برخلاف خطکشیهایی مانند خطکشی عابر پیاده و خطکشیهایی که محدوده پارک خودرو را نشان میدهند، خطکشی ترافیکی خیابان در طول مسیر دچار تغییراتی شده که هرکدام مشخصکننده مسیر و بایدها و نبایدهایی برای رانندگان است.
خطکشی خیابانها بهمنظور راهنمایی خودروها و مشخص کردن مسیر استفاده میشود و دارای شکلها و رنگهای ترافیکی مختلفی است که به کمک آن رانندگان میتوانند مسیر خود را بهدرستی انتخاب کرده و حتی در طول مسیر تغییر جهت دهند. استفاده از این خطوط تضمینکننده امنیت و نظم خیابانها است.
عملیات خط کشی معابر شهری
احمد گوران رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری ساری در خصوص اجرای عملیات خط کشی محوری معابر شهری مرکز استان، گفت: در راستای ارتقا امنیت عبور و مرور شهروندان، عملیات خط کشی محوری معابر شهری به همت سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری ساری انجام شد.
وی افزود: عملیات خط کشی محوری معابر شهری با هدف ارتقاء سطح امنیت عبور ومرور شهروندان و جلوگیری از تصادفات احتمالی خودروهای درون شهری در خیابان های مهدیه،پیام نور، ۱۵ خرداد،انقلاب، شهابی و باغ سنگ، حدفاصل عبور ذغالچال تا بیمارستان شهید زارع ، لاین ویژه و ایستگاه تاکسی و اتوبوس خیابان جمهوری و 18 دی و رنگ آمیزی عابر پیاده مقابل مسجد باقرزادگان و سازمان مدیریت و کمیته امداد و مدرس بهمراه لاین ویژه وایستگاه های تاکسی واتوبوس ومعلولین و محل پارک موتور سیکلت به همت سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری ساری اجرا شد.
تاکید بر ماندگاری و رویت پذیری خط کشی ها
رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری ساری گفت: خط کشی معابر و خیابان های شهر، زیبایی شهر را دوچندان می کند.
گوران اظهار کرد: از آنجا که استفاده از رنگ های با استاندارد روز و قابل رویت بودن از ویژگی های مهم خط کشی های خیابان های سطح شهر است، در سال جاری برنامه ریزی مناسبی برای خط کشی سرعتگاه ها، خیابان های شهر از سوی این سازمان درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه توجه به خطوط راهنمایی و رانندگی باعث کاهش حجم ترافیک، رعایت حقوق رانندگان و عابران پیاده و نیز رانندگی اصولی می شود تصریح کرد: خط کشی طولی خیابان ها، خط کشی گذرگاه های عابر پیاده و نیز خط کشی سرعتگاه ها به موازات هم پیش می رود زیرا هر کدام به نوبه خود از اهمیت خاصی برخوردارند.
گوران خاطرنشان کرد: وضعیت آب و هوا، وجود گرد و غبار، اصطکاک لاستیک خودروها با سطح خیابان و نیز جنس سنگدانه های آسفالت، عواملی است که باعث کم رنگ شدن و یا محو شدن کامل خط کشی های معابر در فصول مختلف سال می شود، به گونه ای که خطوط علیرغم ماندگاری، دچار تیرگی و جرم پذیری می شوند و بنابراین تصور می شود که خطوط پاک شده اند اما پس از هر بارندگی شاهد نمایان شدن خطوط هستیم.
وی اظهار کرد: در سال های گذشته خط کشی معابر به صورت سالانه صورت می گرفت اما مدتی است، سیاست اجرا و نگهداری خطوط در طول سال به اجرا در می آید و براین اساس ماندگاری و رویت پذیری خط کشی ها در طول سال مدنظرمدیریت شهری است.
کاهش بار ترافیک
رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری ساری با بیان اینکه خط کشی خیابان های درون شهری نقش بسیار مهمی در روان سازی ترافیک دارد، یادآور شد: در قانون راهنمایی و رانندگی هم توجه ویژه ایی به رانندگی بین خطوط شده است به گونه ایی که اگر خطوط وجود داشته باشد و خودرویی به حرکت بین آن توجه نداشته باشد و مدام مسیر خود را تغییر دهد با اعمال قانون مواجه میشود.
گوران خاطرنشان کرد: خط کشی خیابانها باعث می شود رانندگان مسیر حرکت خودروها را بهتر بشناسند و این موضوع در کاهش تصادفات هم تاثیر دارد کمااینکه اگر تصادفی هم در درون شهر رخ دهد با توجه به مسیر حرکت خودروها در بین خطوط راحت تر می توان مقصر را شناسایی کرد.
وی ادامه داد: رانندگی بین خطوط از مصادیق بارز فرهنگ ترافیک در جوامع محسوب می شود و رعایت آن نقش مهمی در کاهش بار ترافیک دارد .
کاهش سوانح رانندگی
رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری ساری تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته و در راستای کاهش و روانسازی ترافیک و همچنین ایمنی شهروندان تمهیدات و اقدامات لازم در دستور کار سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری ساری قرار گرفت.
وی افزود: خطکشی معابر و خیابانها ازجمله علائم ترافیکی است که نقش عمدهای در کاهش سوانح رانندگی و همچنین کاهش و روانسازی ترافیک دارد.
رئیس سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری ساری گفت: خطکشی معابر و خیابانها از علائم ترافیکی مهم محسوب میشود که نقش بسزایی در کاهش حوادث رانندگی و ایمنی شهروندان داشته و تأثیر بسیاری در روانسازی ترافیک دارد.
وی گفت: بحث بهسازی خطکشیهای خیابانها ، معابر و مسیرهای عابر پیادهبر اساس نیازسنجی سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری ساری در بازدیدهای مستمر از نواحی و مناطق و با برنامهریزیهای انجامشده، باهدف تأمین زیرساخت روانسازی ترافیک و ایمنسازی تردد سواره و پیاده و افزایش ضریب ایمنی تردد دنبال میشود.
انتهای پیام
نظرات