جعفر سمساری روز شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته تامین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: حدود 690 هزار بیمه شده اصلی و بالای دو میلیون نفر از جمعیت استان (تقریبا 53 درصد) تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند و از این تعداد حدود ۲۷۱ هزار نفر بیمه شده خاص، ۴۵۳ هزار بیمه شده توافقی و حدود ۱۱ هزار مقرری بگیر بیمه بیکاری بوده و 390 هزار نفر نیز تحت پوشش بیمه اجباری هستند.
وی ادامه داد: تعداد کل مستمری بگیران در استان حدودا یکصد و 92 هزار و 580 نفر است که از این تعداد یکصد و چهار هزار و 599 نفر( 53 درصد) بازنشسته، هشتاد هزار و 47 نفر( 43 درصد) بازمانده و هفت هزار و 934 نفر (4 درصد) از کارافتاده هستند. همچنین نسبت پشتیبانی در سال 98 نسبت به سال 97، 4/4 است یعنی در مقابل یک نفر مستمری بگیر، 4/4 بیمه پرداز وجود دارد و آهنگ رشد بیمه شدگان در سال 98 نسبت به سال 97 دو درصد و تعداد مستمری بگیران نیز در سال 98 نسبت به سال 97 ، هشت درصد افزایش یافته است.
وی در خصوص میزان درآمدها و هزینههای سازمان نیز بیان کرد: متاسفانه میزان درآمد ما پایینتر از هزینه است، به طوریکه در سال 98، میزان درآمد ما حدود چهار هزار و 213 میلیارد تومان، اما میزان هزینه های ما 5080 میلیارد تومان بود درواقع ماهانه 72 میلیارد تومان و سالانه 862 میلیارد تومان کسری منابع داشتیم. همچنین هزینههای بیمه بیکاری ۲۰۵ میلیارد تومان و هزینه درمان 1200 میلیارد تومان بود.
مدیرکل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی در خصوص ارائه خدمات الکترونیکی نیز گفت: مهمترین بخش این خدمات مربوط به تمدید اعتبار دفترچه های بیمه است که با این کار دیگر نیازی به حضور مردم در شعب ادارات نیست و با استفاده از وبسایت های معرفی شده و کدهای دستوری گفته شده می توانند نسبت به تمدید اعتبار دفترچه های درمان اقدام کنند و با توجه به اینکه ۴۹ میلیون مورد از 159 میلیون مراجعه در سال 98 که به کارگزاری ها، دفاتر اقماری و شعب سازمانی مراجعه انجام می گرفت، برای تمدید دفترچههای بیمه بود اما در حال حاضر بسیاری از مراجعات کاهش یافته است.
وی ایجاد پرونده های الکترونیکی را یکی دیگر از خدمات الکترونیکی این سازمان عنوان کرد و افزود: با ارائه این طرح، رفت و آمدها در ادارات بسیار کاهش یافته و تنها با ارائه کدملی و کد بیمه پرونده بیمه گران در اختیار کارکنان قرار می گیرد و نیازی نیست که مثل گذشته به قسمت بایگانی مراجعه شود و تاکنون 70 درصد پرونده ها در تبریز اسکن شده است که بعد از تکمیل این پروندهها، تمامی پروندههای کاغذی جمع خواهد شد و پروندههای جدید نیز به صورت الکترونیکی تهیه خواهد شد.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات سازمان در راستای الکترونیکی کردن خدمات می توان به صدور گواهی کسر اقساط وام مستمری بگیران اشاره کرد که این موضوع نیز کاملا غیرحضوری شده است و بازنشستگان عزیز می توانند در منازل خود نیز ثبت نام کنند و طبق هماهنگی هایی که با بانک ها داشته ایم و از طرف مدیریت بانک ملی در استان نیز به کلیه بانک های عامل اعلام شده است و تاکنون تعداد 19 هزار و پانصد مورد گواهی کسر حقوق صادر شده و میزان بروکراسی اداری نیز کاهش یافته است.
سمساری در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه بحث الکترونیکی کردن نام نویسی در بیمه نیز در دست اقدام است، بیان کرد: این کار بصورت متمرکز انجام خواهد شد و دیگر نیاز به حضور در شعب سازمان نخواهد بود. همچنین موضوع پرداخت غرامت ایام بیماری نیز کاملا غیر حضوری است که با ارسال مدارک صورت می پذیرد و صدور فیش پرداخت حق بیمه و لیست کارگاهی نیز مدت ها است که به صورت غیرحضوری انجام می شود و در خصوص اجرای بخش نامه تکمیل سوابق حق بیمه بصورت کسری از ماه نیز خوشبختانه طبق بخش نامه جدید، بیمه شدگان می توانند روزهای ما به التفاوت ماه ها را خودشان پرداخت کنند.
وی در رابطه با بیمه قالیبافان نیز اظهار کرد: قبلا در بحث سهمیه قالیبافان به نسبت قطع ناشی از بازرسی ۱۰ درصد را ثبت نام میکردیم اما اکنون ۵۰ درصد را ثبت نام می کنیم ، تعداد قالیبافان افزایش یافته است بطوریکه حدود ۴۴ میلیون نفر بیمه شده قالیباف خانگی به صورت تک باف در حال فعالیت هستند البته قالیبافان کارگاهی جزو بیمه شده های اجباری محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینکه در حدود 41 میلیارد تومان بدهی جرائم تأخیر پرداخت کارفرماها بخشیده شده است، گفت: برای کارگاههایی که در وضعیت بحرانی قرار دارند هشت هزار و 565 فقره تقسیط صورت گرفته است که به صورت اقساط 60 ماهه پرداخت می کنند.
مدیر کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی در ادامه به تشریح خدمات این اداره در ایام شیوع ویروس کرونا نیز پرداخت و خاطرنشان کرد: علی رغم شیوع بیماری کرونا خوشبختانه میزان بیکاری در سال 98 نسبت به سالهای قبل کاهش یافته و تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز روند کاهشی داشته است و در بحث تولیدی ها و کارگاهها نیز خوشبختانه در اکثر این واحد ها کمترین میزان تعطیلی و بیکاری را داشته ایم حتی در 14 رسته اعلام شده از طرف دولت نیز کمترین میزان بیکاری را داشتیم که جا دارد از تمامی کارفرمایانی که در این ایام مانع از تعدیل نیرو و بیکاری کارکنان خود شدند، تشکر کنیم.
وی ادامه داد: در این ایام حق بیمه اسفند، فروردین و اردیبهشت سهم کارفرمایان را اخذ نکردیم و قرار بر این شده است تا پایان سال 99 پرداخت کنند. همچنین در حال حاضر بالای ۵۰ هزار کارگاه فعال وجود دارد که کارفرمایان این کارگاه ها در سال جاری همکاری بسیار خوبی داشته اند و کمترین میزان بیکاری اتفاق افتاده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان و آمار مبالغ واریزی به افراد ثبت نام کننده در بیمه بیکاری ناشی از کرونا نیز گفت: هیچگونه آماری از مبلغ واریزی به حساب مشاغل آسیب دیده از کرونا نداریم چون که این موضوع از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام می شود البته موضوع بیمه بیکاری ناشی از کرونا با آماری که در خصوص در ابتدای جلسه عرض شد، متفاوت است و ما هیچگونه آماری از تعداد و مبالغ واریزی به مشاغل آسیب دیده از کرونا در اختیار نداریم.
سمساری در پاسخ به سوال دیگر در رابطه با میزان بدهی های معوقه کارفرمایان به سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: مطالبات معوقه از کارگاهها در حدود یک هزار و 311 میلیارد تومان است که علی رغم این میزان بدهی، تمام کارکنان و کارفرمایان خدمات بیمه ای را دریافت می کنند که شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز با 70 میلیارد تومان بدهی معوقه، بزرگترین بدهکار محسوب می شود.
وی در پایان با بیان اینکه میزان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در حدود 250 میلیارد تومان است،گفت: از طریق در اختیار قراردادن 32 هزار میلیارد تومان به سازمان که به صورت سهام شرکت ها خواهد بود، بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان از اول مرداد ماه شروع خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات