• جمعه / ۴ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۲:۰۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98110201270
  • خبرنگار : 71531

چرا قیمت فروش دارو در داروخانه با قیمت روی جلد متفاوت است؟

چرا قیمت فروش دارو در داروخانه با قیمت روی جلد متفاوت است؟

سخنگوی سازمان غذا و دارو علت تفاوت در قیمت روی جلد دارو با قیمتی که دارو در داروخانه‌ها عرضه می‌شود را تشریح کرد.

دکتر کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره علت تفاوت قیمت روی جلد داروها با قیمتی که داروخانه دارو را به بیمار می‌فروشد، گفت: باید توجه کرد که واقعا نمی‌توان قیمت روی جلد دارو را ملاک قیمت قرار داد؛ زیرا به‌ویژه در یکی دو سال اخیر که به دنبال تحولات ارزی، تغییرات قیمتی متناوب داشتیم، ممکن است در مقطعی که هزینه تیراژ بالای بسته بندی کمتر بوده، یک شرکت داروسازی تعداد زیادی بسته‌بندی را در آن مقطع تولید کرده باشد و قیمتی روی آن درج شده باشد که این قیمت لزوما در زمان تولید و عرضه دارو به بازار، قیمت مصوب دارو نبوده است. بنابراین قیمت مصوب با آن قیمتی که بر روی جلد دارو درج شده، متفاوت است.

وی با بیان اینکه ملاک قیمت دارو، قیمتی است که در سامانه تیتک موجود است، افزود: آخرین قیمت مصوب هر دارو در سامانه تیتک وجود دارد و مردم هم به راحتی می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند؛ به‌طوری که مردم می‌توانند با مراجعه به سایت TTAC.IR نام دارو را وارد کرده و قیمت آن را ببینند. در عین حال می‌توانند از طریق نرم‌افزار و اپلیکیشنی که قابل نصب بر روی موبایل‌های هوشمند و تبلت‌های اندروید است، قیمت را ببینند.

جهانپور ادامه داد: مسیر دیگری که مردم می‌توانند از قیمت مصوب یک دارو اطلاع پیدا کنند این است که شناسه اصالت آن دارو را به سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ ارسال کرده و هم اصالت دارو و هم آخرین قیمت مصوب آن را دریافت کنند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در عین حال توصیه ما به شرکت‌های داروسازی این است که در زمان تولید ترجیحا قیمت تولید را حداقل با جت‌پرینتر بر روی بسته‌بندی‌ها نصب کنند. مجددا تاکید می‌کنم که ملاک ما برای قیمت دارو، آن قیمتی است که در سامانه قرار دارد که آخرین قیمت مصوب را نشان می‌دهد.

جهانپور همچنین گفت: در عین حال اگر مردم اختلاف و تفاوتی بین قیمت عرضه شده دارو با قیمتی که به عنوان قیمت مصوب در سامانه تیتک وجود دارد، مشاهده کردند، می‌توانند به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند که حتما این مورد تخلف خواهد بود و بررسی خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۴ ۰۲:۵۹

باسلام متاسفانه اين روش به يك شگرد فروش براي شركت هاي توليد كننده و توزيع كننده دارو تبديل شده و در اين شرايط داروخانه ها هم جهت بالابردن حاشيه سود بيشترين تيراژ خريد را هنكام تغيير قيمت دارند و اصولا بحث پرينت روي محصول يك اادعاي مسخره و واهي است

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۴ ۰۸:۴۳

برخی دارو فروشها تاجر هستند و حریص به حقشان راضی نیستند و می توانید یک تحقیق کوچک کنید بببد

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۴ ۱۰:۲۲

جعبه را با تیراژ بالا زده؟ پس تاریخ انقضا هم می تواند نادرست باشد... چه کارهای خلاف خودشان را هم توجیه می کنند!

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۴ ۱۰:۴۸

تازه شده شبیه سوپرمارکتها که قیمت روی کالا به پولی که دریافت می کنندمتفاوت است.

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۴ ۱۱:۵۶

پس تاریخ تولید وانقضا را هر وقت دلشون خواست روی بسته چاپی می زنند؟ تنها قیمت را از قبل چاپ می کردند؟!!

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۴ ۱۲:۲۹

این را هم اضافه کنید که داروسازهای محترم از افزایش قیمت ها از چندین روز قبل از اعمال قیمت اطلاع یافته و اقدام به خرید و دپوی دارو در حجم بالا میکنند تا بعدا با قیمت های جدید به مردم بفروشند.

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۴ ۱۳:۵۵

همین الان رفتم به سایت اعلامی ، هیچ جا نمیشود قیمت دارو را چک کرد و چنین صفحه ای ندارند ......