• یکشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۸:۱۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98020804309
  • منبع : قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه:

خدمات نیروی انتظامی در برقراری امنیت اجتماعی، مثال زدنی است

خدمات نیروی انتظامی در برقراری امنیت اجتماعی، مثال زدنی است

رئیس قوه قضاییه گفت: خدمات نیروی انتظامی در برقراری امنیت اجتماعی، مثال زدنی است.

به گزارش ایسنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در بیست و سومین همایش سراسری فرماندهان و رؤسای ناجا که در ستاد فرماندهی ناجا برگزار شد، اظهار کرد: قطعا نشست‌هایی از این دست برای بررسی عملکرد نیروی انتظامی در سال گذشته، امری بسیار ضروری است. همچنین این نشست‌ها برای تثبیت عزم جدی نیروی انتظامی در ایجاد نظم و امنیت، آسایش فردی و اجتماعی مردم و حفاظت از ارزش‌های جامعه اسلامی که نیروی انتظامی در این امور نقش برجسته‌ای دارد، بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه خدمات نیروی انتظامی در برقراری امنیت اجتماعی، مثال زدنی است، گفت: برای شناخت و آسیب شناسی ناامنی‌هایی که جامعه را تهدید می‌کند و انجام یک کار آکادمیک در راستای مباحث مختلف جرم شناسی، زمینه‌های پژوهشی بسیاری وجود دارد و حتما نگاه پژوهشگران علوم اجتماعی و جرم شناسی برای بررسی علل ناامنی‌ها و علل وقوع جرم، قابل توجه است.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: امروز روشن است که جامعه و نظام ما از ناحیه دشمنان تهدید می‌شود؛ تهدیدی که علیه نظام ماست، به گستردگی داشته‌های این کشور است. اگر در گذشته تهدید در یک حوزه خاص بود، امروز تهدید در حوزه‌های مختلف است؛ لذا شناخت این تهدیدها و رصد کردن در جایگاه یک دیده بانِ با بصیرت، بسیار ضروری است.

وی تصریح کرد: یک دیده بان با بصیرت، باید کاملا شرایط را رصد کند تا نقاط آسیب را بشناسد و بتواند در حوزه پیش بینی و پیشگیری از وقوع جرم و همچنین برخورد متناسب و بجا با مجرم، اقدامات مقتضی را انجام دهد و از هرگوه انفعال بپرهیزد.

رئیسی گفت: کنشگری فعال در حوزه‌های مرتبط با حفاظت از امنیت مردم، نیازمند شناخت نسبت به وضعیت موجود است؛ بنابراین یک کنشگر فعال حوزه امنیت، وضعیت امروز جامعه و شرایط صف آرایی دشمنان را به طور مرتب رصد می‌کند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز امنیت اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه از ناحیه دشمن مورد تهدید قرار دارد، گفت: دشمن درصدد است زمینه‌های ناامنی در جامعه را در حوزه‌های مختلف به وسیله امپراطوری رسانه‌ای خود تقویت کند و این امر امروز کاملا قابل شناخت است.

وی تصریح کرد: در جامعه ایران اسلامی مردم تصمیم گرفتند که فقه و آموزه‌های دینی حاکم باشد و ولی فقیه جامع الشرایط که در راس نظام ماست، بیش از همه بر رعایت اصول دینی در جامعه تاکید دارد و درصدد است جامعه را بر مبنای آموزه‌های دینی به سمت سعادت سوق دهد.

رئیسی بیان داشت: از نخستین روز پیروزی انقلاب اسلامی، نظام ما سخت مورد کینه دشمن قرار گرفت؛ چراکه دشمنان قصد داشتند جامعه‌ای متفاوت از یک جامعه دینی در ایران حکمفرما باشد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: دشمن در دهه اول انقلاب تمام تلاش خود را به خرج داد تا جامعه اسلامی، در کشور ما شکل نگیرد. در دهه دوم انقلاب دشمن تمام تلاشش را مصروف آن کرد تا جامعه اسلامی در کشور ما تثبیت نشود و در دهه سوم نیز تلاش دشمن متمرکز بر آن بود که جامعه اسلامی در کشور ما توسعه نیابد و در دهه چهارم نیز دشمن تمام تلاش خود را کرد تا مبانی دینی و پیشرفت کشور ما بر اساس آموزه‌های دینی تحقق پیدا نکند.

رئیسی گفت: اما امروز برای دشمن روشن است که در همه جا و همه زمینه‌ها دست برتری با نظام اسلامی است و این امر با وجود آن است که دشمن در تمام چهاردهه گذشته مشغول توطئه چینی بوده است.

