محمودرضا نیازی در پاسخ به شایعاتی که در خصوص شیرهای پاستوریزه مطرح است، با بیان اینکه بر اساس استاندارد ملی شماره 930 شیر پاستوریزه باید از نظر وجود سم قارچی آفلاتوکسین M1 کنترل و آزمایش شوند، اظهار کرد: بر همین اساس کلیه واحدهای تولیدی، موظف به آزمون شیرهای خام ورودی به واحد هستند و باید مستندات آن را به طور منظم از سوی آزمایشگاه کنترل کیفیت شرکت به اداره کل استاندارد ارسال کنند.
وی ادامه داد: در استان کرمانشاه پنج واحد تولیدکننده لبنیات فعال است که در سال 140 هزار تن انواع محصولات لبنی تولید میکنند و در این واحدها تمامی شیرهای خام ورودی مورد آزمایش قرار میگیرد.
به گفته این مسئول، همچنین کارشناسان اداره کل استاندارد استان از ابتدای امسال ۴۴ مورد بازرسی و 63 مورد نمونهبرداری و آزمون از محصولات این کارخانجات شامل آزمونهای فیزیکی و شیمیایی، میکروبیولوژی، آفلاتوکسین، فلزات سنگین و استرولهای گیاهی( چربی با منشا گیاهی) انجام دادهاند.
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه یادآور شد: طی این مدت از محل بازار مصرف استان نیز 14 مورد نمونه برداری و آزمون تشخیص سم آفلاتوکسین M1 انجام شده که در هیچکدام از نمونه ها وجود آفلاتوکسین M1 تایید نشده و این در حالی است که استاندارد ملی ایران ضوابط سختگیرانه تری نسبت به استانداردهای ملی سایر کشورها دارد.
وی درباره سلامت شیرهای استرلیزه و پاستوریزه بسته بندی شده به مردم اطمینان داد و گفت: اینگونه جو سازی و شایعه پراکنیها اساس علمی و واقعی نداشته و هدفی جز تخریب صنعت لبنیات و تولیدات کشور و تشویش اذهان عمومی و تهدید امنیت غذایی ندارد.
انتهای پیام
نظرات