• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۶ / ۱۷:۵۹
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 96072514512
  • خبرنگار : 71431

تقویت تاب‌آوری از برنامه‌های مهم مدیریت بحران

تقویت تاب‌آوری از برنامه‌های مهم مدیریت بحران

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر ضرورت گنجاندن برنامه‌های کاهش خطرپذیری حوادث در برنامه‌های توسعه‌ای کشور تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار در همایش گرامیداشت روز بین‌المللی کاهش خطرپذیری حوادث که عصر امروز با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف در وزارت کشور برگزار شد، گفت: همه ساله یکی از اهداف هفت گانه سند سندای برای کاهش خطرپذیری حوادث انتخاب روزی بین‌المللی با هدف کاهش خطرپذیری است. امسال نیز این روز با شعار کاهش تعداد افراد آسیب دیده از حوادث در سطح جهان برگزار شد. همچنین خانواده ایمن با خانه‌های امن از دیگر شعارهای اعلام شده برای این روز از سوی سازمان ملل متحد است.

نجار با بیان اینکه خطرات حوادث طبیعی در مناطق طبیعی، کلانشهرها و سکونتگاه‌های غیراستاندارد رو به افزایش است، گفت: در همین راستا لازم است که دستگاه‌های مذکور با به کارگیری تدابیر علمی و هماهنگی میان یکدیگر برنامه‌های کاهش خطرات را اجرا کنند.

به گفته وی ایجاد باور به بحران در سطح مدیران و شهروندان و درک خطرپذیری و تقویت تاب‌آوری از برنامه‌های مهم و اولویت دار سازمان مدیریت بحران کشور است و در همین راستا باید زمینه‌های وقوع حوادث و پیامدهای عدم توجه به اصول ایمنی و آمادگی در تمام زمینه‌های سیاسی و فرهنگی را شناسایی کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه تقویت سیستم‌های پاسخگویی و بازتوانی در برابر حوادث نیازمند درک صحیح از آسیب پذیری‌ها، حوادث احتمالی و داشتن برنامه عملیاتی مشخص برای هر حادثه است، گفت: باید تمام ابعاد آسیب پذیری فیزیکی، اقتصادی و زیست محیطی را در سطوح ملی و محلی شناسایی کنیم. چرا که عدم توجه به هر یک از این عوامل باعث تشدید خسارات و پیامدهای حادثه می‌شود.

نجار بر ضرورت گنجاندن مبانی کاهش خطرپذیری حوادث در برنامه‌های توسعه‌ای خبر داد و گفت: باید در تمامی طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی، معیارهای مدیریت بحران در نظر گرفته شده و در چشم اندازها مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه ابزارهای فرهنگی و هنری نیز می‌توانند در کاهش خطرپذیری و همچنین افزایش تاب‌آوری شهرها نقش بسزایی داشته باشند، گفت: به وسیله گروه‌های مرجع و استفاده از تاثیرگذاری آنان می‌توان تاب‌آوری را در جامعه افزایش داده و فرهنگی ایمنی را نیز در میان اقشار مختلف جامعه گسترش داد.

وی بر ضرورت استفاده از فناوری‌ها و تجهیزات نوین در پیش بینی، پیشگیری، مقابله و بازسازی و بازتوانی تاکید کرد و گفت: پژوهش نیز نقش مهمی در مدیریت بحران دارد. نباید از ظرفیت پژوهشی که در دانشگاه‌ها و موسسات علمی و پژوهشی وجود دارد غافل شویم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان پیشگیری و کاهش خطر حوادث و سوانح را یک وظیفه همگانی اعلام کرد و گفت: فعالیت در حوزه بحران وظیفه یک نفر یا یک نهاد نیست و تمامی دستگاه‌ها در مقابل آن مسئولند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha