استان وجود دارد که در صورت تأمین اعتبار و همکاری دستگاههای اجرایی برای تخصیص ماشینآلات برای تخریب این احکام اجرایی میشود، هر تخریب حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد.
معاون حفظ کاربری و یکپارچهسازی سازمان امور اراضی کشور در ادامه با اشاره به اجرای قانون حدنگاری اراضی کشاورزی، توضیح داد: از سال ۹۴ حدود ۱۲ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی عکسبرداری شده است و برای بالای ۳ میلیون و ۲۰۰ هکتار نقشه تهیه شده و برای بالای ۲ میلیون هکتار برای ثبت سند اقدام شده است.
وی در پایان با بیان اینکه برای اجرای احکام صادره در خصوص تغییر کاربری نیازمند دستور قضایی هستیم، خاطرنشان کرد: گاها دستور تخریب توسط قوه قضاییه متوقف میشود و ما نیز تابع دستورات قضایی هستیم.
انتهای پیام
نظرات