• چهارشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98110201357
  • خبرنگار : 71606

موضع تند ترامپ در برابر هشدارهای اقلیمی در اجلاس "داووس"

موضع تند ترامپ در برابر هشدارهای اقلیمی در اجلاس "داووس"

دونالد ترامپ در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در "داووس" با حمله به فعالان زیست‌ محیطی و هشدارهای آن‌ها درمورد بحران اقلیمی، از رهبران اقتصادی جهان خواست تا از گوش دادن به این "پیام‌آوران سرنوشت شوم" اجتناب کنند.

به گزارش ایسنا، تغییرات اقلیمی موضوع اصلی مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس بوده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده در نشست داووس ضمن ادعا بر رکورد رشد آمریکا، فعالان زیست محیطی در زمینه گرمایش زمین را با کسانی که از انفجار جمعیت در دهه ۱۹۶۰ و گرسنگی جمعی و قحطی گسترده در دهه ۱۹۷۰ میلادی می‌ترسیدند، مقایسه کرد.

رئیس جمهوری آمریکا همچون سخنرانی دو سال پیش خود در مجمع جهانی اقتصاد، بر سیاست "نخست آمریکا" و ارجحیت منافع ایالات متحده بر سایر کشورها تاکید کرد.

ترامپ در سخنرانی خود با بیان این که "افرادی که علاقه دارند زنگ خطرها را روشن کنند، همیشه یک چیز می‌خواهند و آن میل به تسلط و کنترل بر همه جنبه‌های زندگی ماست"، این افراد را وارثانِ "طالع‌بین‌های احمق دیروزی" خواند.

دونالد ترامپ به طور مستقیم از گرتا تونبرگ، فعال نوجوان محیط زیست که در میان مخاطبان این نشست حضور داشت، نام نبرد. این دو هم‌چنین مواجهه رودررو در این نشست نداشتند اما بسیاری، کنایه‌های ترامپ به فعالان زیست محیطی را متوجه گرتا تونبرگ دانستند.

ترامپ هم‌چنین اعلام کرد که آمریکا به ابتکار عملی برای کاشت، احیا و حفاظت از یک تریلیون درخت ملحق خواهد شد. این در حالی است که وی از سوی دیگر در سخنرانی خود از صنایع زغال سنگ و نفت حمایت کرد.

ترامپ این سخنرانی را در حالی ایراد کرد که ساعاتی بعد از آن، روند محاکمه استیضاح او در مجلس سنای آمریکا شروع شد.

 تنها ساعتی پس از اظهارات دونالد ترامپ، گرتا تونبرگ فعال ۱۷ ساله سوئدی که هدایت یک رشته اعتراض‌ها را در مدارس سراسر جهان عهده‌دار بوده تا خواستار اقدام فوری برای مقابله با گرمایش زمین شود، سخنرانی کرد.

این نوجوان سوئدی که برای دومین سال پیاپی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در سوئیس سخنرانی می‌کرد با انتقاد از ادعای ترامپ مبنی بر حمایت وی از ابتکار عمل جدید برای کاشت یک تریلیون درخت اظهار داشت که کره زمین هم‌چنان در حال سوختن در آتش است و عدم واکنش افرادی مانند ترامپ باعث شعله‌ورتر شدن این آتش‌سوزی‌ها می‌شود. 

تونبرگ با بیان این که کاشت درختان راهکاری برای حفظ محیط زیست است، تاکید کرد: با این حال این راهکار کافی نیست و ما تنها به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نیاز نداریم، بلکه جهان باید انتشار این گازها را متوقف کند.

وی در این نشست سه خواسته اصلی خود را مطرح کرد که شامل توقف سرمایه گذاری در استخراج سوخت‌های فسیلی توسط شرکت‌ها، بانک‌ها، موسسات و دولت‌ها، پایان فوری همه یارانه‌های سوخت‌های فسیلی و خروج فوری از سرمایه‌گذاری‌ها در سوخت‌های فسیلی بود.

تونبرگ هم‌چنین تاکید کرد: ما نمی‌خواهیم این کار را در سال ۲۰۵۰ میلادی، ۲۰۳۰ یا حتی ۲۰۲۱ انجام دهید. می‌خواهیم همین الان این اقدامات را انجام دهید. 

بنا بر گزارش روزنامه گاردین، این فعال ۱۷ ساله مدافع محیط زیست در بخشی از سخنانش تاکید کرد که کشورها به اهداف تعیین شده در توافق پاریس پایبند نیستند و تنها در این مورد سخنرانی‌های طولانی ایراد می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha