تاپ سه علم
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
بیان داستان جذاب ژنوم انسانی و استعفای رئیس دانشگاه امریکایی در حمایت از فلسطین
بسته خبری دنیای علم و دانشگاه امروز یکشنبه، ۱۰ فروردین حکایت از اثرات هوش مصنوعی در پربارتر کردن زندگی افرادی که به زوال عقل مبتلا هستند، دارد؛ ضمن آنکه از استعفای رئیس دانشگاه آمریکایی در حمایت از فلسطین خبر می دهد و داستان جذابی از ناگفتههای ژنوم انسانی بیان میکند.
-
اثرپذیری نظنز از سامانه گسلی قم-زفره
به اعتقاد استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله منطقه نطنز تحت تاثیر سامانه گسلی قم- زفره قرار دارد و تحقیقات باستان شناسان نشان میدهد که تمدن سیلک با زمینلرزه بزرگی نابود شده است.
-
داستان ناگفته «پروژه ژنوم انسان»
«پروژه ژنوم انسان» یک پروژه مهم درباره بررسی ژنوم انسان بود. این گزارش، یک داستان ناگفته را درباره چگونگی تبدیل شدن یک داوطلب به جنبه مهم پروژه ژنوم انسان و در عین حال نادیده گرفته شدن او تعریف میکند.
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
از رؤیت هلال ماه شوال ۱۴۴۶ در شامگاه فردا تا معرفی زامبیهای دنیای واقعی
بسته خبری دنیای علم و دانشگاه امروز شنبه، ۹ فروردین در کنار اطلاعرسانی در خصوص رؤیتپذیری هلال ماه شوال، از بیتوجهی در خصوص یکی از رویدادهای محیط زیستی یعنی ساعت زمین خبر داد که در تعطیلات نوروز گم میشود.
-
در گفتوگو با پروفسور شیمی مطرح شد؛
از علاقه دوران دانشآموزی تا چالشهای علمی و صنعتی
پروفسور علیاصغر انصافی، استاد برجسته شیمی، از مسیر علمی، چالشهای پژوهشی و پتانسیلهای ایران در رقابتهای جهانی میگوید.
-
رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در شامگاه ۱٠ فروردین
عضو کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: هلال شوال ۱۴۴۶ در شامگاه ۱٠ فروردین در اکثر نقاط زمین با چشم غیر مسلح مشاهده و دیده خواهد شد.
-
با زامبیهای دنیای واقعی آشنا شوید!
احتمالا تصور میکنید که زامبیها واقعی نیستند و از دل فیلمهای تخیلی بیرون آمدهاند، اما باید بدانید که اشتباه میکنید و در حقیقت در جهان طبیعی موجوداتی وجود دارند که تبدیل به زامبی میشوند! در این گزارش قصد داریم به علت و نحوه تبدیل جانوران به زامبی بپردازیم و البته با چندین مورد از آنها نیز آشنا خواهیم شد.
-
بررسی رخدادهای لرزهای در هفته گذشته
ثبت ۱۱ زمینلرزه در هجدک استان کرمان/ادامهدار بودن فوجلرزههای نظنز استان اصفهان
در هفته گذشته فوجلرزههای نطنز استان اصفهان ادامه داشت و با زلزلههایی به بزرگای ۲.۷، ۳.۱، ۳.۸ و ۴ لرزید، همچنین در هجدک استان کرمان ۱۱ زمینلرزه با بزرگای بین ۵ تا ۲.۵ به ثبت رسید و مسجدسلیمان استان خوزستان زلزلهای به بزرگای ۴.۵ و بندر خمیر استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۴ را تجربه کردند.
-
به بهانه روز جهانی ساعت زمین
۱۰ درصد روشنتر و ۲ میلیارد تُن کربن بیشتر؛ هزینه نادیده گرفتن آلودگی نوری
زمین در نور غرق میشود! سالانه آلودگی نوری ۱۰ درصد افزایش مییابد که نهتنها ستارگان را از دید منجمان پنهان میکند، بلکه با مصرف بیش از حد برق، سالانه نزدیک به ۲ میلیارد تُن دیاکسید کربن تولید میشود. این میزان معادل سهچهارم انتشار کربن از تمامی خودروهای سبک و کامیونها در جهان است!
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
از تاکید بر ایستادگی در برابر استکبار تا زنگ خطر افسردگی برای افراد شب زندهدار
بسته خبری دنیای علم و دانشگاه امروز علاوه بر محتوای مبارزه با رژیم صهیونیستی دو خبر مهم علمی برای افراد شب زنده دار و همچنین وقوع اولین خورشید گرفتی سال ۱۴۰۴ را داشت.
-
ایران جزء سه کشور برتر دنیا با کسب ۱۲ مدال طلای المپیاد جهانی
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان با بیان اینکه سال گذشته با کسب ۱۲ مدال طلای المپیاد جهانی توانستیم رتبه سوم مدالی دنیا را کسب کنیم گفت: برای سال آینده اولین هدف گذاری این است که جزء سه کشور برتر دنیا بودن را حفظ کنیم و تعداد مدال های طلا را به بیش از ۱۵ مدال برسانیم.
-
وقوع اولین خورشیدگرفتگی ۱۴۰۴ که از ایران قابل مشاهده نیست
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از رخداد اولین خورشید گرفتگی جزئی سال ۱۴۰۴ در روز ۹ فروردین خبر داد و گفت: این گرفت که آخرین گرفت از ساروس ۱۴۹ است، در ایران قابل مشاهده نخواهد بود.
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
از دعوت نهادهای علمی و دانشگاهی تا خبر دستگیری دانشجوی ایرانی در آمریکا
دعوت نهادهای علمی و دانشگاهی از دانشگاهیان و مردم برای حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس یکی از مهمترین اخباری بود که امروز هفتم فروردین ماه جاری بر سایر اخبار این حوزه غلبه داشت.
-
۱۰ کشف بزرگ علمی که جهان را برای همیشه تغییر داد
جدول تناوبی، نظریه فرگشت، الکتریسیته، واکسنها و موارد دیگر، مهمترین دستاوردهای علمی بشر هستند که چهره دنیا و دیدگاه انسان به جهان را برای همیشه تغییر دادند.
-
ژاپنیها دو معلول نخاعی را درمان کردند
یک روش درمانی موفقیت آمیز با بهرهگیری از سلولهای بنیادی، امید به درمان آسیب نخاعی را در سراسر جهان زنده کرده است.
-
بسته اخبار علمی و دانشگاهی
از معرفی هوش مصنوعی جدید گوگل و قابلیت جدید ChatGPT تا سرپا شدن قدرتمندترین موشک ناسا
سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز چهارشنبه ( ششم فروردین ماه ۱۴۰۴ ) میزبان اخبار گوناگونی در حوزههایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانشبنیانها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم.
-
رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایهگذاری مطرح کرد
حرکت در مسیر توسعه زیستبوم فناوری با تأمین مالی نوآورانه
رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایهگذاری معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، بیانگر اهمیت بیبدیل سرمایهگذاری و تأمین مالی در مسیر تولید دانشبنیان و خلق ارزش افزوده برای اقتصاد کشور است. این رویکرد، نشاندهنده ضرورت تمرکز بر توسعه زیرساختها و ابزارهای مالی نوآورانهای است که بتوانند پشتیبان پیشرفت تولید و نوآوری باشند.
-
بیانیه وزارت علوم در ابراز همدردی با مردم مظلوم فلسطین در آستانه روز جهانی قدس
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آستانه روز جهانی قدس، ضمن ابراز همدردی با مردم مظلوم فلسطین بیانیه ای صادر کرد.
-
سقف جدید مبالغ حمایتی بنیاد ملی علم ایران اعلام شد
طبق اعلام جدید بنیاد ملی علم، سقف حمایت از طرح پژوهشی عادی به مبلغ ۴۲۰ میلیون تومان، پسادکتری به مبلغ ۴۳۸ میلیون تومان و رساله دکتری به مبلغ ۳۴۸ میلیون تومان رسید.
-
رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی خبر داد
ارتقای همکاریهای علمی و فناورانه فراتر از مرزهای ایران
رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی گفت: شرکت در کمیسیونهای مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و مالزی، فیلیپین، آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان، بلغارستان، ساحل عاج، نیجریه، نیجر، ونزوئلا و راهبری و پیگیری برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران با کشور اتیوپی از اقدامات ما در سال گذشته است که زمینه و بستر لازم برای ارتقای همکاریهای فناورانه در قالب کمیسیونهای مشترک را رقم زد.