• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99011004995
  • منبع : فضای مجازی

اشتباه استراتژیک اهالی «پایتخت»

اشتباه استراتژیک اهالی «پایتخت»

چرا دمیدن به ماجرای سانسور توسط عوامل «پایتخت» کار اشتباهی است؟

به گزارش ایسنا، در یادداشتی در خبرآنلاین به قلم وحید سعیدی، می‌خوانیم: «شب گذشته احمد مهرانفر برای دومین بار به ماجرای سانسور شدن بخش‌هایی از سریال «پایتخت» اعتراض کرد؛ اعتراضی که در شرایط کنونی بیشتر شمشمیر دولبه‌ای است که هر دو لبه‌اش پیکره «پایتخت» را خراش می‌دهد تا این که فریادی باشد برای محکوم کردن آنهایی که به زعم مهرانفر اجازه نمی‌دهند تا صدای حقیقت به گوش مردم برسد.

عوامل «پایتخت» هر چقدر در روایت احوالات زندگی مردم و حواشی جامعه سیاست‌زده امروزی در بطن یک سریال مفرح موفق هستند اما در بروز اعتراضشان در فضای خارج از سریال آن قدر آماتورگونه عمل می‌کنند که گویی «پایتخت» را افراد دیگری غیر از این معترضان اینستاگرامی ساخته‌اند.

محسن تنابنده با همراهی سیروس مقدم و نویسنده این فصل‌شان آرش عباسی خیلی بی‌پروا به نقد روابط و مناسبات رفتاری آدم‌های سودجو به ظاهر متدینی که نفعشان در سوءاستفاده از باورهای دینی است، پرداخته‌اند. نقد صریح و تند آنها به این قشر از آدم‌های جامعه در قسمت‌های دوم و سوم ماجرای تشرف و بازگشت نقی معمولی از سفر حج می‌پرداخت با کمترین میزان ممیزی روی آنتن مهم‌ترین شبکه تلویزیون رفت که همین خود مایه تعجب بود؛ اتفاقی که البته بدون عوارض هم نبود و اعتراض‌های زیادی را به همراه داشت. مخاطب خاص و عام مغز کلام را با وجود همه ممیزی‌های مد نظر عوامل «پایتخت» دریافت کرد و آنها به هدفشان رسیدند. حالا این اعتراض جز خودنمایی و به حاشیه کشاندن سریال و البته حساس‌تر کردن مسئولین تلویزیون چه عایدی دیگری دارد معلوم نیست.

اما اعتراض به سانسور «پایتخت» به همین‌جا ختم نشد و احمد مهرانفر شب گذشته بعد از پخش قسمت هشتم سریال، دیالوگ‌های حذف شده یکی از سکانس‌های این قسمت را منتشر کرد و دوباره به ماجرای سانسور اعتراض کرد؛ آن هم در شرایطی که حملات به «پایتخت» بیش از پیش شده و عوامل برای به آنتن رساندن کار با هزار و یک مشکل روبه‌رو هستند. گویی مهرانفر به خودش بمب بسته و قصد عملیات انتحاری دارد و قصدش این است که خودش، سریال و ... را با هم روی هوا بفرستد. او در حالی معترض سانسور شده که اولا در این قسمت آن‌ قدر مخاطب درگیر ماجراهای جذاب خانواده نقی و فک و فامیلش شده که اصلا متوجه سانسورها نشده؛ ضمن این که سانسورها هیچ لطمه‌ای به کلیت آن سکانس نزده بود؛ گذشته از همه این موارد چه خوب این دیالوگ‌های حساس از زبان (ارسطو)یی که قادر به تصمیم گرفتن درست و حسابی برای خودش نیست، گفته نشد. که چه بسا اهمیت مسائل مطرح شده را به کل زیر سوال می‌برد.

تمام این اعتراض‌ها الان ابزاری شده برای معترضین که فریاد واسفا سربدهند که بیایید ببینید بیت‌المال دست آدم‌هایی افتاده که می‌آیند پولشان را می‌گیرند، تندترین نقدها را به سیستم و متدینین می‌کنند و آن‌وقت معترض و ناسزاگو هم هستند.

«پایتخت» این شب‌ها تنها دلخوشی مردم گرفتار در خانه‌هاست؛ آن را فدای خودخواهی و خودبینی‌ها نکنید!»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۰ ۱۵:۲۳

درود بر شما. حرف حساب جواب نداره . مردم عادی و قشر کارگر به سیاست کاری ندارن ولی این بازیگران فقط به سیاست کار دارند در صورتیکه در حد همون مجلس آدم (راننده نماینده) هستند نه در حد سیاستمداران

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۰ ۱۶:۲۲

«پایتخت» این شب‌ها تنها دلخوشی مردم گرفتار در خانه‌هاست؛ آن را فدای خودخواهی و خودبینی‌ها نکنید

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۰ ۱۶:۲۳

پایتخت حرف مردم است

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۱ ۰۰:۴۹

پایتخت از جمله سریالهاییست که تا پیش از فصل آخرش به صورت گروهی به نگارش در می آمد. طبیعی است در خرد جمعی قصه پخته تری بدست خواهد آمد. در فصول گذشته ترکیب تیم زنده یاد خشایار الوند و حسن وارسته با سرپرستی محسن تنابنده باعث می شد ضعفها در گفتمان گروهی از بین برود . البته بودند نویسندگان چون کوروش نریمانی و امیر حسین قاسمی که محسن تنابنده را در یک فصل پایتخت یاری کردند اما قدمت همکاری تیم نگارش الوند و وارسته و تنابنده که چند فصل از پایتخت و علی البدل را باهم نوشته بودند امتحان خودش را پس داد بود. متاسفانه در فصل شش ، طراح و سرپرست فیلمنامه بخاطر فوت خشایار الوند حداقل می توانست از وجود وارسته که با آن سریال آشنا بود و تجارب فراوانی با محسن تنابنده در نحوه نوشتن بدست آورده بود بهره ببرد . تیم پایتخت و تنابنده می بایست از سرمایه هایی که خودشان برای سریال تربیت کرده اند استفاده می کردند و امر به این مهمی را بدست نویسنده نو پا و خامی که تازه از دنیای نمایش پا به عرصه تلویزیون و تصویر گذاشته نمی دادند. کدام آدم کارکشته حاضرست از داشته های و سرمایه هایی که برای خود اندوخته چشم بپوشد و زمام را بدست به فردی بدهد که تازه در حال کسب تجربه و دانش اندوزی در امر نوشتن است؟. شاید حضور حسن وارسته با تجربه در کنار آرش عباسی موجب می شد تا ضمن تربیت هم نویسنده جدیدی برایآثار بعدی تنابنده تربیت شود و هم پایتخت شش از فقر قصه ، اختلاف لحن ، یک شکل شدن شخصیتها و فقدان موقعیت ، مطول و کش دار شدن سکانسها رنج نبرد. این فصل از پایتخت در برخی از لحظات آیتم گونه که لبخند بر نشاند و بیشتر بیانیه سیاسی و عقده گشایی حرفهای در گوشی مردم آن هم به شکل غیر نمایشی بود ، موفقیتی در بر نداشت. شاید کرونا و خانه نشینی و حاکم یک چشم بودن ئر میان دیگر سریالهای نوروزی کمکی به دیده شدن سریال کرده است. متاسفانه پایتخت شش با توجه به بودجه هنگفتی که از سازمان گرفته می توانست سیر صعودی داشته باشد . اما بنا به دلایل اشاره شده ، به خصوص ضعف مفرط متن و نویسنده گاو نه من شیر موفقیتهای قبلی پایتخت شده است. شاید طرفداران دو آتیشه سریال این نگاه را بر نتابند اما در دراز مدت و خوابیدن هیجانها، این امر اثبات خواهد شد و زمان خواهد گفت که اثر چه میزان ماندگارست.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۰۳:۰۱

این پایتخت در متن ، در اجرا ، در اکثر بخشها بسیار ضعیف است . بخصوص نوشته. کسل کننده و پر از حرفهای دم دستی . به نظرم کاش در هر صحنه نصفش را با بهانه و بی بهانه سانسور می کردن بلکه قصه جمع و جور می شد. نویسنده این سری بسیار ناشی است و انگار با پایتخت هفت پشت غریبه است

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۵:۰۱

سلام بله، خوب شد اون متنی که آقای مهرانفر گفتند حذف شد، دیگه زیادی شور می شد! البته بهتر بود زودتر از این ها اصلاح می شد نه این دم آخری! جای خالی خشایار الوند خیلی حس می شه، خدا بیامرزدش.