• دوشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1401092113752
  • خبرنگار : 50136

یک مسئول:

سالانه ۱۷ هزار تُن ماهی در آذربایجان غربی تولید می‌شود

سالانه ۱۷ هزار تُن ماهی در آذربایجان غربی تولید می‌شود

ایسنا/آذربایجان غربی مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی از تولید سالانه ۱۷ هزار تُن ماهی در منابع آبی این استان خبرداد.

محمدباقر قریشی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه امسال بیش از ۹.۵ میلیون قطعه بچه ماهی در منابع آبی با هدف بازسازی ذخایر آبزیان رهاسازی شده است،گفت: سالانه ۱۷ هزار تُن ماهی در منابع آبی آذربایجان غربی تولید می‌شود. 

وی افزود: ۶ هزار ۵۰۰ تُن از مجموع تولیدات ماهی در منابع آبی و بقیه در مزارع پرورشی تولید می‌شود که از این منظر استان دارای رتبه اول کشوری در بین استان‌های غیر ساحلی است.

وی با اشاره به صادرات انواع آبزیان از استان به کشورهای همجوار ادامه داد: عمده ترین آبزیان صادراتی ماهیان گرمابی از جمله کپور ماهیان و ماهی قزل آلا هستند ولی ماهیان زینتی نیز جز اقلام صادراتی از پایانه‌های آذربایجان غربی قرار دارد.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی اظهار کرد: یک مرکز تکثیر آبزیان از جمله ماهیان بومی و گرمابی جهت بازسازی ذخایر آبزی پروری تحت حمایت مرکز شهید کاظمی پلدشت در جوار رودخانه ارس دایر و مشغول به فعالیت است.

وی یادآور شد: در زمینه حفاظت از گونه ارزشمند شاه میگوی آب شیرین ارس نیز شیلات علاوه بر ممنوع کردن صید و صیادی این گونه، از سال ۱۳۹۷ اقدام به انجام مطالعات و نمونه برداری کرده و با توجه به سرعت بازسازی منابع آبی در این راستا نیز در آینده نزدیک شاهد افزایش این گونه ارزشمند در منابع آبی رودخانه ارس خواهیم بود.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی اضافه کرد: صنایع بسته بندی و فرآوری شاه میگوی ارس نیز در شهرستان پلدشت دایر است که با افزایش مجدد ذخایر فعالیت خود را ادامه خواهد داد.

قریشی درباره پرورش ماهی در قفس نیز گفت: این موضوع از ۲ دهه گذشته در استان عملیاتی شده و در دریاچه پشت سدهایی که برای مصارف آب شرب نباشد اجرای آن در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه شیلات استان آذربایجان غربی در این زمینه هم اقدام به مطالعه و ظرفیت سنجی منابع آبی کرده است، تاکید کرد: در سال‌جاری چندین منبع آبی در این خصوص هدف انجام مطالعات لازم برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس هستند.

مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ماهی به این روش به صورت طبیعی پرورش می‌یابد، افزود: در روش پرورشی از منابع آبی استفاده بهینه شده و هزینه‌های مزارع و پمپاژ آب نیز حذف می‌شود به همین علت یکی از روش‌های مطلوب در آبزی پروری محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha