علی فرخنده، امروز شنبه ۱۲ آذر در جلسه تسهیل و رفع موانع صنعت چاپ استان بیان کرد: صنعت چاپ از صنایع مادر است که جزء زیرساختهای توسعه فرهنگی محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به قدمت ۷۰ ساله صنعت چاپ در خراسان جنوبی، گفت: علی رغم مشکلات حوزه چاپ و نشر، فعالیت در این عرصه در استان متوقف نشده و امروز در شرق کشور، جزء مدعیان چاپ هستیم.
وی از وجود ۶۱ مجوز چاپخانه در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: امروز نه تنها صنعت چاپ در استان حرفی برای گفتن دارد؛ بلکه سفارشهایی از دیگر استانها اعم از تهران را میپذیریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات حوزه چاپ و نشر، بیان کرد: هزینههای تعمیر و نگهداری، استیجاری بودن برخی چاپخانهها و مباحث مالیات بر ارزش افزوده و بیمه بخشی از مشکلات فعالان این عرصه بوده که رفع آنها نیازمند تعامل همه دستگاههای مرتبط است.
وی با بیان اینکه نیازمند همکاری متولیان امر برای ایجاد شهرکی برای تجمع چاپخانهها و انتشاراتیها هستیم، گفت: با توجه به رسالت خطیر دستگاههای فرهنگی در بزنگاههای مختلف نظام، نیازمند انبارهای فرهنگی در مقابله با جنگ نرم دشمن هستیم.
عباس جرجانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: حل مشکل زمین مورد نیاز فعالان صنعت چاپ با ایجاد شهرک تخصصی خصوصی حل میشود.
وی با بیان اینکه رفع مشکل زمین فعالان حوزه چاپ و نشر مرکز استان جز چاپ دیجیتال را با ایجاد شهرک تخصصی خصوصی به مساحت ۱۵ تا ۲۰ هکتار حل میشود، افزود: در سالهای گذشته بالاتر از اراضی دانشگاه بیرجند در کنار راه روستای میرعلی زمینی برای این منظور پیش بینی شد اما فعالان حوزه چاپ و نشر در این خصوصی اقدامی انجام ندادند.
جرجانی با بیان اینکه با قطعه بندی بلوکی از اراضی شهرک صنعتی بیرجند برای ایجاد شهرک تخصصی خصوصی صنعت چاپ میتوان اقدام لازم را انجام دهیم، یادآور شد: از هیأت مدیره صنایع خاص کشور برای انجام این کار میتوانیم مجوز مورد نیاز را بگیریم.
گفتنی است؛ در این جلسه جمعی از فعالان حوزه صنعت چاپ به بیان مشکلات خود پرداختند که افزایش تعرفههای آب و برق، مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای تعمیر و نگهداری، سختی کار در چاپخانه، فرسودگی ماشین آلات، بیمه و اخذ تسهیلات از مهم ترین مشکلات مطرح شده بود.
انتهای پیام
نظرات