• سه‌شنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401082416856
  • خبرنگار : 50182

این "تصفیه‌خانه‌های حیاتی" بی صدا از کار می‌افتند!

این "تصفیه‌خانه‌های حیاتی" بی صدا از کار می‌افتند!

ایسنا/کرمانشاه کلیه‌ها مراکز حیاتی تصفیه خون هستند و مواد زائد را از خون دفع می کنند. اهمیت این دو عضو کوچک به حدی است که اگر کم کار شده یا کلا از کار بیفتند عملکرد تمام بدن دچار اختلال شده و در صورتی که فرد نتواند دیالیز یا پیوند کلیه شود، به دلیل افزایش مواد زائد در خون جان خود را از دست می دهد.

حتی در صورت انجام دیالیز، آن هم به مدت سه بار در هفته، بازهم فرد کیفیتی که با عملکرد خود کلیه‌ها رقابت کند را در زندگی بدست نمی آورد، بنابراین مراقبت از این دو تصفیه خانه حیاتی بسیار مهم است و افراد باید ریسک فاکتورهای خطر ابتلا به نارسایی کلیه را شناسایی و آن را رفع کنند.

دکتر داریوش رییسی فوق تخصص بیماری های کلیه به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی (21 تا 27 آبان) در گفت و گو با ایسنا، در خصوص علل و عوامل ایجاد نارسایی کلیه، از فشار خون به عنوان یکی از مهم ترین این عوامل یاد کرد و افزود: علاوه بر این بیماری های خودایمنی، دیابت و برخی بیماری های ارثی جزو عوامل مهم ابتلا به نارسایی مزمن کلیوی محسوب می شوند.

وی افزود: متاسفانه این بیماری علامت خاصی ندارد و آرام آرام ایجاد شده و زمانی خود را نشان می دهد که عملا کار از کار گذشته است. البته در موارد پیشرفته بیماری علائمی مانند خستگی، بی خوابی، بی اشتهایی و تهوع و استفراغ هم مشاهده می شود.

وی افزود: در صورت ابتلا به نارسایی مزمن کلیه، کلیه ها به تدریج کوچک شده و و کارایی و قابلیت خود را در تصفیه خون از دست می دهند.

رییسی گفت: با مصرف برخی داروها و رعایت برخی نکات تغذیه ای می توان تا حدی روند نارسایی کلیه ها را کند کرد، اما در نهایت این بیماری منجر به کاهش شدید کارایی کلیه ها شده و فرد بیمار مجبور به دیالیز یا انجام پیوند کلیه خواهد شد.

این فوق تخصص کلیه خاطرنشان کرد: زمانی که کارایی کلیه ها به کمتر از 10 درصد برسد فرد بیمار حتما باید دیالیز انجام دهد و اگر مورد پیوند کلیه پیدا شود بهتر است بیمار تحت عمل پیوند کلیه قرار گیرد.

رییسی گفت: اگر بیمار تحت پیوند کلیه قرار نگیرد مجبور است تا پایان عمر به دستگاه دیالیز وابسته باشد، چرا که نارسایی مزمن کلیه برگشت ناپذیر است و کلیه ها وقتی کوچک شوند به وضعیت سابق برنمی گردند و در شرایط دیالیز هم کیفیت زندگی بیمار پایین خواهد آمد.

وی افزود: در زمینه بیماری مزمن کلیوی بهترین راه پیشگیری است و با توجه به بی علامت بودن این بیماری بهتر است افراد از قبل ریسک فاکتورهای ابتلا به نارسایی مزمن کلیوی را شناخته و آنها را برطرف کنند.

وی تصریح کرد: بطور مثال دو ریسک فاکتور مهم این بیماری، دیابت و فشار خون هستند، بنابراین افراد باید آزمایش های مربوط به این دو را انجام داده و در صورت ابتلا حتما بحث کنترل و درمان این دو بیماری را پیگیری کنند.

رییسی با تاکید بر لزوم آزمایشات تشخیصی نارسایی کلیه گفت: افرادی که سالم بوده و هیچ ریسک فاکتوری مانند فشار خون و دیابت و ... ندارد نیازی به انجام آزمایش ندارند، اما افرادی که ریسک فاکتور دارند باید هر شش ماه یا سالانه آزمایش ادرار جهت تشخیص وضعیت عملکرد کلیه بدهند.

وی افزود: اولین علامت نارسایی کلیه در پی افزایش پروتئین در ادرار خود را نشان می دهد  و در صورت بالا بودن میزان پروتئین در ادرار نیاز است آزمایشات تخصصی تری انجام گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha