• چهارشنبه / ۶ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 99010602705
  • خبرنگار : 71503

جان‌های عزیزی که فدای پول مردم می‌شوند

جان‌های عزیزی که فدای پول مردم می‌شوند

«بسیاری از مردم در روزهای آخر سال و شرایطی که آمار مبتلایان به کرونا در حال افزایش بود برای گرفتن کارت هدیه به بانک مراجعه می‌کردند. افرادی که سال‌ها از حسابشان استفاده نمی کردند، برای فعال کردن حساب بانکی شان مراجعه می کردند یا پدر و مادر سالمندشان را می آوردند تا برای آنها حساب افتتاح کنند.»

یکی از کارمندان بانک این حرف‌ها را می‌زند و می‌گوید: «از زمانی که مدارس تعطیل شد مراجعه‌های غیرضروری به شعب بانکی هم بالا رفت. در روزهای آخر سال و شرایطی که کشور درگیر ویروس کروناست، برخی والدین، دست فرزندانشان را می‌گرفتند و به بانک می‌آمدند تا برای آنها حساب باز کنند. روزهای آخر سال فردی همراه سه فرزندش برای افتتاح حساب به بانک آمده بود!»

محمدحسن سیدزاده معتقد است: «تا زمانی که مردم از مراجعه برای کارهای غیر ضروری مثل  افتتاح حساب، تمدید کارت، دریافت کارت هدیه و ... به بانک ها خودداری نکنند و سایر امور بانکی خود را از طریق خدمات الکترونیک انجام ندهند، کاهش ساعات بانک‌ها تنها ازدحام را بیشتر می‌کند. متاسفانه بانک به دلیل ازدحام مردم در یک محیط بسته یکی از پرریسک‌ترین مکان‌های عمومی در معرض شیوع کروناست اما با وجود تاکیدهای زیاد رسانه‌ها و‌ مسئولان شاهد ازدحام مردم در بانک‌ها برای انجام امور غیر ضروری بودیم، انگار مردم شیوع ویروس کرونا را جدی نگرفتند.»

تجهیزات و امکانات بهداشتی برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا هم در همه بانک‌های کشور در دسترس نیست. برخی از کارمندان با هزینه خودشان تجهیزات بهداشتی را خریداری می‌کنند، برخی از کارمندان، خودشان و باجه را با پلاستیک‌های یکسره قرنطینه می‌کنند تا از ابتلا به بیماری کرونا جلوگیری کنند. سیدزاده در بانکی کار می‌کند که مشکل تامین تجهیزات بهداشتی ندارد: «خوشبختانه در بانکی که من کار می‌کنم امکانات بهداشتی مثل اسپری الکل، ژل ضدعفونی، ماسک، دستکش و شیلد محافظ صورت و ... در اختیار پرسنل قرار گرفت و هر روز در دو نوبت تمام تجهیزات و میز و صندلی با الکل ضدعفونی می‌شدند اما متاسفانه این موضوع در تمام بانک‌ها و در همه کشور اجرا نمی‌شود. وقتی با همکاران در بانک‌های دیگر صحبت می‌کردم می‌گفتند خودشان تجهیزات بهداشتی را تامین می‌کنند.»

«بانک، قلب تپنده اقتصاد کشور است و تعطیلی طولانی‌مدت بانک‌ها آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد می‌کند پس طبیعی است که دولت نتواند به راحتی برای این موضوع تصمیم بگیرد اما در حال حاضر در شرایطی هستیم که تمام کسب و کارها در کشور دچار بحران شده و چک‌های برگشتی هر روز بیشتر می‌شوند. از آنجا که ذینفعان چک‌های برگشتی هم از حساب خودشان در بازار چک دارند، این روند باعث شکل‌گیری دومینوی چک‌های برگشتی می‌شود. به همین دلیل در چنین شرایطی تعطیلی بانک‌ها می‌تواند تنفسی در وصول چک‌ها و تامین موجودی‌شان ایجاد کند.»

او بعد از آنکه این حرف‌ها را می زند از رفتار برخی مردم هم گلایه می‌کند و ادامه می‌دهد: «ممنوعیت پرداخت و دریافت وجوه نقد می‌تواند نقش زیادی در کاهش شیوع ویروس کرونا داشته باشد اما هنوز هم بسیاری مردم به این موضوع اعتراض می‌کنند و برای واریزهای خُرد مثل صد هزار تومان هم به بانک مراجعه می‌کنند. وقتی هم که ما می‌گوییم نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم گلایه می‌کنند و می‌گویند شماها نمی‌خواهید کار کنید. این روزها فشار کاری در بانک‌ها بالاست و باید کارمندان ساعت‌ها با ماسک و شیلد محافظ صورت و دستکش کار کنند و گاهی بی‌توجهی مردم به شرایط موجود فشار بیشتری به کارمندان بانک از لحاظ روحی و روانی وارد می‌کند.»

بعد از آنکه به پزشکان و پرستاران لقب خط مقدم کرونا را دادند، بسیاری از کارمندان بانک اعلام کردند که آنها هم مثل پرستاران در حال خدمت‌رسانی به مردمند در حالی که بسیاری از آنها حتی ماسک و دستکش هم برای مراقبت از خود ندارند اما در رسانه‌ها کمتر به آنان و حرفه‌شان پرداخته می‌شود.

«دولت با ایجاد پایگاه سنجش سلامت در بانک‌ها و ادارات، سلامتی کارمندان را تامین کند و مراجعه‌کنندگان را با کیت تست کرونا رصد کند تا کسی قربانی نشود». «بیشترین مرگ و میر را کارکنان شبکه بانکی داشتند. از پول آلوده‌تر نداریم». «در رسانه‌ها از کارکنان بانک‌ها هم یادی شود. این عزیزان در خط مقدم بدون هیچ سلاحی حتی یک عدد ماسک کار می‌کنند». «با توجه به شرایط حاد فعلی جامعه و فعالیت برخی مشاغل در معرض خطر، خواهشمندم در خصوص وضعیت فعلی و بحرانی سیستم بانکی و شعب در معرض خطر برای پرسنل و مراجعه‌کنندگان اطلاع‌رسانی بیشتری صورت بگیرد. متاسفانه طی این چند روز سیستم بانکی تعدادی از پرسنل فداکار خود را از دست داد در حالی که هیچ گزارشی در رسانه‌ها منعکس نشد». اینها برخی از درخواست‌های کارمندان بانک‌های مختلف ایران است که برای ایسنا ارسال کرده‌اند. برخی هم تصاویری از کارمندان بانک‌های مختلف که قربانی کرونا شده‌اند را با #به_شعب_بانک_نرویم به اشتراک می‌گذارند.  

بعد از جان باختن تعدادی از کارمندان بانکی کشور، رئیس کل بانک مرکزی در ۱۵ اسفندماه از زحمات آنان قدردانی کرد.

سعید تقی‌زاده ناصرانی، حسن رجبی، محمدرضا ربانی، علی آقایی قمصری، محمدحسن کاظمی، علیرضا زینلی، فردین جزندری، مجتبی ثابت توسلی و جهانی علمداری از جمله کارمندان بانک‌های مختلفی هستند که تاکنون بر اثر ابتلا به کرونا از دنیا رفته‌اند. از این تعداد سه نفر ساکن قم، دو نفر ساکن کاشان، یک نفر ساکن گیلان و دو نفر هم ساکن تهران بوده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۰۷ ۱۳:۰۲

با تشکر که بالاخره یه خبرگزاری از وضع اسفبار کارمندان بانک در این شرایط گزارش تهیه کرد . متاسفانه تعداد درگذشتگان کارمندان سیستم بانکی بسیار بالاتر از تعداد ذکر شده در گزارشه

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۰۷ ۱۸:۵۲

با دستور بانک مرکزی، سرویسهای غیر ضروری ارائه نشود. تعطیلی بانک ها در شرایط فورس ماژور موجب سلب اعتماد مردم و خروج سپرده ها می شود.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۰۸ ۰۰:۰۱

خدا ایشان و همه رفتگان رو رحمت بکند. اما سیستم بانکی زیرساخت یکپارچه ندارد. مردم مقصر نیستند. مثلاً برخی از حساب ها فقط خدمات با دفترچه ارائه می دهند. برای برخی اوراق نیز باید حتما به شعب مراجعه کرد. و یا نبود امضا الکترونیک سبب می شود امضاهای سنتی گاهی مغایرت داشته باشد و از راه دور نتوان اصلاح کرد.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۰۸ ۰۴:۴۲

واقعا این عزیزان زحمت می کشند و مردم بایستی مراعات کنند. ضرر تعطیلی بانکها از ضرر باز بودن و آسیبهای آن در این شرایط به مراتب کمتر است.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۱ ۰۵:۵۴

خیلی ممنون از سرویس خبری ایسنا که به کارمندان بانک ها هم توجه کردهاند

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۱ ۰۷:۵۰

با تشکر.اميدواريم مسئولین فکری به حال حفظ جان کارمندان و خانواده های آنها بکنند.با در نظر گرفتن اینکه بانکها محلی عمومی و بسته هستند با پايش سلامتی روزانه کارمندان و مشتریان و جلوگیری از ازدحام داخل بانکها و همچنین الزام استفاده از پوشش های نایلونی براي باجه ها میتوان تا حد زیادی از تماس با ویروس کرونا جلوگیری کرد

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۱ ۰۸:۴۷

با درود بسیار خوشحالم از اینکه در این شرایط بالاخره رسانه‌ای پیدا شد که از ما کارمندان بانک حرفی به میان بیاورد. ممنون از گزارش شما و لازم به ذکر است که این شرایط باعث شد که مشخص بشود حقوق کدام دسته از مردم حلال است. با سپاس فراوان

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۱ ۲۱:۰۵

ایسنا جان اینا چیه مینویسی میخندند بهت. مسوول این کشته ها مردمی که به خاطر سیستم بانکی رفتند بانک نیستند. من کارتم زمانش گذشته بود و علیرغم این که گفته بودند کارتها فعال هست قسمت پرداخت اینترنتیش فعال نشده بود که مجبور شدم برم بانک و کارتم رو عوض کنم. قربونت مردم رو مسوول این قضیه نکن میدونم که این رو نمیخوای فعال کنی ولی حرفمو میزنم که حداقل تو بدونی

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۱ ۲۳:۳۰

.🔻پیام همکار سلام من کارمند بی سلاح بانکم آخه دردم رو به کی بگم که بفهمه امروز دهم فروردین یه نفر از هزاران نفری که آلوده هستن و نمیگن اومده مراجعه کرده به شعبه ما میگه من یک هفته بستری بودم الان دوباره مشکل دارم کارتم رو عوض بکنید که اگر بستری شدم نیاز نباشه دوباره بیام . من بهش گفتم چرا با این وضع اومدی بیرون راست میره تو چشمام و میگه دولت گفته بانک بازه و شما موظف به کار کردن شما ببندید ما هم نمیایم . به کی بگیم تا خدمات هست رفت و آمد هم هست کارمند بدبخت بانک هم سلاحی نداره . و مضافا اینکه خیلی ها مثل بنده جانبازشیمیایی هستن و بابت احساس وظیفه نمیتونم شعبه رو ترک کنم چون من مسئول شعبم ومعاونم داره باز نشست میشه و نیروی تازه هم که نیست . خدایا خودت هوای ما رو داشته باش چون امیدی به هبچ کس وهیج جا ندارم .. تازمانیکه مدیریت بحران در کشور ما بجای پیشگیرانه بودن ازقبل؛ درحین اتفاقات دست بکار می شود وتازمانیکه بانک‌ها مثال شترمرغ باشند(ازتعطیلی ادارات مستثنی شدن) تاوقتیکه جان فرد فرد جامعه، ارزشمند نباشد، تازمانیکه شعب منتخب بانک بجای یک‌سوم نیرو مجبورباشند بخاطر ترافیک مشتریان که حدودبیش از نیمی از آنها به ماسک و دستکش مجهز نیستند چند نیرو بیشتر بگیرند وتاوقتیکه جامعه راباشعار درخانه بمانیم محصور کنند ولی بافعالیت بانک‌ها مثل این است که حصار را پاره کرده وعملا بجای جلوگیری از شیوع این ویروس باهمکاری جهت شیوع ویروس کرونا برخاسته اند. خداوند مارانجات دهد.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۴ ۱۸:۱۵

جانها برای همه عزیزند این چه عنوان و تیتیری است که برای مقاله استفاده کردید؟ چرا تبعیض میگذارید؟ بیماری با هیچکس تعارف ندارد حالا هر اسمی که داشته باشد ویروس باشد یا باکتری و غیره بقیه انسان نیستند شغل و خانواده ندارند؟ کارکنان بانک هم مثل بقیه مردم چرا..چرا..چرا..مردم دستهایشان را نمیشویند و به همه چیز میزنند از جمله پول و اسکناس و سکه بانکها همیشه در آلودگی محیطی اول هستند. مگه این ویروس اولین مرضی است که پا به این دنیا گذاشته؟ به جای تهمت به اسکناس و تبلیغات فراوان در مورد جوایز و انواع حسابهای بانکی و استفاده از کارتخوان کمی در مورد تمییز نگهداشتن اسکناس و سکه به مردم آموزش دهید که روی آن یادگاری و یادداشت ننویسند و مثل دستمال ازش استفاده نکنند که آلوده و کثیف شود بانک مرکزی بانکها و اسکناسها را ضدعفونی کند

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۷ ۲۳:۰۴

نمیشه که پول نقد از چرخۀ گردش مالی حذف بشه. همیشه باید تمام امکانات در دسترس باشد. راه درست رعایت بهداشت شخصی و محیطی از سوی همه مردم و ضدعفونی بانک و اسکناسها و در عین حال آموزش همیشگی روشهای جدید و صحیح و آسان و حفظ راههای قدیمی است شاید یکی کارت ندارد. کارتش خراب شده یا اصلا از کارت خوشش نمی آید چون اکثرا استفاده می کنند راه آن اقلیت که نباید بسته شود و برای جا انداختن روشهای جدید نیازی به برخورد قهری و بداخلاقی نیست کی فکر میکرد که کرونا بیاد و چنین بلوایی در دنیا بر پا بشود هر لحظه ممکنه در دنیای الکترونیک هم چنین آشوبی به پا بشود و دیگر کارت و اینترنت و موبایلی در دسترس نباشد. پس آمدن تکنولوژیهای جدید به معنای حذف روشهای قدیمی نیست مثل اینکه دیگه کتاب و روزنامه چاپ نشه چون کتاب و روزنامه الکترونیکی هست. این غلط و اشتباهه اشکالش چیه که همه روشهای قدیمی و جدید در دسترس باشند؟ اسکناس، کارت، اینترنت باید اقلیت را در نظر گرفت که مشکل دارند و همیشه فرض بر این باشد که یک نفرهست که نمی داند یا نمی تواند. پس راهنمایی و آموزش با حفظ راههای قدیمی و تجربیات گذشته باید ادامه داشته باشد.