• دوشنبه / ۴ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98090402074
  • خبرنگار : 71564

شاخص کیفیت هوا چه قدر گویای وضعیت واقعی آلودگی هوای تهران است؟

شاخص کیفیت هوا چه قدر گویای وضعیت واقعی آلودگی هوای تهران است؟

درحالی طی روزهای آلوده تهران شاخص میانگین کیفیت هوای پایتخت «ناسالم برای گروه‌های حساس» اعلام می‌شود که در تعداد زیادی از مناطق تهران کیفیت هوا در شرایط «ناسالم برای همه» قرار دارد و شاخص ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا عددی بیش از ۱۵۰ را نشان می‌داد. حال این سوال مطرح می‌شود که شاخص کیفیت هوا که روزانه اعلام می‌شود چه قدر گویای وضعیت واقعی آلودگی هوای تهران است؟

محسن روشنی - مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران - در گفت و گو با ایسنا افزود: تهران شهر بسیار بزرگی است و این موضوع که شاخص ماکسیمم یا میانگین کیفیت هوا اعلام شود همیشه مورد بررسی و بحث بوده است. در حال حاضر کیفیت هوای تهران چه به‌صورت آنلاین و چه به صورت شاخص میانگین ۲۴ ساعت گذشته با میانگین ماکسیمم ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا اعلام می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر اعلام میانگین شاخص کیفیت هوا، به‌صورت روزانه در گزارش‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ماکسیمم ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام می‌شود.

مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه تعدادی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مجاورت مناطق ترافیکی شهر تهران هستند، اظهار کرد: اگر بخواهیم به جای شاخص میانگین کیفیت هوا شاخص ماکسیمم آن را اعلام کنیم، کار درستی انجام نداده‌ایم چراکه نمی‌توان آلودگی هوا در چند نقطه تهران را به کل شهر تعمیم داد. از طرف دیگر ممکن است برخی بگویند که شاخص میانگین هم نمی‌تواند گویای وضعیت آلودگی هوا در تمام شهر باشد.

روشنی افزود: برای حل این مشکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران روی سایت و اپلیکیشن خود شاخص تمام ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا را به صورت آنلاین اعلام می‌کند. دستگاه‌های اندازه‌گیری ما نیز از برندهای معتبر بین‌المللی تهیه شده‌اند و نگرانی به دلیل نادرست بودن اطلاعات کیفیت هوا در تهران نداریم.

وی در پایان با بیان اینکه اگر تنها شاخص ۲۴ ساعت گذشته، میانگین یا ماکسیمم اعلام می‌شد می‌توانستیم بگوییم که اطلاعات کیفیت هوا ناقص است، گفت: ولی در حال حاضر اطلاعات خوبی از کیفیت هوای پایتخت در دسترس شهروندان است و گروه‌های حساس مانند بیماران، کودکان، سالمندان و افراد باردار و سایر گروه‌های می‌توانند با استفاده از این اطلاعات برای رفت و آمد روزانه خود تصمیم بگیرند همچنین در کنار این بیش از ۳۰ تابلوی اطلاع‌رسانی کیفیت هوا در سطح شهر تهران وجود دارد که اطلاعات روزانه کیفیت هوا را به‌صورت آنلاین منتشر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۶

این آمار خطای بسیار زیادی دارن، چون دستگاه های پایش که با هزینه زیاد وارد کشور میشه پاسخگوی محدوده وسیع نیستن و مشکلات بسیار زیادی دارن مثلا در هر منطقه یکی از اونها نصب میشه و این دستگاه ها تا شعاع 50 متریشونو پوشش میدن، این در حالیه که دو شرکت دانش بنیان در تهرات و اصفهان هستن که با تصاویر ماهواره ای و پردازش اونها چند آلاینده رو در سطح وسیع با دقت بالا با روش سنجش از دور محاسبه میکنن ولی تا حالا هیچ استفاده ای از ظرفیت اونها نشده