• شنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401073016733
  • خبرنگار : 50250

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی کشور:

مزارع موسیر در چهارمحال و بختیاری شناسنامه‌دار شود

مزارع موسیر در چهارمحال و بختیاری شناسنامه‌دار شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مجری طرح توسعه گیاهان دارویی کشور با بیان اینکه در حق گیاه موسیر در مزرعه و مرتع بی‌اعتنایی صورت گرفته است، گفت: با تمام توان و قدرت از این پس گیاه موسیر در چهارمحال و بختیاری را رصد خواهیم کرد، باید مزارع کشت موسیر در استان را شناسنامه‌دار کنیم، ارزش محصولی که در مزرعه شناسنامه‌دار تولید می‌شود، بالاتر است.

حسین زینلی ۳۰ مهرماه در نخستین همایش ملی موسیر در شهرکرد با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری از نظر رویش گیاهان دارویی بسیار غنی است، اظهار کرد: متاسفانه اساتید مراکز تحقیقات کشاورزی و دانشگاه‌ها بر روی گیاهان دارویی خارجی تحقیقات متعددی انجام داده‌اند، در حالیکه در ایران ذخایر ژنتیکی غنی از این گیاهان وجود دارد.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی کشور افزود: گیاهان دارویی و خوراکی که در ایران می‌روید، می‌تواند ثروت‌آفرین باشد، باید این ثروت در استان بالفعل شود، اما شاهدیم که محصولات پرآب در چهارمحال و بختیاری جایگزین کشت این گیاهان شده‌اند.

وی با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری می‌تواند مشکل بیکاری در این استان را به‌طور کامل حل کند، عنوان کرد: اما برای رسیدن به این نقطه باید صبر و تحمل داشته باشیم، این گیاهان باید برندشان جهانی شود.

زینلی با تاکید بر اینکه گیاه موسیر به طلای سفید زاگرس معروف است، گفت: این گیاه بدن انسان را گرم و فشار خون را کاهش می‌دهد، این گیاه خواص بسیاری دارد، این گیاه اگر بازار فروش نداشته باشد، مخزن نگهداری آن خاک است، اما به آن توجهی نکردیم.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی کشور ادامه داد: می‌توان گیاه موسیر را در باغات کشت کرد، اگر به این گیاه در تابستان آب بدهیم، غده‌های آن پوسیده نمی‌شود، باید از کشت این گیاه حمایت کنیم، این محصول صادراتی است و می‌تواند ارزآوری بالایی داشته باشد، این گیاه به‌علت برداشت بی‌رویه در معرض خطر انقراض قرار گرفت و صادرات این محصول را ممنوع کردیم.

وی با بیان اینکه در حق گیاه موسیر در مزرعه و مرتع بی‌اعتنایی شده است، بیان کرد: با تمام توان و قدرت از این پس گیاه موسیر در چهارمحال و بختیاری را رصد خواهیم کرد، اکنون دستورالعمل کشت موسیر در استان وجود دارد، باید با استفاده از دانش بومی و محققان کشت این گیاه توسعه پیدا کند، همچنین باید مزارع کشت موسیر در استان را شناسنامه‌دار کنیم تا در آینده بتوانیم حمایت‌های را از کشاورزان داشته باشیم، ارزش محصولی که در مزرعه شناسنامه‌دار تولید می‌شود، بالاتر است.

زینلی تشکیل انجمن موسیرکاران در کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: در شکل‌گیری این انجمن مصمم هستیم، این تشکل باید تمامی فرآیندها را طی کند.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی کشور بیان کرد: در گذشته موسیر، زعفران و گیاهانی که نیاز به خشک کردن داشتند، با هوای آزاد خشک می‌شد، اما اکنون دستگاه‌های خشک کن پیشرفته‌ای در کشور وجود دارد که می‌تواند نیاز فعالان این حوزه را مرتفع کند، تلاش شود دستگاه‌های خشک‌کن پیشرفته وارد استان شود.

وی تصریح کرد: تمامی گیاهان دارویی باید به‌صورت ارگانیک کشت شوند، یک شرکت ایرانی برای احداث پالایشگاه گیاهان دارویی با هزینه شخصی در چهارمحال و بختیاری اعلام آمادگی کرده است، باید گیاهان دارویی مانند باریجه، آنغوزه، گل محمدی و ... در این استان توسعه پیدا کند.

زینلی در پایان خاطرنشان کرد: باید گردشگری کشاورزی در چهارمحال و بختیاری توسعه پیدا کند، کشت گیاهان دارویی بدون حضور گردشگر ارزش افزوده نخواهد داشت.

در ادامه سید مجتبی خیام نکویی- رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی برای توسعه کشت گیاه موسیر در زاگرس، گفت: اولین جشنواره ملی موسیر در چهارمحال و بختیاری در حال برگزاری است، این استان دومین استان پس از اصفهان در میزان سطح زیر کشت موسیر محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: ظرفیت‌های قابل توجهی در چهارمحال و بختیاری برای کشت موسیر در استان وجود دارد که می‌توان در مناطق مختلف استان شاهد گسترش کشت موسیر باشیم، یکی از مهم‌ترین مسائلی که در کشت موسیر باید مورد توجه قرار بگیرد، بحث ارزش افزوده این محصول است، باتوجه به آنتی‌ اکسیدان موجود در گیاه موسیر می‌توان برای مصارف پزشکی و تهیه دارو از آن استفاده کرد.

خیام نکویی با اشاره به اینکه صادرات موسیر بستگی به توسعه سطح زیر کشت این محصول دارد، خاطرنشان کرد: برای صادرات موسیر در وزارت جهادکشاورزی تمهیداتی اندیشیده شده است که در صورت تکمیل زنجیره این امکان فراهم خواهد شد.

رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص چشم‌انداز کشت موسیر در چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: در گام اول باید حمایت از توسعه کشت این محصول و فرآوری آن صورت بگیرد تا از خام‌فروشی جلوگیری شود، در همین راستا باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز استفاده کنیم تا ارزش افزوده برای کشاورز بالا برود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha