• شنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401042516844
  • خبرنگار : 71129

سفر شی جینپینگ به سین‌کیانگ

سفر شی جینپینگ به سین‌کیانگ

رئیس جمهوری چین در سفر خود به منطقه سین‌کیانگ هیچ تغییری در سیاست‌های دولتی که با انتقادهای شدیدی از سوی آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی روبروست، نشان نداد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه تلگراف، شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین در سفرش به این منطقه بر تحقق کامل و مثمرثمر رویکرد حزب حاکم کمونیست بر این منطقه و بر امنیت بادوام و ثبات اجتماعی به عنوان اهداف دست‌یافتنی تاکید کرد.

سین‌کیانگ استانی در شمال غربی چین است که غربی‌ها، دولت پکن را به سرکوب اقلیت‌های قومی مسلمان در آن متهم می‌کنند.

در دوران ریاست جمهوری شی جینپینگ، مقام‌های چین یکسری اقدامات شدید را علیه قومیت‌های اویغور و قزاق در پی وقوع خشونت‌های جدایی طلبی مرگبار در آنجا، انجام دادند. اگرچه تعداد کشته‌ها هرگز معلوم نشده اما تحلیلگران می‌گویند صدها هزار یا شاید یک میلیون یا بیشتر در این مدت دستگیر شده‌اند.

سفر شی جینپینگ به سین‌کیانگ
رئیس جمهوری چین در سین‌کیانگ

منتقدان می‌گویند که این سرکوب گسترده باعث شد تا هزاران تن در "اردوگاه‌های کار اجباری" محبوس شوند که این را یک نوع "نسل کشی فرهنگی" می‌گویند. آمریکا و دیگر کشورها نیز علیه مقام‌های مسئول این اقدامات در سین‌کیانگ، ممنوعیت صدور ویزا وضع کرده‌اند.

شی جینپینگ که از روز سه شنبه تا جمعه در منطقه به سر برده، تاکید کرد اسلام در چین بایستی "چینی محور" باشد.

وی همچنین خواستار آموزش و راهنمایی مردم از همه اقوام برای تقویت هویت آنها با ملت، فرهنگ و حزب کمونیست چین شد و سین‌کیانگ را یک "منطقه اصلی و یک قطب" در برنامه چین برای ساخت بنادر، راه‌آهن و نیروگاه‌هایی دانست که آن را به اقتصادهایی از آسیای مرکزی تا اروپای شرقی متصل می‌کند.

رئیس جمهوری چین همچنین با رهبران "سپاه تولید و ساخت و ساز سین کیانگ"، نهاد فرادولتی که دادگاه‌ها، مدارس و سیستم بهداشت خود را بر اساس یک سیستم نظامی وضع شده در منطقه پس از قدرت گرفتن حزب کمونیست در ۱۹۴۹ در اختیار دارد، دیدار کرد.

سفر شی جینپینگ به سین‌کیانگ
رئیس جمهوری چین در سین‌کیانگ

شی جینپینگ همچنین یک گروه شبه نظامی دولتی تحریم شده بابت نقض‌های حقوق بشری در سین‌کیانگ را مورد استقبال قرار داد؛ این نخستین سفر وی به منطقه سین‌کیانگ در هشت سال گذشته در بحبوحه سرکوب‌های در جریان در این منطقه مورد مناقشه محسوب می‌شود.

در این میان، کارشناسان می‌گویند سفر ناگهانی شی جینپینگ به منطقه به این معناست که او می‌خواهد هم به داخلی‌ها و هم به خارجی‌ها نشان دهد اوضاع تحت کنترلش است.

از طرف دیگر سفر او به سین‌کیانگ پس از آن صورت گرفته که برای قریب به دو هفته و در پی سفرش به هنگ کنگ برای بزرگداشت ۲۵ سال حکمرانی چین بر این منطقه، در انظار عمومی حاضر نشده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha