• یکشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98091712236
  • منبع : فضای مجازی

مدرسه یا «امتحان‌سرا»؟

مدرسه یا «امتحان‌سرا»؟
عکس تزیینی است

کار بچه‌ها شده این که در خانه به یاری گاج و کلاغ سپید و خیلی سبز و برندهای دیگر سؤال و جواب حفظ کنند و در مدرسه پاسخ دهند و اگر نمره کم بیاورند، آن که باید پاسخگو باشد پدر و مادر است!

به گزارش ایسنا، سروش بامداد در ادامه یادداشتش در عصر ایران نوشت: مدرسه، جایی برای مهارت‌آموزی و انتقال دروس مختلف است و برای ارزیابی بچه‌ها در زمان‌های مشخصی از سال از دانش‌آموزان امتحان گرفته می‌شود.
پیش‌تر در سه نوبت و با اصطلاح ثلث اول و دوم و سوم و در نظام جدید دو نوبت مانند دانشگاه‌ها.
در این فاصله البته آزمونک‌هایی هم برای آمادگی و محک زدن دانش‌آموزان گرفته می‌شود تا معلم بداند سطح یادگیری و انتقال دروس چقدر است و بچه‌ها پیش‌زمینه داشته باشند.
این آزمون‌ها در واقع چندان جدی نیستند ولی در عمل چه اتفاقی افتاده است؟ شماری از معلمان، مدام امتحان می‌گیرند و عملاً بچه ها را از موضع پرسش‌گری به پاسخ‌گویی انداخته‌اند.
حال آن که در طول ترم بچه‌ها باید سؤال کنند و معلم پاسخ دهد نه این که در تمام مدت آنها پاسخ بدهند و استرس آزمون های مکرر را به خانه و خانواده تحمیل کنند.
صبح‌ها به قیافۀ این بچه‌ها نگاه کنید. به جای این که شاد و سرخوش، روانۀ مدرسه شوند یک کتاب در دست دارند و سؤالات امتحان را حفظ می‌کنند.
این صحنه اما باید منحصر به دو یا سه نوبت در سال باشد. هر روز و هر روز که امتحان نمی‌گیرند آخر!
وزیرجدید و کنونی آموزش و پرورش این را هم نمی تواند دستور دهد یا از سرنوشت سَلَف خود عبرت گرفته و با همین وعدۀ رتبه بندی که پولش را سازمان مدیریت باید تأمین کند سرگرم است؟
کار بچه‌ها شده این که در خانه به یاری گاج و کلاغ سپید و خیلی سبز و برندهای دیگر سؤال و جواب حفظ کنند و در مدرسه پاسخ دهند و اگر نمره کم بیاورند، آن که باید پاسخگو باشد پدر و مادر است!
در نظام‌های آموزشی مدرن پدر و مادر را فقط وقتی احضار می‌کنند که دانش آموز مشکل اخلاقی و روحی داشته باشد و در واقع از پدر و مادر می‌خواهند مشاوران را یاری کند. نه این که هر روز امتحان بگیری و یک بارهم پدر و مادر را مؤاخذه کنی که چرا یاد نگرفته است؟ یاد نگرفته؟ خوب یاد بدهید!
امید جهانشاهی – کارشناس ارتباطات و رسانه- از لزوم آموزش سواد دموکراتیک می‌نویسد و آن را این گونه توضیح می‌دهد: مهارت‌های اصلی سواد دموکراتیک عبارتند از: تحقیق، بحث و مشارکت و منظور از «مهارت تحقیق»این است که شهروند پرسش‌گر و جست و جو‌گر باشد و این مهارت را از مدرسه و در مدرسه می‌آموزند. دانش آموز باید پرسش‌گری را از مدرسه بیاموزد و محور اصلی تفکر انتقادی است. [پایان نقل قول]

اما وقتی مدام معلم است که پرسش می‌کند، دانش آموز می‌تواند پرسش‌گری بیاموزد؟
با نشاندن بچه‌ها در موضع پاسخ‌گویی مستمر، روح پرسش‌گری را در بچه‌ها کُشته‌ایم و نسلی با پرسش‌های بی پاسخ بار می‌آوریم.
مدرسه را از «امتحان‌سرا» خارج کنیم. کاش معلم فقط تدریس کند و انتقال دهد و امتحانات از جای دیگر مدیریت شود تا خود معلمان هم عملا آزموده شوند.
مدارس ما به قدر کافی ناجذاب و متعلق به عصر قبل از دیجیتال هستند. با امتحان‌گیری مکرر آنها را ناجذاب‌تر نکنیم!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۷ ۱۷:۲۵

احسنت برای این خبر

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۰۰:۱۹

می خواهید دانش آموزان رو قبل از ثبت نام قبول اعلام کنند بره دیگه ، آزمون برای چی !؟

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۱۱:۵۹

انگشت روی مطلب بسیار حائز اهمیتی گذاشته شده. 1-در واقع مدارس ابتدایی فعلی ما دانش آموزان اصلی اش مادران مستقر در منزل هستند و فرزندانشان فقط حضور فیزیکی در مدرسه را انجام می دهند! بنابراین مادران نه فقط باید کارنامه آخر سال به نامشان صادر شود بلکه در حقوق معلمان نیزباید سهم داشته باشند!2- یک ماه است که نمی توانیم یک دوره همی خانوادگی داشته باشیم چراکه با انتخاب هر روزی چند تا از بچه ها امتحان دارن و مادران موافق نیستند. البته ترس اصلیشان از احضار به مدرسه است که چرا نمره کم گرفته و ...! 3- در این وانفسای گرانی هرهفته دستور خرید کتابی یا جزوه ای یا ... از "فلان جا" را نیز صادر می کنند!مگر نه اینکه فقط باید کتاب درسی کار شود لاغیر؟ به هر حال میگویند :هرچه را میخواهی از اهمیت بندازی تکرارش کن ،و این همان بلایی است که دارند سر "امتحان" می آورند!

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۱۵:۱۵

احسنت.در دهه شصت و نظام قدیم والا لذت ما از مدرسه رفتن بیشتر از بچه هامون بود.اصلا پدر و مادر هفته ای یک بار بیشتر به تکالیف رسیدگی نمیکردند. الان مادره میگه امروز کار دارم چون باید واسه بچه اش کاردستی و ..درست کنه.بچه های طفلک هم که هر روز امتحان و استرس

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۱۷:۱۸

دقیقااا بزرگترین مشکل من .نمی تونیم یبار با آرامش دور هم جمع شیم و غذا بخوریم چون کلی تکلیف و وفردا آزمون داری تند تند بخور که وقت کمه بچه که نه مامان و بابا زیر این هنه آزمون ماهانه له شدیم معلم ها می خوان فقط پوشه کار رو پر کننن همین

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۲۲:۳۸

خیلی درست میگین ولی خب من باید برم پرسش درس فردا رو بخونم. خداحافظ.