رئیس قوه قضاییه گفت: نگاه به این شرایط برای ما و برای دفاع از حقوق مردم خودمان، برای دفاع از حقوق اجتماعی، اخلاق اجتماعی، امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی، امنیت فرهنگی و برای دفاع از مردم عزیزمان در مقابل هجمه‌های دشمن، مسئولیت آور است.

وی تصریح کرد: امروز نیروی انتظامی و همه کسانی که در این کسوت مقدس، کار امنیتی بر عهده شان است، مسئولیت بسیار خطیر دفاع از مردم، دفاع از حقوق شهروندان و دفاع از حقوق اجتماعی در جایگاه دفاع از امنیت مردم را بر عهده دارند.

رئیس دستگاه قضا افزود: اگر برخوردی با ناامنی‌ها وجود دارد و اگر برخوردی با ناهنجاری‌های اجتماعی وجود دارد، در راستای دفاع از مردم و حقوق مردم است.

رئیسی خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در جایگاه مدعی حقوق مردم هستند و دستگاه‌های امنیتی امروز در جایگاه مدعی حقوق جامعه در مقابل کسانی که می‌خواهند اخلال در امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی، امنیت فرهنگی و در امنیت مردم عزیزمان ایجاد کنند، قرار دارند.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: ما به مقتضای میثاقی که با شهیدان بسته‌ایم، به مقتضای میثاقی که با امام شهیدان و رهبری فرزانه داریم و به مقتضای میثاقی که با مردم عزیز فرهیخته و همیشه در صحنه داریم، هرگز نمی‌توانیم اجازه دهیم کوچکترین ناامنی امنیت مردم را به مخاطره بیندازد.

وی تصریح کرد: هرگز نمی‌توانیم اجازه دهیم اخلالگران در امنیت اقتصادی، در امنیت فرهنگی، در امنیت اجتماعی و در امنیت جامعه، اخلال کنند و زندگی مردم را به مخاطره بیندازند.

رئیس دستگاه قضا گفت: هرگز نمی‌توانیم اجازه دهیم کسانی که یا تحت تاثیر هواهای نفسانی یا متاثر از القائات دشمن به دنبال اخلال در امنیت کشور هستند، میدان پیدا کنند.

رئیسی بیان کرد: هرگز و تحت هیچ شرایطی نیروی انتظامی و نیروهای در صحنه نمی‌توانند به اخلالگران در امنیت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در هیچ کجای جامعه، مجال دهند.

رئیس قوه قضاییه گفت: طبیعی است در این راستا ناهنجاری‌ها، ناملایمات‌ها و ناامنی‌ها مردم عزیز را رنج می‌دهد و ما به رنج جامعه به هیچ عنوان راضی نیستیم.

وی بیان کرد: رنج جامعه آنجاست که مردم احساس کنند که در امنیت جامعه اخلال می‌شود؛ رنج آنجاست که احساس کنند فضای خصوصی و زندگی اجتماعی آن‌ها دچار آسیب شده است.

وی با بیان اینکه امروز در کسوت نیروی انتظامی و جایگاه دفاع از حقوق مردم، اخلاق و قانونمداری از محورهای مهم و قابل توجه است، نکاتی را در رابطه با انجام ماموریت‌ها خطاب به نیروی انتظامی که در خط مقدم مبارزه با ناهنجاری‌ها و ناامنی‌هاست، مورد تاکید قرار داد.

رئیسی با قدردانی از نیروی انتظامی به دلیل زحمات بسیاری که در این خط مقدم برعهده دارند، به عنوان نکته اول به ارتباط نیروی انتظامی و قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: در مورد ارتباط نیروی انتظامی با قوه قضاییه باید گفت که شاید هیچ دو سازمانی در مجموعه سازمان‌های اداری کشور، این میزان ارتباط و رابطه تنگاتنگ در کار، تلاش و همکاری برای یک وظیفه و ماموریت مشترک نداشته باشند.

وی ادامه داد: ارتباط نیروی انتظامی و دستگاه قضایی یک ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگ برای مبارزه با ناامنی‌ها، دفاع از حقوق مردم و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: این ارتباط نزدیک دو مجموعه ایجاب می‌کند که تعامل بسیار قوی بین فرماندهان نیروی انتظامی و دادستان‌ها و قضات ما در سراسر کشور وجود داشته باشد. حتما مبارزه با انواعی از آسیب‌های اجتماعی، از جمله قاچاق کالا و قاچاق مواد مخدر یک همکاری بسیار نزدیک و یک هماهنگی بیش از پیش بین نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در حوزه دادسراها و دادگاه‌ها را ایجاب می‌کند.

رئیسی در بیان نکته دوم ادامه داد: حتما در ارتباط با اجرای طرح‌های کلان و برخی از طرح‌هایی که در نیروی انتظامی اجرا می‌شود، همکاری بین دستگاه قضایی و دادستان‌ها و فرماندهان نیروی انتظامی، یک ضرورت برای موفقیت طرح‌هاست.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: اجرای این طرح‌ها، در گرو همکاری و هماهنگی مضاعف بین بخش‌های مختلف در دستگاه قضایی و نیروی انتظامی است.

رئیسی ادامه داد: در زمینه کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی، ایجاد واحدهای مشاوره در مراکز نیروی انتظامی اقدام بسیار مبارکی است که ان‌شاءالله تکمیل شود. این امر به معنای دعوت افراد به صلح و سازش در مسائلی است که با صلح و سازش قابل حل است.

وی بیان داشت: در تهیه گزارشات نیز باید تحول ایجاد شود. گزارشات جامع و روشن منجر به کاهش اطاله دادرسی‌ها می‌شود. برخی اطاله دادرسی‌ها به سبب عدم گزارش‌های جامع از سوی بخش‌های مختلف است که به دستگاه قضایی ارائه می‌شود. یکی از این بخش‌ها نیروی انتظامی است که تقویت ارائه گزارش‌های جامع از سوی این نیرو برای ارسال به دستگاه قضایی در امر کاهش اطاله دادرسی‌ها بسیار مفید می‌باشد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نیروهای آشنا به مسائل حقوقی و قضایی در نیروی انتظامی فراوان هستند، گفت: دانش افزایی در حوزه مسائل حقوقی و قضایی در بین کارکنان نیروی انتظامی، می‌تواند به همکاران قضایی کمک بسیاری کند.

رئیسی با بیان اینکه حضور پلیس مقتدر برای همه آحاد جامعه ضروری است، افزود: در یک مدینه فاضله مولفه‌هایی همچون اخلاق، معنویت، عقلانیت، قانون و عدالت اجتماعی بر روابط فردی و اجتماعی حاکم می‌باشد و این امر می‌تواند جامعه را به سوی سعادت رهنمون کند.

وی ادامه داد: آهنگ پلیس، آهنگ دستگاه قضایی، آهنگ مربیان تربیتی و آموزشی، آهنگ مسئولین اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و تصمیم ساز، یک آهنگ واحد است و آن آهنگی است که جامعه را به سمت پیشرفت هدایت می‌کند.

رئیس قوه قضاییه گفت: باید تلاش شود در یک جامعه اسلامی انگیزه جرم نیز به وجود نیاید و ابزار جرم نیز پیش دست مجرم نباشد؛ اگر هم به هر دلیلی عده‌ای انگیزه مجرمانه پیدا کردند، نتوانند جرم کنند.

رئیسی با بیان اینکه بنای نظام اسلامی آن است که اصلا مجرمی در جامعه به وجود نیاید، تصریح کرد: ما هیچ دستگاهی در نظام اسلامی نمی‌شناسیم الّا اینکه ماموریت پیشگیری از وقوع جرم را دارد. تمام حوزه‌ها اعم از سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی باید نگاهشان کاهش ناهنجاری در جامعه و افزایش هنجارهای مبتنی بر ارزش‌های الهی در جامعه باشد.

وی با بیان اینکه ماموریت دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در حفظ و گسترش امنیت در جامعه ماموریت سنگینی است، اظهار کرد: خبرهایی هست مبنی بر اینکه دشمنان بعضا به صورت مجانی برای ایجاد ناهنجاری‌های اخلافی و ناامنی‌های اجتماعی در جامعه ما سرمایه گذاری می‌کنند؛ این موضوع یک موضوع تصادفی نیست؛ بلکه سازمان یافته است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: من نمی‌خواهم بگویم که هر جرمی که در جامعه به وقوع می‌پیوندد، سازمان یافته است؛ اما خبرهایی داریم که جرایمی سازمان یافته شکل می‌گیرد و انگیزه‌های پشت این جرایم، ایجاد ناامنی در حوزه‌های مختلف در جامعه است.


رئیسی بیان داشت: همانطور که حراست از مرزهای جغرافیایی بر عهده مرزبانان است، حفاظت از مرزهای فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و سیاسی نیز بر عهده مرزبانان این عرصه‌هاست.

وی گفت: مرزبانانی که مسائل اجتماعی را رصد می‌کنند نباید اجازه دهند هنجارهای اجتماعی در جامعه آسیب ببنید؛ البته این امر یک وظیفه همگانی است و پلیس در هماهنگ کردن همه مسئولان در این حوزه و همچنین حوزه حفظ نظم اجتماعی و دفاع از حقوق مردم مسئولیت خطیری دارد.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: امروز جامعه اسلامی ما برخلاف خواست دشمنان از بسیاری از کشورهای منطقه امن‌تر است و آمار جرائم و ناامنی‌ها این موضوع را نشان می‌دهد. ما این امر را به برکت امام رضا(ع) که مرکزیت این کشور و نظام است، رهبری‌های رهبری فرزانه انقلاب اسلامی، خون مطهر شهدا و حضور مقتدرانه پلیس در صحنه و مجاهدان راه خدا در جای جای کشورمان و حضور مردمی که طرفدار نظام، انقلاب و ارزش‌ها هستند، می‌دانیم.

رئیسی افزود: البته ممکن است مردم از حرکت یک مسئول و یا کاری ناراضی باشند؛ مثلا نسبت به موضوع معیشت، اقتصاد و یا یک مشکل نارضایتی داشته باشند و حق هم با آن‌ها است؛ اما اعتماد مردم به نظام، ارزش‌های نظام و کارآمدی نظام و عموم کسانی که برای نظام دل می‌سوزانند، بر هیچ کس پوشیده نیست.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: پشتوانه عظیم نظام اسلامی، مردم خوب و متدین ما هستند؛ دلیل آن هم این است که امروز دیوارهای کلانتری‌ها و پادگان‌های ما فقط برای یک فاصله اداری است و حافظان نظم و امنیت، فارغ از این دیوارها در دل مردم جای دارند. در جای جای دنیا پلیس تلاشش بر این است که اول خودش را حفظ کند؛ اما چون حکومت ما مردمی است و پشتوانه ملی دارد، دیوارهای ما صرفا برای ایجاد فاصله اداری است و مردم پادگان‌ها، نیروی انتظامی و نیروهای مسلح را حقیقتا از خود و با خود می‌دانند و این از افتخارات پلیس در این کشور است.

وی تصریح کرد: وقتی اخبار و گزارشات را می‌بینیم، متوجه می‌شویم که در برخی کشورها پلیس بسیار پرهیز دارد که بخواهد در جمع مردم قرار بگیرد؛ اما این برای نظام اسلامی افتخار است که پلیس آن با مردم، از مردم و در مردم است و اینکه نیروهای مسلح ما اینگونه با مردم ارتباط دارند، از افتخارات بزرگ است.

رئیس دستگاه قضا ضمن تقدیر و تشکر از زحمات پلیس و نیروی انتظامی تاکید کرد: در سال جدید و در دوره پیش رو با نگاه به آنچه تاکنون انجام شده، در ارتباط با دستگاه قضایی و در رابطه با ناامنی‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی تحولی ایجاد شود و درخواست من از اجتماع عظیم فرماندهان سراسر کشور این است که با یک نگاه آسیب شناسانه و کاملا نقادانه از مسئولیت‌های خود، آسیب زدایی کنند و نوعی از همکاری برتر و بهتر را شکل دهند و در ایجاد ارتباط بسیار نزدیک بین نیروی انتظامی و مجموعه قضایی کشور گام‌های بلندتری برداشته شود.

رئیسی یادآور شد: امیدواریم در نتیجه این همکاری، هماهنگی و همراهی که برخوردار از جزمیت علمی، عزم عملی و حزم و دوراندیشی با نگاهی به آینده‌ بسیار روشن برای کشور و نظام اسلامی است، این حرکت و تحول شکل بگیرد و یقین داریم در این مسیر بیش از پیش احساس امنیت، عدالت و کارآمدی نظام برای مردم عزیزمان روشن و آشکار خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه در پایان خاطر نشان کرد: خداوند متعال سایه پربرکت فرماندهی معظم کل قوا را بر سر همه ما مستدام بدارد و همه ما را در انجام وظایف مدد کند و برای خدمتگزاری به مردم عزیزمان به ما اخلاص مرحمت کند و مشکلات پیش رو را به لطف و کرم و مددش از پیش روی ما بردارد و شر دشمنان اسلامی را به خودشان برگرداند و عاقبت همه ما را به لطف و کرمش ختم به خیر گرداند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha