• پنجشنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۹:۲۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401062418565
  • خبرنگار : 50490

در نشست بررسی مشکلات کشاورزی شهرستان مطرح شد

چالش‌های تامین اعتبار و خرید تضمینی کشت قراردادی برنج در بابل

چالش‌های تامین اعتبار و خرید تضمینی کشت قراردادی برنج در بابل

ایسنا/مازندران معاون اقتصادی استاندار مازندران و فرماندار ویژه شهرستان بابل و تنی چند از مسئولان شهرستانی چالش های کشاورزی شهرستان به خصوص کشت قراردادی برنج و مشکلات تامین اعتبار این بخش را در جلسه بررسی چالش‌های کشاورزی شهرستان بررسی کردند.

حسن خیریانپور معاون امور اقتصادی استاندار مازندران در نشست بررسی مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان بابل در سالن فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: مازندران با ۷.۵ میلیون تن تولید انواع محصولات کشاورزی در زمینه برنج، مرکبات، محصولات دامی و غیره، علاوه بر تامین نیاز کشور، می تواند صادرات محور باشد.

وی با اشاره به اینکه شورای سیاست گذاری کشاورزی استان در پی اصلاح حوزه باغ، بذر کشاورزی و دام و طیور است افزود: تحقق این هدف می تواند در کمیت و کیفیت محصولات اثرگذار باشد.

خیریانپور با مهم تلقی کردن صادرات محصولات کشاورزی مازندران، گفت: تفاهم نامه یک میلیارد دلاری صادرات مرکبات با کشور چین به امضا رسیده است اما صادرات کیوی هنوز قطعی نشده است.

وی تصریح کرد: با تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید مرکبات در مازندران، اگر بحث صادرات جدی گرفته نشود قطعا مانند سال گذشته با مشکلات عدیده ای مواجه خواهیم شد.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری مازندران، از فعالیت بیش از ۵۰۰ سورتینگ در سطح مازندران خبر داد و یادآور شد: وجود سورتینگ برای نگهداری و صادرات بسیار اثرگذار است و در این زمینه به شدت نیازمند سرمایه در گردش هستیم.

وی همچنین با اشاره به فعالیت ۹۰۰ شالیکوبی مازندران که تنها ۳ ماه از فصل فعال بوده و باقی سال را بیکار هستند، عنوان کرد: این کارخانه ها برای خرید شالی نیاز به نقدینگی دارند و پیشنهاد ما این است ارزی که بابت برنج خارجی از کشور خارج می شود، برای زهکشی زمین های کشاورزی شمال هزینه شود تا با افزایش تولید به خودکفایی برسیم ضمن اینکه برای برطرف کردن بیکاری شالیکوبی ها به جای واردات برنج سفید در فصل غیر برداشت، برنج قهوه ای وارد شود تا هم به لحاظ هزینه ارزان تر تمام شود و هم شالیکوبی داران بتوانند در طول سال فعال باشند.

در ادامه معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بابل در این نشست، با اشاره به اینکه ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بابل زیر کشت مرکبات رفته گفت: زیر ساخت لازم در این حوزه فراهم نشده است و اگر تدابیری اتخاذ نشود چالش سال گذشته تکرار خواهد شد.

قاسم عزیز زاده گرجی گفت: شهرستان بابل با ۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشت برنج، قطب مهم کشاورزی شمال کشور است.

وی اظهار کرد: این شهرستان در تولید برخی محصولات کشاورزی دارای رتبه برتر است اما متاسفانه با وجود ظرفیت بالای کشاورزی، شهرستان دارای مشکلات زیادی در این بخش است.

این مقام مسئول افزود: زمین های شالیزاری شهرستان بابل در کشت اول در ۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار و در کشت دوم با حدود ۵۰ درصد کشت مجدد، ۲۱ هزار و ۵۴۰ هکتار از اراضی زیر کشت رفته است اما در زمینه خرید برنج اکنون با مشکل روبه رو هستیم.

نماینده عالی دولت در شهرستان بابل، با اشاره به اینکه به تعهدات قراردادی که بین دولت و کشاورز در زمینه کشت برنج شد، عمل نشده است تصریح کرد: واردات برنج خارجی و تخلیط آن با برنج داخلی در سطح استان به ویژه بابل سبب نوسانات قیمت و از بین رفتن بازار داخلی است که باید به این مهم رسیدگی جدی شود.

فرماندار ویژه شهرستان بابل سپس با اشاره به تولید مرکبات بابل در سطح اراضی ۲۲ هزار هکتار، از نبود زیر ساخت لازم در این شهرستان انتقاد کرد و یادآور شد: اگر برای افزایش تولید مرکبات در سال جاری و مشکلات و تجربه تلخ سورتینگ داران در کاهش قیمت مرکبات در سال گذشته، تدابیری اتخاذ نگردد، به طور حتم امسال با مشکل عمده در این حوزه مواجه خواهیم شد.

عزیززاده همچنین خواهان حمایت سازمان های حمایتی از جمله پرداخت تسهیلات به سورتینگ داران شد و خاطرنشان کرد: ۱۴ هزار و ۴۲۰ هکتار از شهرستان بابل زیر کشت کیوی رفته است که در زمینه فروش این محصول نیز کشاورزان با مشکل جدی مواجه هستند.

این مسئول در پایان با اشاره به وجود ۱۷۰ واحد مرغداری شهرستان بابل، بیان کرد: در این واحدها در هر دوره ۳ میلیون قطعه جوجه تولید می شود که در طول سال این آمار به ۱۲ میلیون قطعه می رسد و تامین نهاده های دامی عمده ترین مشکلات تولیدکنندگان این حوزه است و ارز ترجیحی می تواند در رفع مشکلات آنان کمک کننده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha