• یکشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401091308345
  • خبرنگار : 50560

یک مسئول مطرح کرد

ایجاد صندوق ملی زیتون در قزوین

ایجاد صندوق ملی زیتون در قزوین

ایسنا/قزوین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در راستای حمایت از زیتون‌کاران، صندوق ملی زیتون در استان ایجاد و راه‌اندازی می‌شود.

رضا افلاطونی یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۱ در جشنواره زیتون استان قزوین که با حضور صفدر نیازی رئیس امور اراضی کشور و جمعی از مدیران استانی برگزار شد، اظهار کرد: تشکیل صندوق ملی زیتون در سفر رئیس‌جمهور به استان مصوب شده و برای آن بالغ‌بر ۱۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته‌شده است.

وی بابیان اینکه امسال ۴۰ هزار تن زیتون از باغات این استان برداشت‌شده، افزود: اهمیت زیتون بخش طارم‌سفلی در کشور بسیار بالا است. امسال زیتون به‌صورت کالای اساسی تلقی شده و برای اولین سال خرید حمایتی زیتون در استان قزوین انجام‌شده است.

افلاطونی اضافه کرد: خرید حمایتی زیتون توسط دولت با پیگیری مدیران استانی و وزیر جهاد کشاورزی امسال در منطقه طارم‌سفلی این استان اتفاق افتاد و در حال حاضر ۴ مرکز خرید، زیتون باغداران منطقه را خریداری می‌کنند که انتظار می‌رود سال آینده این امر توسط صندوق ملی زیتون انجام شود.

قطع دست دلالان با کمک انجمن‌های کشاورزی 

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه به برنامه‌های این سازمان در راستای توسعه کشت زیتون در منطقه اشاره کرد و گفت: کشت متراکم و فوق متراکم از برنامه‌های این سازمان است که برای اولین بار کشت متراکم در کشور در واحد تولیدی کشت و صنعت خندان در طارم انجام‌شده است.

افلاطونی تغییر ارقام زیتون، اصلاح و سرشاخه کاری و جوان‌سازی باغات نیز از دیگر برنامه‌های سازمان برشمرد. 

بنابر اعلام روابط‌عمومی جهادکشاورزی قزوین، وی گفت: در بحث پروژه انتقال آب به طارم‌سفلی از ۲۵ میلیون مترمکعب آب تخصیصی ۲۰ میلیون مترمکعب به منطقه طارم‌سفلی اختصاص می‌یابد که هدف از این تخصیص، توسعه باغات در اراضی شیب‌دار و توسعه کشت زیتون در این منطقه است.

افلاطونی به صنایع تبدیلی و فرآوری زیتون در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۲۴ واحد فعال روغن‌کشی در منطقه طارم‌سفلی فعال است که کمک به زنجیره تولید زیتون منطقه خواهد کرد.

این مسئول گفت: زنجیره ارزش تولید محصولات کشاورزی بصورت عام و زنجیره تولید زیتون بصورت خاص از برنامه‌های در دست اقدام این سازمان است که یکی از این محصولات زیتون و کشمش است.

 وی اضافه کرد: بایستی زنجیره ارزش‌افزوده در محصولات مختلف کشاورزی زراعی و باغی از طریق انجمن‌ها در بخش کشاورزی نگهداری شود و به دست دلالان نیافتد.

افلاطونی گفت: ایجاد بازار زیتون و فرآورده‌های آن با عنوان شهر زیتون از دیگر برنامه‌های در دست اقدام این سازمان است که آمادگی لازم برای حمایت از سرمایه‌گذاران در این زمینه وجود دارد

وی افزود: مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت همه محصولات کشاورزی مخصوصاً زیتون از برنامه‌های این سازمان است که امروز برای اولین بار در کشور توسط کمباین، برداشت مکانیزه زیتون در باغات طارم‌سفلی انجام می‌شود.

این مسئول در پایان گفت: باید هزینه تولید در بخش کشاورزی را کاهش دهیم تا قدرت خرید و رقابت ایجاد شود. در حال حاضر ۹۷۵۰ هکتار از باغات استان به زیر کشت زیتون رفته که از این میزان ۷ هزار هکتار بارور و مابقی غیر بارور است و اینکه امسال ۴۰ هزار تن زیتون در استان تولیدشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha