"مهدی رجبی زاده" شامگاه چهارشنبه یازدهم تیرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت مراتع و جنگل های شمال استان کرمان اظهار کرد: منظور از سال «جهش تولید» فقط بحث تولید در واحدهای صنعتی و تولیدی نیست بلکه «جهش تولید» دارای مفاهیم گسترده تری است و به عبارت دیگر هر خدمتی می تواند در جامعه «جهش تولید» باشد.
وی با بیان اینکه سرویس اصلی تمامی فعالیتهای اقتصادی کشور را منابع طبیعی ارائه می دهد اظهار کرد: در بحث سازمانی، یک رویکردی وجود دارد که اگر می خواهیم کار بیشتری انجام دهیم، قطعا با اعتبارت دولتی نمی توان کارها را پیش برد و در این راستا باید مشارکت مردم، گروه های طبیعت دوست و بخش خصوصی را جلب کنیم که در این راستا در شمال استان کرمان در سال گذشته، ۳۰ هزار هکتار فعالیتهای اصلاحی با سرمایه بخش خصوصی با هزینه ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون صورت گرفت که در سال جدید، به دنبال آن هستیم این میزان سرمایه گذاری از سوی بخش خصوصی و یا معین های اقتصادی در قالب این نوع فعالیت ها را به حدود ۱۶ میلیارد تومان برسانیم.
رجبی زاده با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان نماینده دولت مسئول تثبیت اراضی ملی است اظهار کرد: در بحث مبارزه با زمین خواری، رویکرد ارزشمندی داشتیم به طوری که از ۱۳ میلیون عرصه های ملی شمال استان کرمان تاکنون ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار به صورت سند، تک برگ شده و برنامه ریزی برای تک برگ کردن سند یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار را در برنامه های سال جدید خواهیم داشت و امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم ۷۲ درصد عرصه های ملی شمال استان را در طرح کاداستر ثبت کرده و تا ۲ سال آینده پوشش ۱۰۰ درصدی را داشته باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان اینکه در بحث زراعت چوب به دنبال رشد ۵۰۰ درصدی هستیم اظهار کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته به دنبال آن هستیم که میزان ۱۱۰ هکتار زراعت چوب در سال ۹۸ را به ۷۰۰ هکتار تا پایان سال جاری برسانیم ضمن آنکه هم اکنون ۱۱ درصد عرصه های شمال استان تحت مدیریت هستند که تا پایان سال این رقم نیز به حدود ۴۱ درصد خواهد رسد که این اقدامات می تواند گام های بزرگی در راستای صیانت از منابع طبیعی استان کرمان باشد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع بیابان زدایی نیز اشاره کرد و گفت: ایران و به ویژه استان کرمان، در موقعیت جغرافیایی کم بارش قرار دارند به طوری که تنها یک دوم بارندگی های کل کشور را در استان کرمان شاهد هستیم که نشان می دهد در یک اقلیم خشک و نیمه خشک قرار داریم.
رجبی زاده با بیان اینکه در دهههای اخیر شاهد افزایش روند بیابان زایی در استان کرمان بودیم که نمونه های آن ایجاد طوفان های شن و گرد و خاک به ویژه در شرق استان هستیم افزود: ۲۰ درصد بیابان های کشور، در شمال استان کرمان قرار دارد و ۴.۵ میلیون هکتار عرصه های حساس و فرسایش بادی در این استان وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان افزود: طبق آخرین مطالعات صورت گرفته، در ۱۳ شهرستان، ۲۸ کانون بحرانی حساس به فرسایش بادی وجود دارد که دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار وسعت می باشند.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان، استانی است که پیشینه قابل توجهی در امر مقابله با بیابان زایی در کشور دارد افزود: خوشبختانه در سال گذشته نیز از محل منابع صندوق توسعه ملی و با عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی، اعتبار خاصی به امر بیابان زدایی در کشور تخصیص داده شد به طوری که ۱۰۰ میلیارد تومان از منابع بودجهای شامل صندوق توسعه ملی و اعتبارات استانی و ملی در بخش بیابانی استان کرمان طرح اجرا که ۶۰ درصد این اعتبارات در شرق استان کرمان هزینه شد.
رجبی زاده با اشاره به اجرای طرح مالچ پاشی در ۱۸۵۰ هکتار از بیابان های شرق استان طی سال گذشته افزود: به هیچ وجه نمی توانیم برای بیایان و روند توسعه ای بیابان ها پایانی را متصور شویم و تنها باید به گونه ای عمل کنیم که بتوانیم مناطق حساس را از این فرآیند محفوظ نگه داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات کشور و استان کرمان، افزایش روند بیایان زایی است افزود: متاسفانه روز به روز از میزان سطوح مراتع کمتر و به بیابان های استان کرمان افزوده می شود که باید به گونه ای برنامه ریزی و عمل کنیم که این روند سرعت کمتری بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه باید امنیت زیستی را برای مناطق ایجاد کرده تا از مهاجرات به مرکز استان جلوگیری کنیم افزود: استان کرمان یکی از کانون های ریزگرد در کشور محسوب می شود به طوری که کرمان یکی از استان هایی است که تحت تاثیر عوامل بیابان زایی قرار دارد و ۴.۵ میلیون هکتار ارضی شمال استان تحت تاثیر فرسایش بادی بوده و از این حیث استان کرمان رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع حریق مراتع اشاره کرد و گفت: وقتی بارش های فصول آبی افزایش پیدا می کند، رویش ها در مزارع مرتعی و جنگل ها نیز بیشتر می شود که در همین راستا در سال گذشته آبی شاهد افزایش ۶۰ درصدی بارش ها در استان بودیم.
وی با اشاره به اینکه با گرم شدن هوا پوششهای مراتعی خشک می شود که مستعد برای حریق می شوند افزود: آمار و ارقام نشان می دهد که عامل ۹۵ حریق ها در مراتع و جنگل ها در شمال استان عامل انسانی بوده که ۷۵ درصد حریق در سطح مراتع و جنگلها نیز در ایام تعطیلات رسمی و آخر هفته رخ داده است.
رجبی زاده با اشاره به اینکه ۶۵ درصد حریق ها در مراتع و جنگل های شمال استان کرمان در بین ساعتهای ۱۱ صبح تا ۱۸ بعدازظهر اتفاق افتاده است افزود: از ابتدای خردادماه سال جاری تاکنون ۳۰۹ هکتار از عرصه های جنگلی شمال استان کرمان طعمه حریق شد این در حالی است که در کل سال گذشته، ۵۴۷ هکتار از مراتع و جنگل های شمال استان را از دست دادیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان با اعلام هشدار جدی نسبت به میزان آتش سوزی در جنگل ها و مراتع استان اظهار کرد: حضور در طبیعت دارای یک اصول اولیه است که رعایت مواردی همچون عدم ایجاد آتش و یا حساسیت کامل نسبت به خاموش بودن آتش ایجاد شده در طبیعت، سبب خواهد شد تا شاهد چنین اتفاقاتی در مراتع جنگل ها نباشیم.
انتهای پیام
نظرات