• چهارشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۲۰:۴۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98022513754
  • خبرنگار : 71429

رئیس قوه قضاییه در دیدار با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی:

روشنفکران واقعی جامعه ما شهدا هستند/ دوران آزمون و خطا در نظام جمهوری اسلامی به پایان رسیده است

روشنفکران واقعی جامعه ما شهدا هستند/ دوران آزمون و خطا در نظام جمهوری اسلامی به پایان رسیده است

رئیس قوه قضائیه، شهدا را به معنای دقیق کلمه، سیاسی‌ترین چهره‌ها و روشنفکران واقعی جامعه توصیف کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار نمایندگان تشکلهای دانشجویی سراسر کشور با بزرگداشت ایام و لیالی ماه مبارک رمضان تصریح کرد: در این ضیافت الهی، عبادالرحمن با بهترین داشته حضرت حق که مقام ربانیت است پذیرایی می‌شوند.

آیت الله رئیسی، قیام، صیام، قرائت قرآن، استغفار و گره گشایی از زندگی مردم را مقدمه رسیدن به مقام ربانی دانست و افزود: از جمله ویژگی‌های تربیت دینی ما، دگرخواهی در پرتو خداخواهی است که این فضیلت مورد توصیه حضرت امیرالمومنین علی (ع) در ساعات پایانی عمر با برکت ایشان نیز قرار گرفته است.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر لزوم بهره مندی از برکات ماه مبارک رمضان برای گره گشایی از کار مردم بویژه نیازمندان، اظهار کرد: این گره گشایی موجب قرب به ساحت پروردگار می‌شود و چنین امری برای خادمان مردم که مسئولان نظام هستند، اهمیت مضاعفی دارد.

آیت الله رئیسی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره حرکت‌های دانشجویی، خاطرنشان کرد: دانشجوی سیاسی، لزوماً دانشجویی نیست که عضو یک حزب یا جریان سیاسی باشد بلکه دانشجوی سیاسی، دانشجویی است که جامعه خود را به خوبی بشناسد، نیازهای جامعه را به درستی درک کند و متناسب با این شناخت به ایفای نقش بپردازد. از این جهت، سیاسی‌ترین چهره‌ها و روشنفکران واقعی جامعه ما شهدا هستند که مسئولیت اجتماعی، سیاسی و دینی خود را به بهترین شکل ممکن ایفا کردند.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اهمیت بهره مندی از دیدگاه‌های مسئولان، قضات، حقوقدانان، صاحبنظران و عموم مردم خصوصاً دانشجویان دردآشنا، عدالتخواه، حق جو و دغدغه مند، تصریح کرد: دانشجویان با نگرش‌های مختلف سیاسی، یک وجه مشترک دارند و آن، دغدغه نسبت به مسائل جامعه و آسیب‌های اجتماعی است. بی تردید خواسته غایی همه ما داشتن جامعه‌ای مبتنی بر ارزش‌های الهی است و همگی در این مسیر تلاش می‌کنیم.

آیت‌الله رئیسی در ادامه با بیان اینکه گام اول انقلاب به لطف و عنایت الهی و به برکت خون شهدا، ایثار ایثارگران، حضور مردم و هدایت‌های امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری با موفقیت طی شده است، خاطرنشان کرد: گام دوم انقلاب، گام آزمون و خطا نیست و امروز باید کارها با پویایی، فعالیت مضاعف و نگاه تحولی انجام شود. بر همین اساس و بنا به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حرکت ما در دوره جدید دستگاه قضائی نیز «گام تحولی» نام دارد که برای توفیق در این مسیر، خود را نیازمند هم اندیشی، همفکری و همکاری با همه افراد و دستگاه‌ها به ویژه جوانان عزیز و دانشجویان گرامی می‌دانیم و نگاهمان همان نگاه حضرت امام محمد باقر (ع) است که فرمودند بهترین دوستان ما کسانی هستند که کاستی‌ها را به ما بنمایانند.

در این دیدار، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی نیز به مدت حدود ۳ ساعت به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

در این دیدار، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی نیز به مدت حدود ۳ ساعت به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

رئیس قوه قضائیه با تشکر از دانشجویان برای بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود، به موضوع ورود سازمان بازرسی به پرونده‌های واگذاری شرکت‌ها پرداخت و تصریح کرد: ان‌شاءالله همه مردم در جریان برخورد قاطع دستگاه قضائی با فساد در خصوصی‌سازی قرار خواهند گرفت.

آیت‌الله رئیسی در خصوص برخورد با مفاسد نیز با تاکید بر اینکه دستگاه قضائی هیچ خط قرمزی در برخورد با فساد ندارد، افزود: در این بخش نیز از ظرفیت‌ها و نظارت‌های مردمی استفاده خواهیم کرد زیرا معتقدیم هر جا مردم به میدان آمده‌اند، نتایج بهتری را شاهد بوده‌ایم.

رئیس قوه قضائیه در خصوص نظارت بر رفتار قضات نیز از تهیه دستورالعملی برای حفظ کرامت مراجعان به دستگاه قضائی، قضات و کارکنان خبر داد.
آیت الله رئیسی با اشاره به وظیفه قوه قضائیه در حوزه حقوق بشر نیز یادآور شد: امروز باید نسبت به افشای چهره‌هایی که در سطح جهان اقدام به تضییع گسترده حقوق بشر می‌کنند اقدام کنیم.

رئیس قوه قضائیه درباره ورود دستگاه قضائی به موضوع بورسیه‌ها نیز اظهار کرد: مقام معظم رهبری چند بار در این خصوص تاکید کرده‌اند. پیگیری‌های لازم در این زمینه وجود داشته اما کافی نبوده است. ما مصمم هستیم که این موضوع را با جدیت پیگیری کنیم و تلاشمان این است که حقی از کسی در این راستا ضایع نشود.

آیت الله رئیسی در خصوص موضوع پیشگیری از جرم نیز تصریح کرد: تاکید ما این است که دستگاه‌های مختلف از تمام ظرفیت‌های خود برای پیشگیری از جرایم و کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده کنند. در این عرصه، دستگاه‌های اقتصادی و فرهنگی به عنوان مرزبانان اقتصاد و فرهنگ کشور نقش پررنگ‌تری دارند.

رئیس قوه قضائیه درباره پیشگیری از آسیب‌ها در فضای مجازی نیز گفت: در خصوص فضای مجازی اعتقاد ما بر این است که این فضا نباید جولانگاه افراد مستعد ارتکاب جرم یا سو استفاده کنندگان شود. در این زمینه باید به صورت منطقی و قاطع عمل کنیم.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه خسارت‌ها در زمینه‌های مختلف گاهی بر اثر فعل و گاهی بر اثر ترک فعل پدید می آیند، به موضوع خسارت‌ها در سیلاب‌های اخیر اشاره کرد و گفت: اگر بسیاری از زیرساخت‌ها به شکل صحیحی ایجاد شده بود، بخش زیادی از خسارت‌ها به وجود نمی‌آید.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با تاکید بر ضرورت بهره مندی دستگاه قضائی از نقش مردم و سازمان‌های مردم نهاد بویژه در حوزه پیشگیری از جرایم و کاهش آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: هر چه نهادهای فرهنگی و رسانه‌ها فعال‌تر باشند، شاهد کاهش جرایم خواهیم بود. باید از انگیزه‌ها و اندیشه‌های جرم جلوگیری کرد و سپس با تشدید نظارت‌ها کاری کرد که اساساً امکان و ساز و کار ارتکاب جرم وجود نداشته باشد.

آیت الله رئیسی در ادامه با تاکید بر رسیدگی سریع، خارج از نوبت و دقیق به پرونده‌های مربوط به مفاسد اقتصادی و امنیت اجتماعی، خاطرنشان کرد: مواردی که جنبه ملی می‌یابد یا به نحوی افکار و وجدان عمومی را درگیر می‌کند، قطعاً با رعایت جوانب قانونی به صورت کامل به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور زنان در بخش‌های مختلف دستگاه قضائی تا سطح دیوان عالی کشور، بر بهره مندی بیشتر از بانوان در سطوح گوناگون قوه قضائیه تأکید کرد.

آیت الله رئیسی همچنین با تاکید بر لزوم تقنین هر چه بیشتر قوانین حمایتی از بانوان، به نقش زنان در حوزه‌های تربیتی و پیشگیری از جرایم اشاره کرد.
رئیس قوه قضائیه در خصوص نقش نظارتی دستگاه قضائی نیز اظهار کرد: همه مدیران، وظیفه نظارتی بر عهده دارند و این از وظایف ذاتی مدیران است.

آیت الله رئیسی در خصوص حراست از جنگل‌ها و منابع طبیعی نیز خاطرنشان کرد: در این حوزه ان‌شاءالله شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی و منابع طبیعی را که در دادگستری‌های سراسر کشور وجود دارد، فعال‌تر خواهیم کرد تا از دست اندازی به حقوق بیت المال جلوگیری شود.

رئیس قوه قضائیه در خصوص مشکلات پدیدآمده در خصوص مؤسسات اعتباری نیز گفت: این مشکلات با نظارت و انجام وظایف قانونی امکان پیشگیری داشت و امیدواریم با تشدید نظارت‌ها از سوی دستگاه‌های مسئول دیگر شاهد این قبیل معضلات نباشیم.

آیت الله رئیسی در خصوص بررسی عملکرد دستگاه‌هایی که اقداماتشان موجب وارد آمدن خسارت به مردم می‌شود نیز اظهار کرد: در این عرصه معتقدیم هر مسئولی، فارغ از دوران مسئولیتش در هر زمان که ثابت شد اقدامش سبب ایراد خسارت به مردم شده است باید پاسخگو باشد و در این زمینه نباید صرفاً محدود به دوران مسئولیت فرد باشیم.

رئیس قوه قضائیه در پایان، اطمینان داد که در حد ظرفیت‌های قانونی از جوانان کارآمد و متعهد در دستگاه قضائی استفاده خواهد کرد.

براساس این گزارش، دانشجویان در پایان این دیدار پس از گرفتن عکس یادگاری با رئیس قوه قضائیه و اقامه نماز مغرب و عشاء، روزه خود را به همراه آیت الله رئیسی افطار کردند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha