حمیدرضا رحیمی در گفتوگو با ایسنا ادامه داد: کاملاً این سخنانی که متاسفانه از صداوسیما نیز منتشر میشد، اشتباه است. تنها چیزی که مورد قبول است طب ایرانیست که در دانشکده طب سنتی در دانشکاه علوم پزشکی تدریس میشود.
وی با اشاره به اینکه غربالگری یک میلیون و ۳۸۰ هزار نفر در این مدت انجام شد، بیان کرد: در مراکز روستایی بیش از ۸۰ درصد افراد در جامعه آماری این پویش قرار داشتند که شامل افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و زنان باردار بوده که مورد بررسی قرار گرفتهاند. در مناطق شهری نیز بیش از ۵۰ درصد افراد بررسی شدهاند.
رحیمی در ادامه گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد غربالگری حدود ۱۳۰ هزار نفر -بیش از حد تعیینشده وزارتخانه- را انجام داده است. تمام افرادی که در این پویش فشار خون بالایشان تشخیص داده شد، به پزشک معالج ارجاع داده شده و وارد فرایند درمان شدند.
وی افزود: غربالگری یک میلیون و ۳۸۰ هزار نفر در این مدت انجام شد. در حین طرح، مراجعهکنندگان به سه گروه تقسیم میشدند. گروه اول؛ افرادی هستند که از بیماری فشار خون خود آگاهی داشته و در حال طی مراحل درمان هستند.
وی ادامه داد: گروه دوم، افرادی هستندکه به تازگی از فشارخون خود مطلع شدند که برای این افراد ابتدا پرونده سلامت تشکیل شد و بعد به پزشک متخصص ارجاع داده شدند. گروه سوم، افرادی هستند که در معرض فشارخون هستند که باید الگوی زندگی خود را عوض کنند. مراکز ما با ارسال پیامک آموزشی و تماس به این افراد آگاهی لازم را میدهند.
مدیرروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی درخصوص میزان موفقیت این طرح خاطرنشان کرد: این طرح بسیار موفقیتآمیز بوده و درکل کشور حدود ۳۰ میلیون نفرغربالگری شدهاند.
وی از نهادهایی همچون شهرداری به دلیل تبلیغات انجام شده برای بالابردن سطح فرهنگ واطلاعات مردمی تقدیر کرد و افزود: بخش عمدهای از هزینههای مالی این طرح به طور داوطلبانه، تأمین و انجام شده و از نیروهای بسیج جامعه پزشکی و پرستاران کمک به عمل آمده است.
رحیمی از برگزاری طرحهای ملی مشابه دیگر خبر داد که شامل بسیج ملی کنترل دیابت، اعصاب و روان و قلب میشود.
انتهای پیام
نظرات