• یکشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۷:۵۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 97021608725
  • خبرنگار : 71505

سوال و جواب شورایی‌ها از کاندیدای شهرداری تهران

سوال و جواب شورایی‌ها از کاندیدای شهرداری تهران

در شصتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، پس از ارائه برنامه‌های سمیع الله حسینی مکارم - یکی از کاندیداهای تصدی پست شهرداری تهران، اعضای شوران سوالات خود را از این کاندیدا مطرح کردند.

به گزارش ایسنا، رسولی - نخستین عضوی که سوال خود را از مکارم مطرح کرد، گفت: به عنوان خزانه‌دار شورا از حسن رفتار اخلاقی آقای مکارم نسبت به شهردار پیشین تهران - آقای نجفی و خودداری از رفتارهای چندگانه تشکر می‌کنم. رعایت اخلاق و مناسبات اخلاقی از نیازهای امروز ماست که متاسفانه گم شده است.

وی افزود: آقای مکارم کمک کرد مدیریت شهری در دوران گذار، در تله مالی قرار نگیرد و تصویر روشنی از حوزه مالی در سند تغییر و تحول منعکس شود. کار بزرگ دیگری که توسط آقای نجفی و به کمک آقای مکارم انجام شد، حذف حلقه شرکت‌های فسادزا بود و در نهایت تشکیل خزانه مشترک که موجب حرکت در مسیر شفاف سازی شد.

وی تاکید کرد: در دوران سرپرستی آقای مکارم نیز دورانی آرام و بی‌حاشیه را شاهد بودیم، اما من بدون رودربایستی دو سوال از ایشان دارم؛ یکی اینکه می‌خواهم بدانم چگونه سیر تحول یک معاون اقتصاد شهری موفق و بعدها سرپرست شهرداری شهردار تهران محقق خواهد شد؛ در حالیکه جنس تخصص من و شما از نوع سازمان شهرداری تهران نیست. لذا نگرانم این دستاوردها از دست برود.

این عضو شورا در طرح سوال دوم خود گفت: آقای مکارم شما در لیست املاک نجومی نام‌تان آورده شده، من در این موضوع ریز شدم و این پرونده را مورد مطالعه قرار دادم و امروز شهادت می‌دهم که نه تنها شما را رانت‌خوار ندیده‌ام، بلکه مظلوم و متزلزل در این پرونده دیدم. با استفاده از فرصتی که داریم در جهت تنویر افکار عمومی در این مورد توضیح دهید.

در ادامه جلسه زهرا صدر اعظم نوری - دیگر عضو شورا خطاب به مکارم گفت: شورا و شهرداری شفاف و شیشه‌ای از شعارهای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران است. وقتی شورا و شهرداری را تحویل گرفتیم در بررسی‌های ما برآورد شده بود که ۵۲ هزار میلیارد تومان بدهی و تعهدات شهرداری تهران است. لذا در این دوره دو اتفاق مهم از جمله توقف فروش هولوگرام‌ها و فروش تراکم به شیوه قبل بود. باید این سوال مطرح شود که چطور این اتفاق افتاده است، اما امورات شهرداری از جمله پرداخت حقوق‌ها نیز ادامه پیدا کرده است. آیا فروش تراکم و هولوگرام‌ها به صورت واقعی متوقف شده است یا این موضوع به گونه دیگری است.

به گزارش ایسنا، مجید فراهانی - دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران خطاب به این کاندیدای تصدی پست شهرداری تهران گفت: وضعیت مالی شهرداری در زمان تصدی شما بر معاونت مالی در شرایطی بود که کمتر از ۸۰ میلیارد تومان در صندوق و بانک به عنوان مجموعه منابع مالی شهرداری تهران بود، اما شما ماهانه باید ۶۰۰ میلیارد تومان حقوق و ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه‌های جاری شهر را پرداخت می‌کردید که با رقم ۸۰ میلیارد تومان موجودی هیچ گونه تناسبی ندارد، چطور بر این بحران فائق آمدید.

وی ادامه داد: نقاط قوت و ضعف مجموعه شهرداری تهران در زمان آقای نجفی را چه می‌دانید و چه کارهایی برای رفع نقاط ضعف ایشان باید انجام شود؟ همچنین در جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی که عملا در زمان آقای نجفی هیچ اتفاق ویژه‌ای رخ نداد، شما چه برنامه‌ای دارید؟ در برنامه‌ریزی جذب گردشگر برای تهران چگونه عمل خواهید کرد؟

وی تاکید کرد: بحث اقتصادی کردن شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری تهران که قرار بود کمک حال شهرداری باشند نه کمک زیان، چگونه در زمان تصدی شما بر شهرداری تهران ادامه پیدا خواهد کرد؟ در حالیکه حدود ۵۳ درصد این مجموعه‌ها در گذشته حسابرسی نشده‌اند. برای اقتصادی کردن این شرکت‌ها چه اقداماتی انجام خواهید داد و موضوع دیگر در خصوص گران اداره شدن شهر تهران است که قراردادهای ما بیش از سه برابر قیمت پایه بسته می‌شود.

در ادامه نژاد بهرام - یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، گفت: رویکرد انسان محوری را باید در شهر تهران پیاده کنیم. پیاده‌راه‌سازی و تعریف شاخص‌های انسان محوری برای تهران باید به طور جد مد نظر قرار گیرد. همچنین بحث دیپلماسی شهری با توجه به ظرفیت‌های ارزشمندی که در این حوزه برای شهر تهران وجود دارد، نیاز است که برنامه جدی برای بهره‌گیری از این فرصت‌ها تدوین شود. شما برای این حوزه چه برنامه‌ای دارید؟ همچنین در مورد باغ‌های فرسوده نیز تشریح بفرمایید که چه برنامه‌ای را اجرا خواهید کرد؟

به گزارش ایسنا، مرتضی الویری - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز خطاب به حسینی مکارم گفت: شفاف سازی و سالم سازی سیستم درآمدی و کاهش بدهی‌ها و بالا بردن نسبت درآمدهای پایدار به درآمدهای غیرپایدار قطعا در شش ماهه دوم سال جاری هر آنچه که در گذشته در این حوزه‌ها انجام شده است قابل مشاهده خواهد شد.

وی ادامه داد: هنوز راه حلی در خصوص ساماندهی نیروی انسانی شهرداری تهران از زبان نامزدها نشنیده‌ام. در آبان ماه گذشته نیروی انسانی شهرداری تهران ۶۸ هزار و ۲۱۷ نفر بوده که در اردیبهشت ماه این روند به ۶۸ هزار و ۳۰۹ نفر کاهش پیدا کرده است. جهت‌گیری مناسب بوده، اما مشکل نیروی انسانی در شهرداری تهران با این شیب حل نخواهد شد. با نیروی انسانی نمی‌توان چکشی برخورد کرد. شما در این حوزه تشریح بفرمایید که چه برنامه‌ای دارید؟ در مورد درآمدها و نیز تعهدات و پروژه‌های نیمه تمام و نرخ تورم به نظر می‌آید نیازمند راهکارهای جدی‌تری خواهیم بود. لذا برنامه‌های خود را در این حوزه تشریح بفرمایید.

به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه حجت نظری - دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران خطاب به حسینی مکارم، گفت: در خصوص استفاده از مدیران جوان‌تر و به طور کلی بهره‌گیری از جوانان و بانوان مشخصا بگویید چه پست‌هایی را در اختیار آنها قرار خواهید داد و یا حداقل در میان پست‌های ارشد و مدیران میانی از این قشر بهره‌ خواهید گرفت یا خیر؟ برنامه خود را در این حوزه تشریح بفرمایید. همچنین برای موضوع دستفروشان نیز اعلام کنید که چه برنامه‌ای را مد نظر دارید.

در ادامه فخاری - دیگر عضو شورای شهر تهران، گفت: کاهش فساد و فسادستیزی موضوعی است که همه در خصوص کاهش آن و یا اقدامات انجام شده در مسیر کاهش آن صحبت کرده‌اند. سوال من این است که بر اساس کدام مدل و شاخص کاهش فساد گزارش می‌شود؟ با عبارات کلی نمی‌توان چنین گزارشی را مطرح کرد.

وی افزود: تاکید بر انسان محوری در برنامه شما ضرورت بیشتری دارد. در حال حاضر ما بیان مسئله را خوب انجام می‌دهیم، اما ارائه انواع راهکارها را نیازمندیم که به درستی تحقق پیدا کند.

در ادامه سالاری - رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران خطاب به این کاندیدای شهرداری تهران گفت: همراهی خوبی با مجموعه شهرداری تهران داشته‌اید و در مرحله گذار نیز تلاش بسیاری کرده‌اید، اما مطرح کنید که اگر به عنوان شهردار تهران انتخاب نشوید آیا به این مجموعه کمک خواهید کرد یا خیر؟

وی افزود: با توجه به مسئولیت شما در شهرداری که معاونت مالی بوده، مهم‌ترین چالش شهر تهران نیز در همین حوزه قرار دارد. لطفا برنامه مشخص خود را برای سه سال آینده مطرح بفرمایید. در حوزه شفاف‌سازی و ایجاد خزانه مرکزی عملکرد خوبی داشته‌ایم، لذا باید از شما قدردانی کرد. بحث نوسازی بافت‌های فرسوده که رئیس جمهور نیز در خصوص آن برنامه دارد، شما بفرمایید که چه برنامه‌ای برای آن ارائه کنید.

به گزارش ایسنا، علی اعطا - سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز خطاب به این کاندیدای شهرداری تهران، گفت: امروز پس از چند ماه در مورد عملکرد مدیریت شهری صحبت می‌کنیم که یکی از نقاط برجسته آن انضباط بخشی است که شما سکان‌دار تحقق این مورد بودید و از این لحاظ کارنامه شما روشن است.

وی افزود: یکی از نقاط ضعف شهرداری در دوره اخیر ضعف سیستم ارتباطی شهرداری با رسانه‌هاست. شهرداری در گفت‌وگو با مردم و افکار عمومی زبانش الکن است. لذا شما برنامه‌های خود را در این حوزه تشریح بفرمایید.

وی ادامه داد:‌ در شهرها از میراث فرهنگی و طبیعی تولید ثروت می‌کنند. ما نیز انتظار داریم در این دوره مدیریت شهری در مسیر تولید ثروت از میراث فرهنگی و طبیعی گام برداریم. آیا شما راهکاری برای این منظور مد نظر دارید؟

در ادامه آرش حسینی میلانی - از اعضای شورای شهر تهران گفت: یکی از المان‌های مهم شهرفروشی، تغییر کاربری باغات بوده است. حدود ۱۳۷۹ پلاک از باغات تهران دارای درختان با بن قدیمی هستند. لذا توضیح بفرمایید که در مورد تملک باغات چه برنامه‌ای دارید.

به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی نیز خطاب به این کاندیدای تصدی پست شهرداری تهران گفت: شما به تعامل میان شهرداری تهران با مجموعه دولت و شورا اشاره کردید. لطفا برنامه خود را برای دریافت مطالبات شهرداری از دولت مطرح کنید. همچنین وظایفی که قرار بود به شهرداری‌ها واگذاری شود نیز چگونه پیگیری خواهید کرد؟

وی افزود: رفع تبعیض از شهر و شهروندان و یا توانمندسازی محرومان و فقرا مباحث مهمی است که مورد توجه شورا و مجموعه شهرداری بوده است. برنامه خود را در این حوزه مطرح کنید و همچنین عنوان کنید که چه راهکاری برای مشخص کردن مرز میان وظایف شهرداری تهران با سایر دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های مختلف را مشخص خواهید کرد. همچنین موضوع مدیریت بحران برای تهران را چگونه مدیریت خواهید کرد؟

پاسخ حسینی مکارم به سوالات شورایی‌ها

در ادامه این جلسه سمیع الله حسینی مکارم - کاندیدای تصدی پست شهرداری تهران در پاسخ به سوالات اعضای شورای شهر تهران، گفت: من در سال ۱۳۷۵ وارد شهرداری تهران شدم. پنج سال بود که در این مجموعه کارمند بودم که اعلام کردند می‌توانند کارمندانی که سابقه پنج ساله دارند، عضو تعاونی مسکن شوند. به دلیل اینکه تعاونی‌های مسکن معمولا پاسخگو نیستند، رغبتی برای ثبت نام نداشتم، اما با اصرار همکاران ۶۰۰ هزار تومان پرداخت کردم و عضو این تعاونی شدم.

وی افزود: پس از دو سال اعلام کردند که به من سهم داده خواهد شد. در مرحله بعد شروع به واگذاری واحدها کردند و گفتند که ۷۴ متر مربع بنا به تقسیم بندی سهم من شده است و با توجه به رعایت عدالت و طبقه واحدهای واگذار شده، ۷۴ متر برای من در دو واحد به صورت مشاع واگذار شد، پول آن را نقدا پرداخت کردم، اما قیمت بر اساس قیمت تمام شده محاسبه شد.

وی همچنین متن حکم دادگاه مبنی بر برائت وی از حضور در لیست دریافت املاک نجومی را در صحن شورا قرائت کرد.

حسینی مکارم در بخش دیگری از پاسخ به سوالات اعضای شورا به موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده اشاره کرد و افزود: قطعا این موضوع به عنوان یکی از اولویت‌های شهرداری تهران محسوب می‌شود و باید به آن توجه ویژه‌ای داشت و با اختصاص اعتبارات لازم در جهت نوسازی بافت‌های فرسوده حرکت کرد. البته کنترل و نظارت دقیق بر روی ساخت و سازها در حال حاضر در شهر تهران وجود ندارد که شهرداری تهران در این حوزه باید اقدامات جدی را انجام دهد.

وی ادامه داد: در مورد شفاف سازی این موضوع که چگونه توانستیم با وجود پرداخت بخشی از بدهی‌ها روال عادی شهرداری تهران را نیز طی کنیم، گفت: شهرداری‌های مناطق در دریافت عوارض بخشی از آن را به جای واریز به خزانه از مؤدی به صورت چک دریافت می‌کردند و به کارگزار می‌سپردند. ما جلوی این روند را گرفتیم و نگذاشتیم درآمدها در جاهای دیگر هزینه شود. تمام درآمدها کسر شد و ۴۰۰ میلیارد درآمد پایدار نیز برای شهرداری تهران کسب کردیم. به این ترتیب توانستیم امورات شهرداری تهران را طی کنیم.

وی در پاسخ به سوال ناهید خداکرمی - یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر دادن رای برای شهردار شدن و قبول پیشنهاد افراد برای قرار دادن در پست‌های مختلف گفت: من به هیچ عنوان در ازای قبول قرار دادن افراد در پست‌های مختلف برای گرفتن رای، این کار را انجام نخواهم داد. البته اگر فردی مدیری معرفی کند، سوابق و صلاحیت مدیر را با توجه به ملاک‌های موجود بررسی می‌کنم و اگر توانمند باشد حتما از او استفاده خواهم کرد.

وی ادامه داد: کاهش هزینه‌ها برای ما بسیار مهم است. یکی از دستورات جدی که در صورت قرار گیری در این تصدی انجام خواهم داد، واگذاری و واسپاری امور به بیرون از شهرداری تهران است که شش ماه است بر روی این موضوع کار کرده‌ایم و پکیجی را آماده کرده‌ایم. ۳۴۵ سرای محله در شهر تهران وجود دارد که نیروی انسانی در آنها مشغول به کار هستند و در خصوص بیمه آنها با تامین اجتماعی مشکلاتی را داریم. باید در ساماندهی نیروی انسانی در سراهای محل، توسعه مترو و در پکیج‌های تشویقی بازخرید بهره بگیریم.

وی در خصوص بهره‌گیری از مدیران جوان نیز گفت: قطعا در بهره‌گیری از مدیران جوان و بانوان در قالب یک همفکری اقدام خواهم کرد. در کنار نیروی جوانی، دانش، ‌ توانایی و انگیزه باید تجربه نیز وجود داشته باشد. لذا باید جوانان آرام آرام ارتقاء پیدا کنند.

وی تاکید کرد: شهردار تهران باید شهر و شهرداری را بشناسد، مسائل فنی و تخصصی را بداند و توان مدیریت داشته باشد و بر جمعیت و حیطه ماموریت‌های ده گانه تسلط داشته باشد. باید تعامل با دولت را در دستور کار خود قرار دهد و در یک تعامل صحیح دو سویه، مسائل شهر را به پیش ببرد و نهایتا خدماتی که به مردم می‌دهد، ذینفعان را راضی کند و بداند که ۹۰ درصد همه مردم باید راضی باشند و ۱۰ درصد نیز در جهت راضی نگهداشتن احزاب و گروه‌ها قدم بردارند.

وی ادامه داد: من ۳۰ سال است که در تهران در بخش‌های مختلف کار کردم و شهر تهران را به خوبی می‌شناسم. همه مجموعه‌های شهرداری را می‌شناسم. در تدوین برنامه سوم شهرداری در کنار آقای میرزایی بودم و برنامه ششم توسعه را نیز به خوبی می‌دانم. قطعا در تمامی جلسات کمیسیون‌ها و شورا حضور خواهم داشت و در جهت توسعه خدمات به مردم اقدام خواهم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha