• پنجشنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401091006666
  • خبرنگار : 50184

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان عنوان کرد:

شروع پیک دوم آنفلوآنزا در کرمانشاه/ به بیماران مبتلا آنتی‌بیوتیک ندهید

شروع پیک دوم آنفلوآنزا در کرمانشاه/ به بیماران مبتلا آنتی‌بیوتیک ندهید

ایسنا/کرمانشاه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: از آنجایی که آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است و نه میکروبی، مبتلایان این بیماری نباید آنتی‌بیوتیک مصرف کنند.

دکتر پرویز صوفیوند، امروز(۱۰ آذر) در حاشیه مراسم  روز پرستار در جمع خبرنگاران، با اشاره به طغیان بیماری آنفلوآنزا در مهرماه امسال، اظهارکرد: یکی از دلایلی که امسال این بیماری با شدت بالا شیوع پیدا کرد، این بود که مردم طی دو سال گذشته به دلیل حاکم بودن شرایط کرونایی، دستورالعمل‌های بهداشتی همچون ماسک زدن و شستشوی دست را رعایت می کردند، اما با فروکش شدن کرونا، تاحدودی این اصول بهداشتی را کنار گذاشتند و همین امر زمینه ساز طغیان آنفلوآنزا شد.

وی ادامه داد: البته بیماری آنفلوآنزا در سنوات قبل هم از اوایل پاییز شیوع پیدا می کرد، اما در دو سال گذشته بروز کمتری داشت، امسال هم به دلیل اینکه ما اصول بهداشتی را کنار گذاشتیم، با پیک بالا شیوع پیدا کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ممکن است طی ایام سرد سال چند پیک دیگر بیماری آنفلوآنزا را تجربه کنیم، گفت: یک پیک را در ابتدای مهرماه داشتیم، در فصل آذر هم پیک دوم شروع شده و ممکن است تا پایان فصل سرد چند پیک دیگر را هم در پیش داشته باشیم.

وی افزود: پیشگیری از این بیماری اغلب نیازمند مراقبت های بهداشتی مانند ماسک زدن و شستشوی مداوم دست است. از طرفی بیماران مبتلا به آنفلوانزا نباید در محیط های جمعی قرار گیرند.

وی در ادامه درخصوص درمان این بیماری هم توصیه هایی به مردم و پزشکان داشت و افزود: آنفلوآنزا بیماری ویروسی است و نه میکروبی، برای همین نباید به این بیماران آنتی بیوتیک داد، لذا از مردم و همکاران پزشک می خواهم که به هیچ وجه دنبال مصرف آنتی بیوتیک در بیماران آنفلوآنزا نباشند، مگر اینکه عارضه ثانویه ایجاد شده باشد.

به گزارش ایسنا، صوفیوند در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص کمبود آنتی بیوتیک در داروخانه های استان هم گفت: به نسبت سال گذشته توزیع آنتی بیوتیک در استان حدود دو برابر شده است، اما به دلیل مصرف زیاد در این ایام کمبودهایی بوجود آمد، لذا با مدیریت مصرف آنتی بیوتیک ها، کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت.

وی در ادامه به فروکش کردن بیماری کرونا هم اشاره‌ای داشت و گفت: کرونا به شکل دیگری یعنی مانند بیماری آنفلوآنزا در جامعه ماندگار خواهد ماند و ممکن است هرچند وقت یکبار یک پیک  داشته باشد و مراقبت های لازم را بخواهد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی تاخیر در راه‌اندازی مرکز پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم گفت: قطعا راه اندازی چنین مرکزی نیازمند زیرساخت ها، تجهیزات و تخصص های مربوطه است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تخصص‌های علمی و پزشکی راه اندازی این مرکز تا حدودی مهیا است، اعلام کرد: اما در بحث زیرساخت های تجهیزاتی فعلا آمادگی راه اندازی آن را نداریم و نیاز به کار بیشتر دارد.

وی تصریح کرد: از طرفی برخی محدودیت ها هم وجود دارد که هنوز اجازه راه اندازی این بخش را نداده، چراکه کار بسیار بزرگ و ارزشمندی است.

صوفیوند با بیان اینکه شرایط پیوند قلب بسیار سخت است، گفت:  باید شرایط سایر پیوندها را نیز ایجاد کرد، هرچند که در حال حاضر پیوند مغز و استخوان و کلیه را در کرمانشاه انجام می دهیم، اما زیرساخت پیوند کبد و قلب را هنوز نداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha