• پنجشنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401011104901
  • منبع : صلیب سرخ

تاکید صلیب سرخ بر ضرورت توافق برای تسهیل فعالیت‌های بشردوستانه در اوکراین

تاکید صلیب سرخ بر ضرورت توافق برای تسهیل فعالیت‌های بشردوستانه در اوکراین

همزمان با عمیق‌تر شدن بحران انسانی در اوکراین، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از طرفین درگیری خواست فوراً در مورد اقدامات مشخص به توافق برسند.

به گزارش ایسنا، به نقل از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از ژنو، در حالی که "مخاصمه مسلحانه بین­‌المللی" در اوکراین وارد پنجمین هفته خود می­شود، میزان تلفات، ویرانی و رنجی که همچنان بر غیرنظامیان تحمیل می‌شود "نفرت­‌آور و غیرقابل قبول" است.

در طول پنج هفته گذشته، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با مقامات روسیه و اوکراین درباره تعهدات آنها طبق حقوق بین‌المللی بشردوستانه (IHL) و این که کدامین اقدامات عملی باید برای محدود نمودن درد و رنج غیرنظامیان و کسانی که دیگر در مخاصمات شرکت نمی‌کنند، شامل مجروحان، بیماران و اسرای جنگی اتخاذ شود، صحبت کرده­‌اند. آنچه عمیقاً مورد توجه کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ است، طرف‌ها هنوز می­‌باید به بسیاری از تعهدات اصلی خود طبق حقوق بین‌المللی بشردوستانه عمل کنند یا در مورد موضوعات کلیدی که فقط آنها می‌توانند به طور مشخص به اجرا بگذارند به اجماع برسند.

مسایل اصلی شامل:

گذرگاه امن و خارج­سازی غیرنظامیان برای کاهش درد و رنج عظیمی که در ماریوپل رخ می‌دهد. ما پیشنهادات مفصلی در این خصوص ارائه کرده­ایم، اما همچنان برای ادامه کار به توافقات مشخص در این زمینه نیاز است. امروز، در غیاب آتش­‌بس یا دیگر توافقات لازم که به غیرنظامیان اجازه دهد در امنیت خارج شوند، آنها ناچارند هنگام فرار بین مرگ و زندگی تصمیم بگیرند.

زمان برای غیرنظامیان در ماریوپل و در دیگر مناطق خط مقدم که اکنون هفته­هاست بدون کمک­های بشردوستانه مانده­اند رو به اتمام است. لازم است نظامیان مستقر در میدان به غیرنظامیان و سازمان‌های بشردوستانه تضمین‌های امنیتی و موافقت‌نامه‌های عملی لازم را بدهند تا امکان ورود کمک­ها و خروج کسانی که می‌خواهند به طور ایمن خارج شوند، مهیا شود.

بعلاوه، طرف­های مخاصمه باید اسرای جنگی (و دیگر اشخاص محروم از آزادی) را که در اختیار دارند به کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ اطلاع دهند و به این کمیته اجازه بازدید از آنها را بدهند. ما از طرف­ها انتظار داریم که بدون تأخیر بیشتر به تعهدات خود تحت کنوانسیون­های ژنو عمل کنند.

طرف­ها باید پیشنهادات مشخص را درخصوص مدیریت کرامت­‌آمیز اجساد دنبال کنند تا بتوان اجساد را تعیین هویت کرده، خانواده­‌ها را مطلع ساخت و آنها را بازگرداند.
طبق حقوق بین­المللی بشردوستانه، طرف­های متخاصم موظف به حمایت از غیرنظامیان، محدود کردن عملیات نظامی به اهداف منحصراً نظامی و اتخاذ تدابیر احتیاطی هستند.

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تلاش برای پیشبرد گفت‌وگوها درخصوص این مسائل، کاهش درد و رنج و افزایش کمک­‌رسانی به غیرنظامیانی که به کمک نیاز دارند، ابتدا به کی­‌یف و سپس به مسکو سفر کرد تا با مقامات این کشورها دیدار کند.

 دیدارهای او با مقامات مسکو باعث خشم عمیق عده­ای شد. ما می‌خواهیم به طور واضح بگوییم که این جلسات دیپلماتیک با همه طرف‌ها بر پایه حقوق بین­‌المللی بشردوستانه و حمایت جدی از بهترین منافع غیرنظامیان گرفتارشده در مخاصمه است.

در عین حال، حملات عامدانه و هدفمند با استفاده از روایت‌های نادرست و انتشار اطلاعات گمراه­کننده برای بی‌اعتبار کردن کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ، این امکان بالقوه را دارد که آسیب واقعی برای تیم‌های کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ، شرکای نهضت هلال احمر صلیب سرخ فعال ما در میدان، و افرادی که به آنها خدمت می‌کنیم، ایجاد کند.

 با توجه به اینکه نیازها ساعت به ساعت افزایش می­یابد، امروز توانایی ما برای ارائه کمک­های مورد نیاز بشردوستانه دستخوش موجی از اطلاعات نادرست و دروغ­پراکنی درباره کار ما و نقشی که برای کاهش درد و رنج در مخاصمات مسلحانه ایفا می­کنیم، قرار گرفته است.

یکی از ادعاهایی که هیچ مبنای واقعی ندارد، ادعای غلط درباره نقش کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ در خارج­‌سازی اجباری است.

 کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ در هیچ گونه خارج­سازی اجباری یا انتقال اجباری غیرنظامیان به روسیه از ماریوپول یا هر شهر دیگر اوکراین دخالتی نداشته است.

برای اینکه کاملاً در این خصوص صریح باشیم، ما هرگز از هیچ عملیاتی که بر خلاف خواست مردم باشد حمایت نخواهیم کرد.

ما در حال حاضر تیم‌هایی در بلاروس، مجارستان، مولداوی، لهستان و رومانی داریم.

در نهایت، اقدامات بشردوستانه بی طرف و بی غرض، هم برای ما و هم برای دیگران، باید مورد احترام قرار گیرد. این موضوع فراتر از کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ است.

بی طرفی و بی غرضی مفاهیم انتزاعی یا اصول متعالی نیستند که هیچ ارتباطی با تجربیات زندگی واقعی افراد نداشته باشند. این وسیله­ای برای رسیدن به هدف است، یک شیوه فعالیت که به ما امکان می‌دهد به غیرنظامیان دسترسی پیدا کنیم، کمک کنیم و در بسیاری از موارد جان آنها را نجات دهیم، فارغ از اینکه در چه سَمتی از خط مقدم هستند.

حضور ما برای کمک و حمایت است و هرگز نباید تعبیر به مشروعیت دادن به یک حاکمیت یا ادعاهایی درباره حدود سرزمینی شود که حق و تعهد انحصاری کنشگران سیاسی است.

این همان نوع کار بشردوستانه نجات­‌بخشی و تحول سازی است که ما و دیگران باید اجازه داشته باشیم در واکنش به نیازهای بشردوستانه گسترده و فزاینده ناشی از این مخاصمه مسلحانه بین­‌المللی، در اوکراین و کشورهای اطراف آن انجام دهیم.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) از سال 2014 در اوکراین کار می‌کند و از افراد متأثر از مخاصمه حمایت می­کند. از زمان تشدید اخیر این بحران، ما برای واکنش به نیازهای بشردوستانه به شدت فزاینده در این کشور بیش از 500 تن تجهیزات پزشکی، غذا و اقلام امدادی را وارد اوکراین کرده­ایم. ما به افزایش کمک­­ها ادامه می­دهیم و اکنون تیم­هایی در 10 منطقه در سراسر این کشور داریم.

جهانی بدون اقدام بشردوستانه بی­طرف و بی­غرض، مکانی تاریک­تر و خطرناک­تر برای قربانیان مخاصمه و برای همه ما است.

ما از طرف‌ها می‌خواهیم از این اقدام حفاظت کنند، فوراً به تعهدات خود برای حمایت از غیرنظامیان گرفتار در مخاصمه و تسهیل اقدام بشردوستانه بی‌طرف، مستقل و بی­‌غرض طبق حقوق بین‌المللی بشردوستانه عمل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha