مهدی سرلک امروز (چهارشنبه، ۱۸ تیرماه) در جلسه کارگروه کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان گلپایگان اظهار کرد: با بررسی هایی که وزارت نیرو انجام داده، آورد حوضه آبریز گلپایگان بیش از آن چیزی است که اکنون گلپایگان دریافت می کند. گلپایگان تنها شهرستانی است که حق آبه کشاورزی آن با آب شرب ۱۱ شهر دیگر به دلیل طرح انتقال آب گره خورده است.
وی افزود: حدود ۲۰ روستای شهرستان با افت شدید منابع آب زیرزمینی مواجه هستند و با بارش های فراوان دو سال اخیر هم همچنان این مشکل باقی مانده و حل نشده است.
بخشدار شهرستان گلپایگان خاطر نشان کرد: برخی کشاورزان با دارا بودن حدود ۱۲ هکتار اراضی کشاورزی تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتند و با وجود داشتن بهترین نوع خاک، اما به دلیل نبود آب نمی توانند کشتی داشته باشند.
در ادامه نیز نماینده کشاورزان شهرستان گلپایگان با بیان اینکه قیمت آب باید بر اساس مقررات کشور باشد، یادآورشد: قیمت محصولات کشاورزان و خریدهای تضمینی مشخص است، خارج از قانون چیزی نمی خواهیم، می گوییم بر اساس قیمت محصولات قیمت آب بها تعیین شود، قیمت آب برای کشاورز اکنون حدود ۷۰ درصد افزایش داشته، علت این افزایش چیست؟
علی کشاورزی اضافه کرد: در سال ۹۱ حقابه گلپایگان ۱۱۵ میلیون مترمکعب آب پیش بینی شد، اما در مرکز این میزان را کاهش دادند، آب بین حوضه ای برای شهرستان لحاظ نشده و بخشی از حق آبه را هم از چاه ها در نظر گرفته اند، انتظار داریم به این مشکلات رسیدگی شود.
عضو شورای بخش مرکزی شهرستان گلپایگان اظهار کرد: حدود ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان گلپایگان از کشت خارج شده که این موضوع باعث مهاجرت و حاشیه نشینی شده است.
علی اصغر مهراسبی افزود: ۱۷ روستای کنار رودخانه شهرستان فاقد آب شرب تصفیه شده هستند، همچنین روستاهای غرقاب، استهلک، دیزیجان، لالان و لالانک، درب امامزاده، غرقه، فرج آباد از آب چاه استفاده می کنند، سه روستای منطقه پشت کوه و شش روستای منطقه عربستان نیز از آب چاه استفاده می کنند.
وی ادامه داد: اعلام شده ۴۱ روستای شهرستان از آب شرب تصفیه شده بهره مند هستند، اما ابتدا باید از آب نمونه برداری شود و سپس اعلام شود کدام روستاها از آب تصفیه استفاده می کنند.
انتهای پیام
نظرات